עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב נייד לפוטושופ ואילוסטרייטור (לימודים בלבד)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש מחשב נייד ללימודים, מכיוון שאין לי כל כך מושג הייתי שמח אם ניתן יהיה למצוא מחשב מורכב מראש.

במידה ואתם חושבים שיותר זול ועדיף להרכיב לבד אשמח גם לשמוע.

בקצרה על המחשב לפני השאלון:

מחשב נייד שבעיקר אשתמש בו ללימודים, אינטרנט וגרפיקה:

• פוטושופ ואילוסטרייטור
  • וורד, אקסל, אווטלוק
  • תוכנות נוספות ברקע (SNAGIT, אנטיווירוס וכו')
  • כמובן לאינטרנט (כרום) - שימוש מרובה בטאבים באינטרנט אם זה חשוב.

הכי חשוב - אני מחפש מחשב שיהיה מהיר וישאר כך גם לאורך זמן.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 500 ש"ח, מעדיף ממש שלא לחרוג..

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט (בהרבה טאבים!)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר (כל יום בלימודים..)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג בכלל.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יחובר מסך חיצוני, אשתמש רק במסך של המחשב (מעדיף שיהיה 15.6 אינטש)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע מה זה אומר.. אבל הוא מיועד לפוטושופ ואילוסטרייטור אם זה עוזר..

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשתמש רק בעכבר חיצוני, בשאר (מקלדת, רמקולים) אשתמש במובנה. לא משנה לי איזה עכבר, העיקר שיהיה אלחוטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא יודע..

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. אם זה ממש מתבטא במחיר אפשר לוותר.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע מה זה לצערי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב, אני יכול להתקין אופיס לבד. אולי כדאי שיגיע עם ווינדוס 7, אבל יש לי חבר שיכול לעשות זאת אם זה מתבטא במחיר.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מרמת גן.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע וחצי הקרובים. (התחיל כבר סימסטר!! :()

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). יש לי בקשות מיוחדות שקראתי עליהן שכדאי שיהיה - 8GB RAM כדי שיעבור מהר. SSD כדי שיעלה מהר. DDR3 כדי ש..לא יודע? ומעבד מהיר כדי שיעבור מהר.. כמובן אני לא מבין בדברים האלה, זה רק מה שאמרו לי וקראתי באינטרנט...

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? ממש לא מתוכנן שדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: חשוב לי רק אחריות על המחשב, ושהכל יעבוד מהר. אלו הדברים היחידים.

תודה רבה!!!

- - - תגובה אוחדה: - - -

אוי בטעות אני רואה שרשמתי את זה בפורום ניידים במקום מפרטי מחשב.. אשמח אם אפשר להעביר לפורום השני, או למחוק את ההודעה הזו ואני אפרסם מחדש שם.. =\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים