עבור לתוכן

Hidden Jewels משחק אנדרואיד שבניתי (כמעט ללא ידעה בתיכנות)

Featured Replies

פורסם

565315.png

חברה שלום. ברצוני להציג משחק אנדרואיד שבניתי לבד - Hidden Jewels המשחק הוא משחק קשב/זיכרון, מאוד פשוט בסגנון מגניב. כל המשחק בנוי על Construct 2 (תוכנה דומה ל-GAMEMAKER) וללא שום ידעה בתיכנות (אם יש לכם ידעה בJavaScript זה יעזור מאוד).גם כל הגרפיקה עשיתי בעצמי, למרות שהיא פשוטה ביותר מצד אחד, מצד שני אני לא צייר ואף פעם לא עבדתי עם תוכנות גרפיות לפני. התוכנה שהשתמשתי (Inkscape (vector editor היא חינמית ויש המון שיעורים באינטרנט.בוודאי הייתי רוצה לעבוד עם תוכנות של ADOBE אבל המחיר קצת גבוהה בשביל תחביב ולהשתמש בתוכנות פרוצות פחדתי (משום שמשחק הולך ל GOOGLE PLAY).

התוכנה בונה אפליקציה ב-HTML לאחר השתמשתי ב INTEL XDK לבניית APK (יש שם גם אופציה ישר לבצעה חתימה של APK למרקט אני אישית עשיתי את זה בנפרד)

לגבי לגרפיקה, רציתי לעשות הכל לבד, לא להשתמש ספרייטים חינמים מאינטרנט (ומי שמכיר תחום יודעה שיש המון ובחינם). הסיבה העיקרית ללמוד ולהתנסות בכל השלבים בעצמי.

icon550.png

ruby550.png

עיצוב של Logo/Progress Image

7threarzr.png

מוזיקה גם ניסיתי לבד אבל נכשלתי בגדול. הורדתי FL STUDIO ניסיתי AUDIOSAUNA ראיתי שיעורים באינטרנט אבל שום קטע נורמאלית יותר מי 15 שניות לא הצלחתי להלחין. לכן הורדתי קטע מאתר חינמי (שם האתר וכל ה- credits כמובן ציינתי במשחק).

בעיות עיקריות. למרות הפשטות הבעיה העיקרית בהתחלה הייתה שרק כאשר אתה לוחץ על הריבוע רק אז מתחיל פיזור אקראי של צבע מסוים, נגיד אם הייה כבר patern מוכן מראש הכל יהיה הרבה יותר קל. אבל רציתי דווקה פיזור אקראי. (קחו בחשבון שאני לא מתכנת ואף פעם לא חשבתי, בניתי אלגוריתמים).

הדבר העיקרי שלמדתי זה ARRAYS במשחק יש שישה. כולם 1Dחוצ מאחד שהוא-2D (שומר דאטה של סצנה כנגד מספר כרורים וצבע שלהם) אני בטוח שהיה אפשר לעשות יותר רציונלי אבל למדתי כל העניין הזה תוך כדי בניית המשחק.

פירסומת של AdMob Interstitial, באנרים AdMob הסרתי, פחדתי שיעלו על כפתורים שלמטה.

תוכניות לעתיד(במידה המשחק יהיה בסדר). מרקטים אחרים מלבד Google Play. גרסה עבור Windows Phoneאו BlackBerry10וגרסת landscape למסכים גדולים ואולי TIZEN למכשירי סמסונג (כל האופציות האלה נמצאות ב-IntelXDK ). בעתיד אני מתכוון להוסיף Google Play - Leader board and Achievements function, אולי סטטיסטיקת יותר מפורטת וכמובן סצנות חדשות.

untitlzmz.png untitled9.png untitled13.png untitled8.png untitled5.png

untitled6.png g34203.png untitled2.png

אז חבר'ה הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים,עצות הערות או שאלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים