עבור לתוכן

מפרט לגרפיקה 2.8K - 3.5K

Featured Replies

פורסם

מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

התקציב הינו בין 2800 ל3500. רצוי כמה שפחות אך אפשר לחרוג גם מעט יותר אם יש צורך - חשוב שיענה על כל הצרכים שציינתי למטה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גרפיקה - אינדיזיין אילוס' ופוטושופ, והרבה קריאה ועריכה של טקסטים. עבודה על המון יישומים במקביל. שימוש כבד - פרנסה.

לא משחקים. למחשב יחוברו שני מסכים דל 2209WA ודל U2412M.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

המפרט לא צריך לכלול דיסק SSD (יש לי חדש שיועבר ממחשב נוכחי) וכונן דיסקים.

דרישות מרכיבים ספציפיים:

מארז – חשוב לי שלחצני הכיבוי והרסטרט יהיו בחלק העליון, ושיהיה נח להוציא ולהכניס ארדיסקים ולפתוח ולסגור אותו. מראה חלק.

מעבד: חשבתי על I5

זכרונות: חשבתי על 16 ג"ב

לוח: של גיגבייט, עם כ. מסך מוכלל, ו4 סלוטים לזכרונות עם מנת לאפשר שדרוג בעתיד ל32 ג"ב.

רצוי שיהיה הרבה חיבורי USB ,(שיהיה USB3 מקדימה) והרבה חיבורי SATA. ארצה לחבר לעיתים קרובות דיסק חיצוני לגיבוי וחשוב לי שזה יהיה נח ומהיר.(האם לוחות מודרניים כוללים יציאה לחיבור כונני IDE?)

דיסק קשיח של 2 טרה.

כ. מסך חשבתי כרגע להשתמש בזה שבא עם הלוח, ולהוסיף כשאראה צורך.

לגביי המסכים:

אני כרגע עובדת בתצורה הזו (שני מסכים, דל 2209WA ודל( U2412M. ברזולוציה הטבעית שלהם. מחוברים אחד עם יציאה אנלוגית ואחד עם דיגיטלית. האם יש כרטיסי מסך הבאים עם הלוח הכוללים שתי יציאות דיגיטליות?

בנוסף, את המחשב שאני עובדת איתו כרגע רוצה להפוך לעמדת עבודה נוספת לידי,שיחובר מידי פעם למסך השני וצריכה המלצה לאיזשהו KVM? משהו מינימלי שיאפשר לי לעבור עם המסך השני בין שני המחשבים בלי לנתק את החוט. מקלדת ועכבר כן יהיו לי כפולים. (לא חייב להכלל בתקציב, אבל המינימלי שיספק את הצורך)

מצפה מהמערכת להיות לי לשימוש ל3 שנים הקרובות ככה, משאירה אופציות שדרוג אם אחליט להרחיב את השימושים שלי עוד קודם.

פורסם

קח כזה:

http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/10

תחסיר ממנו את הכרטיס מסך שאין לך בו צורך ואת כונן הSSD שכבר יש לך.

את המארז תשנה כרצונך בהתאם לדרישות הספציפיות. בגדול כל מה שאתה רוצה זה סטנדרט מהבחינה הזו...

ואולי הייתי גם דואג להחליף את תצורת הזיכרונות לסטיק בודד של 8GB במקום 4X2

לשם שדרוג עתידי קל יותר בעתיד (עוד 1\3סטיקים נוספים זהים כדי להגיע ל16\32)

אם תבחר לחסוך, פשוט תרד למעבד I5

פורסם
  • מחבר

תודה. זה מה שהרכבתי, אשמח לחוו"ד לפני שאני סוגרת.

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E,VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance Pro 2x8GB DDR3 1600MHz CL9 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec GX500 Window Black Steel 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 3469 שקל עמוד מוצר

פורסם

1.הזיכרון (הספציפי הזה) מיותר. הוא לא יוסיף לך כלם משום בחינה. אפשר בכיף להוריד בזה 200 ש''ח.

2.יש לך טעות בסיסית. כרטיס מסך לא 'בא עם הלוח' המובנה הוא ליבה גרפית הנמצאת במעבד. לא שזה משנה אכן את יכולה להסתפק בזה (לפחות לנסות..).

3.הלוח שלקחת כולל 6 יציאות סאטה שזה המינימום המקובל .

4. אין בלוחות עם הציפסטים החדשים IDE.

5.הספק מיותר וחזק במיוחד למערכת שלך.

6.מומלץ מאוד לעלות לi7 (מנסיון כגרפיקאי)

הנה הצעה אפשרית:http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=20170

ובמזומן זה עוד יותר זול...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! לא חשבתי שאוכל להכניס את I7 לתקציב.

יצא לך לעבוד גם עם I7 וגם עם I5 ולראות הבדל? באילו תוכנות /מקרים? אשמח לשמוע.

מתלבטת אם זה שווה את ה500 ש"ח הפרש,

ותודה על שאר המפרט.

פורסם

רעיון נוסף לשם חסכון לטובת המעבד הוא לרדת ל1T במקום 2T יניב חיסכון של 120ש"ח + ויתור על הכונן הדיסקים שבטח כבר יש לך זה חיסכון של 200ש"ח

וכך צמצמנו את סכום החריגה ל300ש"ח. לדעתי 300 שח שווה בהחלט את ה'future proof' שיעניק I7 על פני I5.

בלי קשר המעבד I5 שבחרת במפרט שלך לא משתלם. תרדי אחד למטה או את כל הדרך למטה עד 4460.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים