עבור לתוכן

שיפור מחשב נוכחי

Featured Replies

פורסם

אהלן יש לי מחשב כבר כמה שנים שפועל לא רע אבל מתחיל לעשות בעיות עם משחקים חדשים.

המפרט של המחשב הנוכחי:

מעבד: E8400

קירור מעבד: Scythe MUGEN 3

כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 560 Ti

זכרונות: 4GB

מארז: CM 690 + 5 Fans

ספק: Thermaltake Toughpower 600W

לוח אם: P35-DS3L

דיסק קשיח: יושן כלשהו

עכשיו לפני שתקטלו אותי עם המפרט הישן שלי אני מודע לזה שאני אצטרך להחליף את רובו. בכל זאת אני מנסה לחסוך בהוצאה.

אני מקווה שאת הפרטים הבאים יהיה אפשר להשאיר: מארז, מאווררים, קירור מעבד, ספק.

לגבי הכרטיס מסך אם אין משהו שאפשר לקנות ב400 שקל בערך עם הבדל משמעותי אני מעדיף לחכות עם הקנייה כי בינתיים הוא עושה רושם שהוא מחזיק.

הראייה היא שאם אני אחכה קצת עם שדרוג הכרטיס אני אוכל לקנות בעתיד הלא מאוד רחוק את אותו כרטיס מסך בעלות נמוכה יותר. (בכל זאת חייל משוחרר חח..)

שאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

כן, לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

4200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים, עריכת מוזיקה (לא תוכנות כבדות במיוחד)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

משחקים / Cubase

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

BF 4 , Witcher 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

אני לא מצפה ל ULTA עם הכרטיס הנוכחי. אחרי השדרוג בתקווה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

מה שציינתי למעלה

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

כרגע המארז שלי לא מפריע לי מבחינת רעש. נגיד 2.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

החודש בערך.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

שדרוג כרטיס מסך בעתיד כמו שציינתי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני באמת מודה למי שהקדיש זמן לעזור, תודה!

נערך על-ידי Yarden_2y

פורסם

שתי אפשרויות לגיטימיות עומדות בדרכך

א. להחליף את כל המערכת, לא כלל הציוד ההיקפי שהזכרת - מארז ספק קירור ...

ב. להמתין. או עם הכרטיס או עם המעבד(ולוח) או עם שניהם.

אז הנה הצעת מחיר למעבד I7 לוח זיכרונות כונן SSD שיטיס לך את המחשב לשמיים ומה שנותר בתקציב לטובת כרטיס:

*שים לב שהכרטיס הזה מותנה ברכישת מחשב חדש. תאלץ לשכנע שם את הקולגה שמדובר ברכישת מחשב מלא נטול באנדל מארז ... (במקרה הרע, תודיע נבחר כרטיס אחר יש עוד תקציב מיותר)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1605

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪406

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪658

כרטיס מסך:

משומש אחריות שנה וחצי ברכישה עם מחשב חדש בלבד - Sapphire 7950 3GB GDDR5 Retail BULK DUAL X בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 256G MX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪575

סה"כ: ₪3593

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3522 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9tl8ngkz

אופציה נהדרת. אך כל מה שאמרת לגבי הכרטיס נכון מאוד במיוחד כש4K עומד בפתח. דאגתי לשלב כרטיס שעולה גרוש וחצי כדי שלא יכאב להחליפו בבוא העת.

עניין הוא שכל זה נכון מאוד גם לגבי המעבד. עומד דור חדש בפתח שיפחית מחירים משמעותית וכו'. אז יכול להיות שווה לך לחכות.... (אופציה ב' למי שלא שם לב).

בסך הכל המחשב הנוכחי לא הכי רע בעולם ואני מאמין שהוא עדיין סביל. תתפנק בכונן SSD שישמש אותך גם בעתיד ותשב בשקט עד שייצא דור מעבדים חדש ו4K יגיע.

מה דעתי האישית? תלוי עד כמה לחוץ לי.... אני חושב שהייתי רוכש ומקסימום 'נתקע' עם I7 במקום להמתין עכשיו שנה עד לדור חדש.

בנוגע לכרטיס אין וויכוח. לקנות עכשיו את זה שהצעתי במחיר המצחיק ובעתיד להחליף. הוא כרטיס נהדר !

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

רק כמה שאלות:

באמת נחוץ 16GB RAM? אי אפשר ללכת עם 8GB כלשהו?

ולגבי הSSD עשיתי השוואה קטנה:

http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-vs-Crucial-MX100-256-GB-SATA-III

זה הפרש של 70 שקל בTMS. כדאי?

לגבי המעבד הוא ממש יקר. עם ה E8400 אני ממש מבסוט מבחינת התפקוד שלו לאורך הזמן (מעבד בן 8 בערך) עדיין מריץ משחקים חדשים ב MED/HIGH . המעבד הזה שווה את הכסף?

יחזיק להרבה שנים?

פורסם

לא באמת נחוץ 16GB, התקציב אפשר זאת אז הוספתי . . אני בטוח שיום אחד אתה תשדרג ממילא כי 8G לא יספיק לך לכל החיים כשמדובר במשחקים...

אם יש לך את הכסף אז למה לא לרכוש עכשיו ? תהנה מזה כבר מהרגע הראשון וחוץ מזה בעתיד עלול להיווצר מצב שלא תמצא זיכרונות זהים לאילו.

לסיכום בגדול זה לא קריטי, אם אתה מעוניין לחסוך אז כן, קח 8 וזהו זה.

SSD מה שמוכרים היום זה דגם EVO ששונה קצת מ840 הרגיל אז תשים לב שאתה לא נופל בקטנות.

בכל אופן שניהם על פי הדעה הרווחת כאן בפורום נופלים מMX100. אולי אולי הEVO850 שעולה הרבה יותר מציג תחרות מולם...

חוץ מזה יש פגם בדגם הזה שגורם לפחת ביצועים משמעותי. דרוש עדכון קשוחה בעזרת דרייבר יעודי כדי להתגבר על התקלה.

יש הטועים שהחתיכות שעדיין נמכרות כיום כבר מגיעות עם קשוחה עדכנית, לא יודע. בכל אופן זה כבר דגם ישן הEVO840.

שאל בפורום כוננים קשיחים... אגב לי יש MX100 והווינדוס (7) עולה אצלי קצת פחות מ13.9 כמו שרשום שם,

אפילו בדקתי במיוחד בשבילך והמספר שקיבלתי דיי יאכזב שם את הכותבים: לא יותר מ- 7.8 שניות !

אז קח כל מה שאומרים לך בבדיקות ביצועים האילו בערבון מוגבל (מאוד) . .. .

מעבד. אז המעבד שלך אמנם בן 8 אבל הוא עדיין נותן בראשון ואפילו במשחקים, אין ספק.

אך אני בטוח שכבר נתקלת במצבים שבהם ה560 היה צריך לקבל אור ירוק והמעבד היווה עבורך צוואר בקבוק...

וגם אם לא, מה יהיה ברגע שנחליט להגדיל את הפער בין הכרטיס למעבד? אם אנחנו נשדרג כרטיס מסך בלבד אני בטוח שהמעבד יחנוק לך משחקים כמו BF4.

אולם זה לא יהיה הדבר הכי קריטי בעולם וכמו שאמרתי זה בטח משהו שהוא סביל ואפשר לסחוב עד איזה חצי שנה עד שהדור הבא, לבחירתך....

אך שלא יהיו ספקות: I7 שנתתי לך זו המילה האחרונה בI7 לפני סידרה 5 מערכות 2011-3 שזה משהו שונה לגמרי בתקציבים אחרים לחלוטין.

הI7 הזה בהחלט אמור להחזיק חזק לשנים רבות... אני בטוח שתהיה מרוצה ממנו לא פחות מה8400 שלך .

פורסם
  • מחבר

למדתי והחכמתי הרבה בזכותך, תודה רבה! אני כמובן פתוח לעוד דעות אבל בינתיים ניראה שנתת לי אחלה כיוון. תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים