עבור לתוכן

תהייה לגבי מחשב נייד והגדלת RAM

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

אני שוקלת לקנות לפטופ Lenovo IdeaPad U330p 5943-6117. המחשב הזה מגיע עם RAM של 8 ג'יגה וקראתי שזה המקסימום.

עם זאת, הבנתי שלא תמיד המקסימום הוא באמת המקסימום...

האם לדעתכם תהיה לי אפשרות בעתיד לקנות RAM של 16 ג'יגה ולהחליף אותו כך שהמחשב ירוץ בצורה תקינה? האם אתם סבורים שזה ידרוש שינויים נוספים כלשהם, או שזה אמור לרוץ בלי בעיות?

שאלה נוספת היא לגבי הדיסק הקשיח. המחשב המסוים הזה מגיע עם דיסק היברידי - 500 ג'יגה + 8. לי יש בבית SSD בן חצי שנה של 128 ג'יגה ואני מתלבטת מה עדיף: להשאיר את הכונן במקומו ולמכור את ה-SSD, או להתקין את ה-SSD (ולהשתמש לצדו בכונן נייד של 500 לאחסון) ולמכור את הכונן ההיברידי. מה דעתכם?

והתלבטות אחרונה: יש מחשב מאד דומה, שמגיע עם 4 ג'יגה RAM וכונן 500 ג'יגה HDD. הוא זול יותר מהמחשב הראשון בכ-500 ש"ח. אני תוהה אם עדיף לי לקנות את הדגם הזול יותר ולשדרג אותו ל-8 ג'יגה, ולמכור את הזכרון ואת הכונן (לצערי בחנות אמרו שהם לא יכולים להתקזז איתי במקום משום שהם לא מרכיבים את המחשבים). גם אחרי השדרוג זה צפוי לצאת זול יותר בכמה מאות שקלים, השאלה היא - האם זה שווה את הטרחה? והאם יש חנות בה יסכימו להתקזז איתי בלי לטרטר אותי ליד-2?

תודה!

פורסם

לגבי הגדלת הזכרון ל-16GB אני בספק אם תוכלי, מ-2 סיבות: יתכן והזכרון מולחם ללוח האם (ואז אין אפשרות לשדרג), 2. הביוס לא בהכרח יכיר בזכרון בנפח זה

לגבי השאלה השניה מאד תלוי מה השימושים. אם על המחשב הנייד נמצאת הרבה מוליטמדיה או עריכת סרטים, אז בהחלט עדיף הכונן ההיברידי. אישית, אני לא מוצא תועלת בלהתמש בכונן נייד לאחסון. באופן כללי כונן חיצוני צריך לשמש לגיבוי בלבד ולא לשימוש יום-יומי. אני גם לא מוצא היגיון לקנות לפטופ ולעבוד איתו בצמוד לכונן חיצוני (זה מסורבל, גוזל סוללה ולרב הכונן החיצוני איטי להחריד).

את השאלה האחרונה לא הבנתי. בשביל מה לקנות לפטופ ולהתחיל לשדרג אותו או לפרק את החלקים שלו? לא הבנתי עם/על מה את רוצה להתקזז

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים