עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנטית (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני סטודנטית שנה א', לרפואת שיניים. (משמע יש הרבה מה לסכם חח)

ניסיתי להיות סמסטר אחד בלי מחשב, אבל הבנתי שכן יש לי צורך בו, ועכשיו לסמסטר ב' אני מעוניינת לקנות לפטופ, וגם כמובן לשנים הבאות. מה גם שהנייח שלי התחיל לקרטע).

אני בעיקרון מתכננת לקנות אותו ב KSP (חנות שאני סומכת עליה) אבל אין לי בעיה גם לקנות בחנות אחרת. עוד דבר, יש לאבא שלי חבר שנוסע בקרוב לאילת, אז הוא יוכל לקנות לי אולי שם (שזה כבר פחות 18% ושווה).

התקציב בעיקרון הוא בלתי מוגבל, אבל אני לא באמת רוצה להשקיע מעבר למה שצריך.

העדיפות כמובן שהמחשב לא יעלה על 6-7 אלף.

(אם אני מסתכלת למשל על לנובו יוגה 2 ו 2 פרו, אז עם כל שיפור המחיר עולה בעוד איזה אלף.. אז השאלה האם באמת יש צורך להשקיע).

אלו הדרישות שלי :

* מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסדרות

* גודל המסך- 13-14" האם חשוב מסך מבריק או מאט - לא יודעת מה ההבדל, אז מה שיותר טוב.

* רזולוציית המסך - עדיפות ל FHD 1920x1080

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אולי מקלדת מוארת (אבל יש ברוב המחשבים שבדקתי)

* משקל רצוי - עד 1.7 KG

* האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, כמה שיותר לפחות 6 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות - VGA|RGB| HDMI

* Bluetooth - יש גם ככה בכל מחשב, אבל אין צורך מיוחד בו.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הבנתי שה SSD עדיף, אבל הוא מגיע עם זיכרון נמוך יחסית.

בגדול העדיפות ל HDD עם 500 GB ומעלה. או SSD עם 256 GB ומעלה.

מעבד : I5\I7 (אם יש משהו מתקדם יותר ,אז גם אני אקח לשיקול)

8 GB ומעלה RAM :

* כונן אופטי - לא נדרש.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, אבל אם יש מה טוב.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן, חייבת להיות מערכת הפעלה מובנית מראש.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא, אבל הבנתי ש DELL ו LENOVO טובים. הכל , חוץ מ HP.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - החלטתי ללכת גם על מחשב נייד עם מסך מגע. ואני אפילו התחלתי להתלבט אולי ללכת על הדגמים כמו ה LENOVO YOGA 2 \ DELL INSPIRON 7000

ששניהם גם שימושיים בתור טאבלט, או במצב של אוהל כזה. זה יכול להיות לי שימושי, מדי פעם.

עוד דבר, שמעתי ממוכר ב KSP שבסוף פברואר הזה, צריכים להגיע כבר מחשבים עם ווינדוס 10, שווה לחכות ?

האם בכלל שווה לחכות עוד קצת זמן אולי יגיעו דגמים חדשים וטובים ממה שקיימים היום בארץ ?

והאם לחכות אולי עוד, כדי שהמחיר יירד?

אני רוצה לקנות את המחשב עד לסמסטר ב' שזה ה 8.3.15 . אבל אני אצטרך לקנות אותו לפחות שבוע לפני, לעבור ולעבוד עליו קצת. לראות איך אני מסתדרת איתו, ולהתקין תוכנות ו OFFICE.

המון תודה מראש!!

פורסם

מה דעתך על זה?

אני לא חסיד נלהב של לנובו אבל זה הכי מתאים עבורך שמצאתי ב KSP.

לגבי שאלתך, תמיד יש דגמים חדשים ולכן אפשר שעוד חודשיים המחיר לדגם הזה יירד (למרות שלא נראה לי באופן משמעותי, מה גם שהחבר נוסע עכשיו לאילת..). לגבי הווינדוס - על פי מה שידוע כרגע, ווינדוס 10 יהיה זמין רק בעוד חצי שנה וכנראה ששדרוג לבעלי ווינודס 8 יהיה חינמי כך שזה לא צריך לשנות לך!

שבוע טוב

פורסם
  • מחבר
מה דעתך על זה?

אני לא חסיד נלהב של לנובו אבל זה הכי מתאים עבורך שמצאתי ב KSP.

לגבי שאלתך, תמיד יש דגמים חדשים ולכן אפשר שעוד חודשיים המחיר לדגם הזה יירד (למרות שלא נראה לי באופן משמעותי, מה גם שהחבר נוסע עכשיו לאילת..). לגבי הווינדוס - על פי מה שידוע כרגע, ווינדוס 10 יהיה זמין רק בעוד חצי שנה וכנראה ששדרוג לבעלי ווינודס 8 יהיה חינמי כך שזה לא צריך לשנות לך!

שבוע טוב

,ראשית, תודה רבה על תגבתך. אני רוצה לציין שבחנתי את הדגם הזה, אבל מה שמרתיע אותי בו, זה המעבד והסוללה. המעבד לא קצת חלש לעומת ה 2 PRO נניח ?

והאם סוללה בת ה 4 תאים שלו עם 40 WATT טובה מ 6 תאים 65WATT ?

המחיר אותו דבר, אבל האם הדגם של ה2 PRO לא יותר טוב?

פורסם

שימי לב שחלק מהניידים נמכרים עם אחריות לשנה אחת בלבד. חשוב מאוד להרחיב (בתוספת תשלום) את האחריות ל3 שנים.

פורסם
  • מחבר
שימי לב שחלק מהניידים נמכרים עם אחריות לשנה אחת בלבד. חשוב מאוד להרחיב (בתוספת תשלום) את האחריות ל3 שנים.

כן.. זה אני בטוח אעשה.

אבל זה פחות מטריד אתי כרגע.

מה שמעניין אותי זה באיזה מחשב עליי לבחור... ההתלבטות נורא קשה

האם יש לך הצעה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים