עבור לתוכן

מבקש מפרט עד 3.5K לגרפיקה ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

3.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

150 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom), קבצי RAW

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פרנסה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך, גם אין צורך במסך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

יש ספק lightpower 500w http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001857

ויש דיסק קשיח של 1TB (לא יודע מה החברה ואיזה דגם)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

לא חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

יש צורך בהרכבת מחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

באזור חולון-ראשון לציון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

מיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB3 + כונן דיסקים (צריך העברת קבצים מהירה מהמחשב לדיסק קשיח חיצוני לגיבוי).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

צריך לשמור אופציות לשדרוגים במידה ויהיה צורך לעבוד על יותר קבצים בו זמנית (לפי דעתי RAM ומעבד)

תודה רבה :)

נערך על-ידי sajezz

פורסם

2. לא ציינת באיזה וכמה מסכים אתה משתמש. נתון שעשוי להיות ענייני עבור הדרישות שלך.

- בדוק אותי אבל אני לא חושב שלייטרום דורשת מאיץ גרפי מעבר למובנה.

4. בן כמה הספק והכונן הקשיח? במידה והכונן עתיק הוא עשוי להיפגם באיזהשהו שלב ותאבד מידע.

אמרת שהמחשב מיועד לצורכי פרנסה, אולי עדיף להחמיר ולהימנע משימוש בו?

10. מה הכוונה בצורך להעברת קבצים מהירה לכונן חיצוני? התכוונת לUSB3.0 קדמי?

במידה וכן אז צר לי לאכזב, מהניסיון שלי ההבדל הוא לא דרמטי במיוחד ואפילו רחוק ממה שהובטח במהירות תעבורה.

זה בערך פי 1.5 בהשוואה לחיבור USB2.0, כך שאם אפשר לוותר אז זה עשוי לחסוך.

11. אני לא רואה בשום צורה סיבה וצורך לשדרג מאבד I5\I7 שכנראה וגם הסוקט שלו לא יתאים לעידן הבא, כך שנשארנו עם רצון ואופציה לשדרוג זיכרון RAM בלבד.

לכן אני מציע לשקול ולהגדיל עוד קצת את תקציב החריגה לצורך הרחבת זיכרון ראם במעמד הרכישה ולהימנע משדרוגים עתידיים באופן גורף.

פורסם
  • מחבר
2. לא ציינת באיזה וכמה מסכים אתה משתמש. נתון שעשוי להיות ענייני עבור הדרישות שלך.

- בדוק אותי אבל אני לא חושב שלייטרום דורשת מאיץ גרפי מעבר למובנה.

4. בן כמה הספק והכונן הקשיח? במידה והכונן עתיק הוא עשוי להיפגם באיזהשהו שלב ותאבד מידע.

אמרת שהמחשב מיועד לצורכי פרנסה, אולי עדיף להחמיר ולהימנע משימוש בו?

10. מה הכוונה בצורך להעברת קבצים מהירה לכונן חיצוני? התכוונת לUSB3.0 קדמי?

במידה וכן אז צר לי לאכזב, מהניסיון שלי ההבדל הוא לא דרמטי במיוחד ואפילו רחוק ממה שהובטח במהירות תעבורה.

זה בערך פי 1.5 בהשוואה לחיבור USB2.0, כך שאם אפשר לוותר אז זה עשוי לחסוך.

11. אני לא רואה בשום צורה סיבה וצורך לשדרג מאבד I5\I7 שכנראה וגם הסוקט שלו לא יתאים לעידן הבא, כך שנשארנו עם רצון ואופציה לשדרוג זיכרון RAM בלבד.

לכן אני מציע לשקול ולהגדיל עוד קצת את תקציב החריגה לצורך הרחבת זיכרון ראם במעמד הרכישה ולהימנע משדרוגים עתידיים באופן גורף.

2 המחשב מיועד לאחותי, אני לא יודע כמה לייטרום צריכה מאיץ גרפי נוסף (אני בעיקר רואה אותה משנה בהירויות ועריכה זריזה של תמונות, והרבה).

רשמתי שכבר יש לה מסך והיא איננה צריכה אחד נוסף.

4 הכונן והספק שניהם דיי חדשים (בני שנה בערך אולי פחות).

10 כן, אפשר גם אחורי (פי 1.5 מצטבר להמון בהתחשב בכמות התעבורה שלה)

11 בכמה בדיוק לדעתך צריך להגדיל?

תודה

פורסם

2. צריך לבדוק את זה ולא על פי ההמלצות של adobe כי הן לא אובייקטיביות במיוחד. זה עשוי לשנות את המפרט מקצה לקצה.

4. בני שנה ומטה זה מצוין. לא צפויה אף קריסה הקשורה באורך החיים ממוצר בן שנה ואפילו לא.

10. לא תמיד, תעבורת נתונים היא בדרך כלל סוג של 'רץ ברקע' ואם זה ייקח 10 דקות או 7 דקות זה ממש לא קריטי בעיניי.

אך אם הדרישה היא כזו שיש צורך בUSB3.0 (וכמובן שגם הדיסק החיצוני שלה תומך בתקן זה) אז יהיה במפרט USB3.0 .

מניסיוני, ממש מעיק לחבר בכל פעם את הדיסק הקשיח מאחורה כשאפשר מקדימה. אופציה נוספת היא שימוש במאריך - פחות מומלץ.

11. 16GB יהיה מספיק בשלב הזה. שדרוג זיכרון RAM מ8G ל16G עשוי להסתכם בהפרש של 300 ש"ח בערך.

פורסם
  • מחבר
2. צריך לבדוק את זה ולא על פי ההמלצות של adobe כי הן לא אובייקטיביות במיוחד. זה עשוי לשנות את המפרט מקצה לקצה.

4. בני שנה ומטה זה מצוין. לא צפויה אף קריסה הקשורה באורך החיים ממוצר בן שנה ואפילו לא.

10. לא תמיד, תעבורת נתונים היא בדרך כלל סוג של 'רץ ברקע' ואם זה ייקח 10 דקות או 7 דקות זה ממש לא קריטי בעיניי.

אך אם הדרישה היא כזו שיש צורך בUSB3.0 (וכמובן שגם הדיסק החיצוני שלה תומך בתקן זה) אז יהיה במפרט USB3.0 .

מניסיוני, ממש מעיק לחבר בכל פעם את הדיסק הקשיח מאחורה כשאפשר מקדימה. אופציה נוספת היא שימוש במאריך - פחות מומלץ.

11. 16GB יהיה מספיק בשלב הזה. שדרוג זיכרון RAM מ8G ל16G עשוי להסתכם בהפרש של 300 ש"ח בערך.

2 עד כמה שאני יודע, לא אמור להיות דרישות גבוהות לכרטיס מסך בשביל התוכנה הזאת

פתחתי לפני שבוע בערך דיון לגבי המחשב, רק שהפעם התקציב עלה מ2500 ל3500, וכרגע יש לי כבר דיסק קשיח וספק זה הדיון: http://hwzone.co.il/community/threads/558613-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%A2%D7%93-2-5K-%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%99#.VNc3pPmsX2F

המפרט שקיבלתי שם הוא זה:

[TABLE=width: 80%]

[TR]

[TD=width: 20%]מעבד:[/TD]

[TD=width: 80%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1

מחיר: ₪991[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD]

[TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

מחיר: ₪135[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם:[/TD]

[TD=width: 80%]Gigabyte GA-B85M-DS3H

מחיר: ₪374[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מארז:[/TD]

[TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד IPPON A1314 + SEASONIC SS-400ET

מחיר: ₪335[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון:[/TD]

[TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

מחיר: ₪349[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני:[/TD]

[TD=width: 80%]Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

מחיר: ₪287[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כונן אופטי:[/TD]

[TD=width: 80%]LG DVDRW X24 SATA

מחיר: ₪107[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]הרכבה:[/TD]

[TD=width: 80%]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

מחיר: ₪0[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

סה"כ: ₪2578

השאלה שלי היא, כרגע עם תקציב של 3500, וללא צורך בקניית הדיסק הקשיח והספק, איזה חלקים כדאי לי להוסיף או להחליף?

פורסם

עוד 8GB זיכרון וכונן SSD.

פורסם
  • מחבר
עוד 8GB זיכרון וכונן SSD.

מה לגבי לוח אם או מעבד שווה לשדרג משהו מהם ? וssd של 250?

פורסם

כמובן SSD בנפח 256GB.

לא מבין גדול בלוחות.

מעבד אף פעם לא יזיק לשדרג אך פחות רלוונטי עבור הצרכים שלך.

המעבד שלך מספק בהחלט ומה שכן עשוי לסייע זה SSD ובפרויקטים מורכבים ועמוסים עוד זיכרון ראם בטח לא יזיק.

וחוץ מזה הכונן והזיכרון לדעתי לא ישאירו תקציב מספק בכדי לשדרג את המעבד,

כאשר השאיפה כמובן זה להפוך אותו לI7 אם כבר מדברים על השדרוג ..

פורסם

^כרגיל אתה לא רואה את כל התקציב כי אתה לא מרכיב את המפרט לכן מיותר יהיה לשים SSD של 256GB בתקציב כזה אם גם ככה אפשר להוסיף אחר כך אז אפשר להסתפק בSSD של 128GB ולקבל 16GB(ככה נהנים מכל העולמות) ונכון שאפשר להוסיף גם זכרון אחר כך ולקחת SSD בנפח גדול יותר אבל לזכרונות לפעמים יש בעיות תאימות, בנוסף שמתי גם מעבד i7 4790 ולוח מעט יקר יותר מהלוח הקודם שכל 6 חיבורי הSATA שלו הם SATA 3 ולא רק 4 חיבורים, ודווקא במחשב שהוא לפרנסה לא הייתי שם ספק שכזה לפחות שיהיה ספק בסיסי בתקן 80+.

בכל מקרה למפרט

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1572

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪395

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד IPPON A1314 + SEASONIC SS-400ET

כמות: 1 - מחיר: ₪335

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪699

קשיח למחשב שולחני:

SanDisk SSD Ultra Plus 128GB 2.5" SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3562

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3491 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/39q4t26z

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפירוט,

בנוגע לספק, על איזה ספק היית ממליץ? כמה יהיה צריך לשלם בנוסף?

האם יש אופציה להשתמש בספק הנוכחי ובמידה ויש אי תאימות להחליף בספק שתמליץ? או שזה עלול לפגוע ברכיבים?

שוב תודה

פורסם

למקרה שלא שמת לב זה הבאנדל ששמתי גם במפרט הקודם שכולל ספק כוח איכותי ובסיסי של SeaSonic מדגם מוכר(400ET) בתקן 80+ Bronze וזה מה שנכנס בתקציב.

ושמחתי לעזור :)

פורסם

לקח לי קצת זמן אבל רק עכשיו עליתי על הטעות שלי:

הוא הטעה אותי בזה שהוא דחף לעצמו שם במפרט של הI5 דיסק קשיח נוסף של 1T, בזמן שיש לו ביד כבר 1T.

בהתחשב בעובדה שהוא לא ציין שהוא זקוק ל2T, באמת שאין טעם. אך אם יש טעם, יוצא מכך שהכרחנו אותו לחרוג מהתקציב עם רכישה עתידית מה שיהיה 'לא הוגן'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים