עבור לתוכן

הבדלים בין Z30 מהסדרות השונות של Toshiba

Featured Replies

פורסם

לטושיבה קיימים דגמים של Z30 בשתי סדרות - Satellite ו- Portege.

בשיחה עם נציג מכירות של חצי-היבואן (חצי, משום שמסתבר שיש יבואן מסויים לסדרות העיסקיות - Portege, ויבואן אחר לסדרת הבסיס - Satellite),

במהלכה ניסה כמיטב יכולתו לשכנע אותי שמחשבי ה- Z30 בסדרות השונות שונים בתכלית (מיוצרים במקומות שונים, מפרטים לא דומים אפילו, וכו'), שוכנעתי עד מאוד שהמחשבים משתי הסדרות השונות (לפחות ה- Z30) מאוד מאוד זהים, למעט נקודות ההבדל המאוד ברורות.

לסדרה העסקית: קורא כרטיסים חכמים, קורא טביעת אצבע (עם TPM), אפשרות ל- docking, ואולי עוד כמה נקודות קטנות שלא מעניינות (אותי) במיוחד.

אני דן עתה בדגמים החדשים של Z30 בסדרת Portege, אלו בעלי מסך IPS FHD.

למעט זה שבסדרת Portege קיים דגם עם touch (דגם Z30t) שככל הנראה לא קיים כלל בסדרת ה- Satellite, האם קיימים הבדלים כלשהם בכלל (מלבד אלו שציינתי) בין המחשבים?

שאלה זאת נשאלת כאשר הנקודות שחשובות לי הן: איכות מסך, זמן סוללה, כח עיבוד וחישוב, איכות מקלדת, איכות בנייה.

לכאורה נראה שהמחשבים זהים לגמרי בפרמטרים האלו; שהמסך, חומרי הבניה וכל השאר - זהים לחלוטין. האם אני צודק?

בנוסף, האם קיים מקום כלשהו (בעדיפות באיזור חיפה) בו ניתן לנסות לפטופ בעצמי? מהבירורים שעשיתי בינתיים עולה הרושם שרכישת לפטופ היא חתול בשק (חתול עם מפרט מדוייק, ביקורות ברשת, ובכל זאת חתול בשק) משום שלעולם לא ניתן להתרשם בעצמי בחנויות בדגם הרלוונטי (או משהו שקרוב מספיק אליו).

תודה לכולכם

פורסם

אכן ההבדל היחיד בין הסדרות זה מה שרשמת בהודעה - קורא אצבע, docking ועוד...

היה פה דיון לפני כמה חודשים בו רשמתי בפירוט מה ההבדל, אבל זה "בגדול".

a docking station connection

the AccuPoint (trackpoint)

a WWAN / LTE module

a fingerprint scanner

the NFC support

a smartcard reader

בשאר זה זהה. אם המסך הוא FHD אז הוא IPS.

כאמור ה-Satellite Z30A עם FHD הוא בעל פאנל IPS.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

שאלת המשך בבקשה: בעמוד Satellite Z30 באתר טושיבה ישראל, מצויין שקיים תת דגם Z30t עם touch.

http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/

(תחת דף זה בחרו בטאב "סקירה כללית", האייטם השני).

לא ראיתי כל זכר ל- Z30t בסדרת Satellite. האם ידוע לכם משהו על קיומו (אולי יצא בקרוב)?

(היבואן שאחראי על סדרת Satellite (אמטל) לא עונה לטלפון..)

פורסם

יש כזה אך אולי הוא לא נמכר בארץ, לא כל דגם שמשווק על ידי חברה מגיע לארץ. זה שרשמו את זה בעברית, לא אומר כלום.

לראיה יש ביקורת על הדגם הזה-

http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-Z30T-A-111.133753.0.html

שים לב שמסך המגע מוסיף עוד 200 גרם למשקל = 1.4 ק"ג. ולפיכך גם מסך מגע = מסך מבריק, לעומת הדגם הרגיל שהוא מט. לידיעתך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת בבקשה -

מכר שלי שהיה בחנות הראשית של "מפעיל" בפתח תקווה, נפגש שם עם אחראי המוצר של Z30 בארץ (סדרת ה- Portege).

נאמר לו שם שבמחשבים מסדרה זאת, גם אלו בעלי מסך FHD *אינם* IPS.

האם ייתכן שמדובר באדם (בכיר ככל שיהיה בחברת היבואן) שלא מבין על מה שהוא מדבר, או שמא ייתכן ומדובר בבידול בין סדרת Satellite לסדרת Portege, כאשר ב- Sat מסכי FHD הם תמיד IPS?

כמו כן, האם נתקלתם בעבר בבידול איזורי, כך שדגם מסויים נמכר במדינה מסויימת עם מפרט מסויים, ובמדינה אחרת עם מפרט אחר?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים