עבור לתוכן

אני ושותפה עובדים על פיתוח אפליקציה - מה עלינו לצפות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אנוכי והשותפה החלטנו שננסה לעבוד על פיתוח אפליקציה שכרגע רק נמצאת בשלב התכנון על נייר ובראש שלנו :) רוב הרעיונות כבר גובשו וכרגע אנו מחפשים סטודיו או אפילו סטודנט מוכשר אשר יצור עבורנו סרטון הדגמה קצר בפלאש שאותו נוכל להציג בפני משקיעים פוטנציאלים.

האפליקציה חייבת להיות ברמת גימור גבוה מאוד ותכיל בתוכה אופציה ל GPS עם תכונות ייעודיות, חנות מבצעים עבור מוצרים רלוונטים, לוח מודעות פרסות יד 2, לוח משרות (עבור מקצוע/עבודה אחת מאוד ספציפית), פורטל מידע ומצלמה עם אופציה למדידת גובה במידה ואפשרי. ישנם עוד כמה פיצ'רים נוספים אבל נתמקד בנתיים בעיקר.

עכשיו לשאלה:

מהו הצעד הבא שלנו? איך מגיעים למשקיעים פוטנציאלים? כמה עלינו לדרוש ? ואיזה צוות דרוש על מנת להרים פרוייקט שכזה?

אשמח לקבל תשובות ענייניות עבור השאלות הנ"ל ולקבל עצות נוספות בנושא.

תודה!

פורסם

נראה לי שהצעד הבא שלכם צריך להיות לבנות PROTOTYPE. נראה לי שיהיה לכם קשה לגייס כסף בלי שום דבר להציע מלבד הרעיון.

אם היה לכם צוות מוכשר, או אם היה לכם רקורד של הצלחות בעבר... אבל כרגע אין לכם כלום מלבד הרעיון.

אז מה שאתם יכולים לעשות לדעתי זה לחפש מתכנת שייעבוד אתכם בתור שותף, או איזה קרוב משפחה או שתשלמו למישהו מכיסכם הפרטי ושהוא ייעבוד על PROTOTYPE.

כלומר על איזשהיא אפלקצייה עם פונקציונליות מאוד מצוצמת ומוגבלת לעומת הרעיון שלכם אבל שמדגימה את הרעיון ואת מה שאתם מסוגלים אוליי לעשות.

זה מה שנראה לי, אבל אני גם לא כזה מומחה גדול אז אוליי זו עצת אחיתופל.

פורסם

בלי מתכנת לא תגיעו רחוק. הרבה משקיעים לא מוכנים להוציא פנקס בשביל פחות מאלפא/אבטיפוס

אם יש לכם פי'צר/רעיון מרכזי הוא חייב להיות בפנים

בתכלס בהתחלה זה אומר הרבה הוצאות. בין אם זה לקצץ בעבודה/שעות שינה אם אתה מתכנת בעצמך או להוציא כסף על מתכנת שיביא את החזון שלך למציאות.

לפני שאתה מתחיל להוציא כסף תעשה חישוב גס+מרווח ביטחון על כמה אתה הולך להוציא פה (זמן פיתוח משוערך של המפתח לרשימת תכונות * שכר חודשי) ותראי אם בכלל יש היתכנות

פורסם

שים לב ש-99.9% מהרעיונות של אנשים הם או גרועים, או שעשו את זה כבר. תתחיל מלבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכם על התגובות;)

אתם צודקים שאין לנו שום רקע מעשי בתחום אבל אני לא חושב שזה מה שאמור לגרום לנו להרים ידיים. הרצנו כמה חיפושים לגבי תוכנות דומות קיימות

ובאמת יש אפליקציות דומות בשוק אבל באמת שכולם ירודות מאוד ולא מציעות הרבה. בנוסף עשינו סוג של מדגם קצר שעבר בהצלחה (אנו נמשיך איתו בקרוב).

מדוע כלכך חשוב להציג אב טיפוס כשהוא בגרסאת אלפא ובקושי דומה למוצר הסופי כשבאותו זמן אני יכול להציג את הרעיון בשלמותו על גבי מצגת / סרטון אנימציה קצר?

שאלה נוספת היא איך אני יודע לחשב תקציב לפיתוח אפליקציה כזאת כולל גיוס עובדים והשכרת משרדים?

פורסם

אני יכול לעשות סרט אנימציה קצר + מצגת על איך אני מתכוון לנצל את המשאבים שעל מאדים אבל בלי שהראיתי שיש לי חללית שמסוגלת להגיע לשם המצגת שלי לא תעניין אף אחד.

במקום לקרוא לזה Prototype, תקרא לזה "בדיקת היתכנות". אתה בודק אם אנשים רוצים בכלל דבר כזה + אם אתה מסוגל לבצע את זה ברמה הבסיסית. אולי המתכנת יגיד לך שאי אפשר? אולי תגלה שצריך צבא של מתכנתים כדי לעשות את זה?

בקיצור, אחרי שאתה בטוח שיש ביקוש לאפליקציה שלך + הגדרת בדיוק מה אתה רוצה שתעשה (צייר את המסכים שיהיו בה, זה עוזר מאוד) אתה יושב עם מתכנת. בשלב הזה רצוי מתכנת ותיק שיודע בדיוק מה הוא עושה. אתם מכינים מסמך הגדרות בשפה מקצועית ואת המסמך הזה אתה נותן למפתח קצת פחות בכיר ומקבל ממנו חזרה סוג של אפליקציה שעובדת. בלי גרפיקה, בלי צלצולים, רק רעיון בסיסי.

עכשיו יש לך גרסת אלפא עובדת, הוכחת שהרעיון שלך עובד, לך תמצא משקיע.

אגב, יש חברות שעושות בדיוק את מה ששאלת. אתה מגיע עם רעיון, הם מנתחים אותו, מחליטים אם יש סיכוי להצלחה ואם כן הם מוציאים לך אלפא/בטא, עוזרים עם שיווק וקווי ייצור או מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

1.אני לא בא להוכיח למשקיעים שלי יש את היכולת לפתח דבר כזה, אלה אני מציג בפניהם את החזון שלי ביחד עם נתונים יבשים / מספרים.

2. בתחילת הדיון ציינת את המאפיינים העיקרים של האפליקציה בתקווה שמישהו יוכל לתת לי הערכה האם באמת דרוש מפתח שניים או משרד שלם.

4. האפליקציה די מורכבת אבל בהחלט לא משהו בלתי אפשרי מאחר שכבר ראינו טכנולוגיות דומות מיושמות באלפי אפליקציות.

3. אולי באמת במקום או בנוסף לסרטון שמציג את האפליקציה, נשקיע בתוכנת פלאש offline / מוגדרת מראש שתתן תחושה כאילו האפליקציה אכן קיימת

פורסם

לפי מה שהגדרת, קשה להעריך את האפליקציה. אבל זה נשמע מאוד מפוזר ולא ממוקד.

אתה תצטרך גם צד שרת מה שמוסיף לדרישות.

פורסם

1. אז אתה בא לעשות להם סקירת שוק? פתרון למצב שכרגע הצגת יש לך אולי? אה, זה רק רעיון + מצגת? טוב, תודה. נתקשר אליך.

2. לא בטוח שאלו המאפיינים הבעייתיים או המורכבים ביותר, אתה צריך תכנת בשביל זה.

3. הכל אפשרי, תראה איזה אפליקציה יפה יש לפייסבוק. השאלה היא מה אפשרי לך

4. אל תשחק ב$#% עם המשקיעים שלך. אם תיכנס לחדר עם משקיעים (שסביר להניח ראו אלף כמוך בעבר) בלי פתרון אלא רק עם צעצועים יש סיכוי טוב שהם יזרקו אותך מכל המדרגות.

פורסם
  • מחבר

למה בדיוק אתה מתכוון בפתרון?

לפי מה שהגדרת, קשה להעריך את האפליקציה. אבל זה נשמע מאוד מפוזר ולא ממוקד.

אתה תצטרך גם צד שרת מה שמוסיף לדרישות.

זה רק נשמע מפוזר אבל הכל מתמקד ברעיון אחד די פשוט.

- - - תגובה אוחדה: - - -

1. אז אתה בא לעשות להם סקירת שוק? פתרון למצב שכרגע הצגת יש לך אולי? אה, זה רק רעיון + מצגת? טוב, תודה. נתקשר אליך.

2. לא בטוח שאלו המאפיינים הבעייתיים או המורכבים ביותר, אתה צריך תכנת בשביל זה.

3. הכל אפשרי, תראה איזה אפליקציה יפה יש לפייסבוק. השאלה היא מה אפשרי לך

4. אל תשחק ב$#% עם המשקיעים שלך. אם תיכנס לחדר עם משקיעים (שסביר להניח ראו אלף כמוך בעבר) בלי פתרון אלא רק עם צעצועים יש סיכוי טוב שהם יזרקו אותך מכל המדרגות.

למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר "פתרון"?

פורסם

פתרון = אפליקציה.

אם אתה מציג בעיה (וזה מה שתעשה כשתעביר את המצגת שלך), רצוי שתציג כבר פתרון עובד ולא רק רעיון.

פורסם
  • מחבר
פתרון = אפליקציה.

אם אתה מציג בעיה (וזה מה שתעשה כשתעביר את המצגת שלך), רצוי שתציג כבר פתרון עובד ולא רק רעיון.

אביב, תודה על המענה הענייני .

אני אומנם לא מבין מדוע זה בכלל משנה אם מה שאני מציג זו אפליקציה חצי עובדת או סימולציית פלאש אם בכל מקרה דרושה השקעה כספית ומפתח שיעבדו על התוכנה (שאפשרית וניתנת לפיתוח).

אבל יחד עם זאת, במידה ואני הולך בדרך שלך, מה הצעדים הבאים שעלינו לקחת (אשמח להמלצות ספציפיות של אנשי מקצוע )

פורסם

ההבדל הגדול הוא שבמקרה הראשון כבר השקעת מאמץ, בדקת, בנית ויש לך משהו שאמור לעבוד. עכשיו צריך רק להוסיף על היסודות הקיימים.

במקרה השני אתה בא עם רעיון לפתרון, אין לך מושג אם יש בעיות (כי זה רק פתרון על הנייר) ואין לך מושג אם זה ישים וכלכלי (כי זה עדיין לא נעשה ולא עבר על זה איש מקצוע)

יש גם המון הבדל ברצינות כלפי המשקיעים - האם אני מספק פתרון כולל או האם אני רק מישהו עם רעיון טוב ומצגת מרשימה? אפליקציה בשלב אלפא לרוב מרשימה הרבה יותר ממצגת.

יש לי חבר שיש לו עסק של הרמת סטארטאפים מאפס. אם תרצה פרטים שלח לי ה"פ ואני אקשר אותך אליו, אפילו רק לפגישת היכרות/ייעוץ ראשוני.

ולינק לאתר של עוד חברה שעושה את זה: http://www.kivoon.co.il/

פורסם

קח בחשבון שמשקיעים רואים מאות אנשים כמוכם ולכולם יש רעיון מבריק על הנייר. אתה חייב לא רק prototype טוב, אלא גם אחד שיתבלט.

פורסם
  • מחבר

הי גיל,

האם אתה אומר את זה מתוך נסיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים