עבור לתוכן

גיימינג 10.5k - אבל האם כדאי לחכות?

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים.

אני הולך לקנות מחשב חדש כשהוויצ'ר 3 הוא מה שעומד לנגד עיני. זה לא שהוא יהיה המשחק היחיד שאני אשחק בו, אבל הוא מה שחשוב לי למקסם בהגדרות הגרפיות.

אני תוהה האם יש לטעם לחכות עם הקנייה? הסיבות העיקריות שגורמות לי לשקול לחכות הן האפשרויות שתצא חומרה חדשה עד המשחק, או לא הרבה זמן אחרי שהוא ישוחרר ב-19 למאי, או לחלופין ירידה משמעותית במחירים בחומרה הקיימת שתאפשר לי מפרט יותר חזק. כי לפי מה שקראתי, יתכן שהוא אולי יהיה המשחק הכי תובעני לשנה הקרובה, כך שאני אצטרך את המפרט החזק ביותר שאני יכול להרשות לעצמי. לפי מה שאני זוכר, כשהם עשו את ה-hands on event בסוף ינואר, הם הציגו את המשחק על הגדריות high, לא אולטרה, והיו צריכים מפרט עם 980 SLI בשביל זה, אז אני לא אופטימי מי ידוע מה לגבי רכישה כרגע. מצד שאני, אני לא יודע כמה המתנה תעזור.

אם אין הבדל ביכולת בין המחשב שאני יכול לקנות היום לבין המחשב שאוכל לקנות בעוד 3 חודשים, אז אני מניח שאין סיבה לחכות. אבל אתם מבינים יותר, אז העצות שלכן ידחפו לכאן או לכאן. הסיבה שאני חושב על לקנות עכשיו ולא לחכות עד מאי (או אפילו אחרי מאי, בשביל חומרה חדשה?) היא שהלפטופ שלי בקושי מפעיל משחקים מעבר ל-2011\2012, ויש לא מעט שאני כבר רוצה לשחק. אז זו לא סיבה קריטית במיוחד - פשוט חוסר סבלנות.

אם אתם חושבים שכדאי לקנות כבר בזמן הקרוב ולא לחכות, אז--

1. מה התקציב המקסימאלי?

10,500.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

1,000.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

---

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

וויצ'ר 3 העיקרי שבהם, אבל גם MGSV ו-Arkham Knight.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

אין מסך. צריך כחלק מהמפרט.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

צורך בהכל. אין העדפה.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא שעולה בדעתי.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

קשה לכמת למספר. כל עוד הוא לא מנוע של טנק אני בסדר, אז... 3?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

עוד משהו שבהתאם לעצה שלכם. אני לא יודע מה היתרונות ומה החסרונות, האם כדאי או לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

צריך מערכת הפעלה. לא יודע איזה ווינדוס עדיף.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה לחנות. גר במבשרת, אז כל מה שבאזור ירושלים עדיף. אבל אין בעיה לנסוע למרכז אם יש סיבה טובה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

זו השאלה הגדולה. ראה הודעה ראשית.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אני מניח שכן. זאת אומרת, יש סיבה שאני לא ארצה את זה?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אם אתם חושבים שכדאי לחכות אז אני אחזור אליכם בעוד כמה חודשים עם העתק-הדבק.

תודה!

פורסם

חד וחלק תחכה.

אם המשחק זה הדבר הכי חשוב לך אז תחכה לו, ותקנה רק כאשר הוא יוצא.

כל שבוע/שבועיים המחירים יורדים ואפשר להשיג יותר בתמורה לאותו הסכום.

כמו כן תוכל לצאת גם חומרה חזקה, יעילה, וטובה יותר עד אז.

פורסם
  • מחבר
חד וחלק תחכה.

אם המשחק זה הדבר הכי חשוב לך אז תחכה לו, ותקנה רק כאשר הוא יוצא.

כל שבוע/שבועיים המחירים יורדים ואפשר להשיג יותר בתמורה לאותו הסכום.

כמו כן תוכל לצאת גם חומרה חזקה, יעילה, וטובה יותר עד אז.

אני אוהב דעות נחרצות כשאין לי מושג. תודה!

אז שתי שאלות בעניין הזה:

1) המחירים באמת יורדים בצורה מורגשת? אני מודה שאני לא עוקב בדריכות, אבל מדי פעם אני מעיף מבט ואני לא ראיתי את ה-970 יורד מאזור ה-1,900 כבר די הרבה זמן. אבל יכול להיות שאני טועה, זה פשוט הרושם שלי.

2) יש חומרה שצפוייה לצאת בחודשים הקרובים? מעבר להודעה פה ושם בפורומים שונים על סדרת ה-300 שעשוייה לצאת ב-Q2, אני לא יודע על משהו אחר.

פורסם

1) המחירים באמת יורדים בצורה מורגשת? אני מודה שאני לא עוקב בדריכות, אבל מדי פעם אני מעיף מבט ואני לא ראיתי את ה-970 יורד מאזור ה-1,900 כבר די הרבה זמן. אבל יכול להיות שאני טועה, זה פשוט הרושם שלי.

2) יש חומרה שצפוייה לצאת בחודשים הקרובים? מעבר להודעה פה ושם בפורומים שונים על סדרת ה-300 שעשוייה לצאת ב-Q2, אני לא יודע על משהו אחר.

בקשר ל-1, אמצעי קלט, אומנם לא חומרה אך קשור לירידת מחירים:

לי יצא לשים לב שעכבר שקניתי ב- 370, עלה כעבור חודש וחצי 340 (הפרש 30).

בנוסף קניתי אוזניות ב- 495 וכעבור שבועיים יכולתי לקנות ב- 490 (הפרש 5, זניח אבל גם משהו).

לערך של החומרה לא כל כך יצא לי לשים לב לירידת מחירים.

בקשר ל- 2, אם הבנתי נכון מעבדי Intel של Skylake אמורים לצאת בעוד כמה חודשים אם לא אז 2016 .

בסוף זה בחירה שלך אם כדאי לחכות או לא :)

עדיין במחיר כזה ניתן להשיג מחשב טוב אם לא טוב-> מאוד.

תנסה למצוא חומרה מועדפת ולעקוב אחריה....

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אחזור אליכם בעוד כמה חודשים אם כך, תודה!

פורסם

כתבה שהייתה לא מזמן ב21-02-15 - אינטל: דור ה-Skylake החדש למחשבים נייחים - כבר באוגוסט הקרוב

תגובה מועילה

קודם כל - הכותרת של הכתבה מטעה - "אינטל: דור ה-Skylake החדש למחשבים נייחים – כבר באוגוסט הקרוב" מרמזת על כך ששחרור מעבדי ה Skylake יהיה מוקדם מהצפוי, אולם כותרת המשנה מגלה את האמת ההפוכה - "מעבדי ה-Skylake המבטיחים של אינטל, שהיו צפויים להגיע אלינו כבר בסוף הרבעון השני של השנה לפי התוכניות המקוריות, יגיעו כנראה רק כחודשיים לאחר מכן בכנס ה-IDF של החברה", כלומר מעבדי ה Skylake ישוחררו מאוחר מהצפוי...

האמת, לאור העובדה שבין הדור החמישי (מעבדי ה Broadwell) והדור השישי (מעבדי ה Skylake) יפרידו רק 2-3 חודשים, הרי שהדבר החכם מצד אינטל יהיה פשוט לוותר לחלוטין על מעבדי ה Broadwell - עדיף שפסי הייצור בטכנולוגיה של 14nm ייצרו מעבדי Skylake במקום מעבדי Broadwell. כפי שזה נראה לי כרגע, מעבדי ה Broadwell יהיו מיועדים בעיקר לבעלי מעבדי הדור הרביעי (מעבדי ה Haswell) שקנו גם לוח אם המבוסס על ערכת השבבים H97 או Z97 ומעוניינים לשדרג רק את המעבד, וגם אז השיפור לא צפוי להיות משמעותי. זה אומר שמי שיקנה מעבד Broadwell הוא מי שיש לו מעבד יחסית חלש ומעוניין להחליפו באחד חזק יותר, אבל הבעיה היא שמי שקנה מעבד חלש כנראה לא טרח לקנות לוח המבוסס על ערכת השבבים H97 או Z97, ולכן לא נראה לי שסדרת ה Broadwell תחשב כרווחית. למעשה אני צופה שרוב האנשים, למעט אולי כאלו שלא מכירים את השוק ויקנו כל מה שמציעים להם, יעדיפו להמתין עוד מספר חודשים ולקנות מחשב עם מעבד חזק יותר (הדור השישי) וזיכרון מהיר יותר (DDR4).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים