עבור לתוכן

עזרה לבניית מפרט למחשב גיימיינג

Featured Replies

פורסם

שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם.

1. מה התקציב המקסימאלי?

10 אלף כולל מסך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב.

בממש קצת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים חדשים,עריכה גרפית ועבודה משרדית וסרטים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,

GTA 5 ,BF4,FAR CRY 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

מסך 24 אינץ' אבל אפשר גם 22

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים .

רק מסך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות

? אין צורך במערכת הפעלה איך יש צורך להרכיב את החלקים בחנות. אני מזמין חלק מאמזון.

8

. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?

אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה. רוב החלקים מוזמנים מאמזון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בעוד שבועיים שלושה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתכנן לשדרג את המחשב בשנים הקרובות לכן מעוניין במשהו חזק ועמיד.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות רשמתי חלק מהמפרט שחשבתי עליו אך מעוניין בשיפור וייעול. לא הוספתי לוח אם, ולא הוספתי קירור למעבד ומאוורר. אשמח להצעות טובות.

אני חשבתי על זה :

Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)

[h=1]Gigabyte G1.Sniper Z97 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI, DP[/h]

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5 PCiE Video Graphics Card GV-N970G1 GAMING-4GD

Crucial MX100 512GB SATA 2.5" 7mm (with 9.5mm adapter) Internal Solid State Drive CT512MX100SSD1

Corsair RM Series 750 Watt ATX/EPS 80PLUS Gold-Certified Power Supply - CP-9020055-NA RM750

Corsair Vengeance Pro 16GB 2x8GB DDR3 2400MHz PC3 19200 Desktop,

WD Blue 1 TB Desktop Hard Drive: 3.5 Inch, 7200 RPM, SATA 6 Gb/s, 64 MB Cache

Dell UltraSharp U2412M 24-Inch Screen LED-lit Monitor

[h=1]Scythe Mugen 4 CPU Cooler for LGA 2011/1366/1156/1155/1150/775 and Socket FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 (SCMG-4000)[/h]

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

- זכרונות מיותרים - יתנו לך כמה אחוזי ביצועים בודדים בחלק מהמקרים, במקרה הטוב.

- הגרסא של MSI (גיימינג) עדיפה לרוב על פני G1 של ג'יגבייט.

- ספק כח אוברקיל וגם די יקר להערכתי, בפועל ספק 600 וואט מספיק כאן מעל ומעבר (גם לאוברקלוק כמובן).

- מסך U2412M מעט יקר יותר מהדגמים המקבילים לו בגלל שהוא ביחס 16:10 (כלומר מקבל מעט יותר שטח עבודה). יש מסכים מקבלים שעולים בערך 300 ש"ח פחות, רק עם יחס 16:9, קח את זה בחשבון.

קשה לתת פה המלצות כי יש המון אינפורמציה חסרה. ענה בבקשה על השאלון שנמצא פה ונעזור לך בצורה טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תבנה לי מפרט ותשנה לי את הדברים. תגיד לי בדיוק איזה זכרונות כדאי וספק כוח פלוס תוסיף לוח אם וקירור. אם יש לך הצעות טובות למסך,אפילו של 22 אינץ' יהיה מעולה. חשבתי אולי במקום על [h=2]

Dell P2214H.[/h] אם יש אפשרות לחסוך אז אשמח. מה אתה אומר על המארז Nanoxia Deep Silence 2 Mid Tower Case ? יש הצעות יותר טובות?

1. מה התקציב המקסימאלי?

10 אלף כולל מסך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב.

בממש קצת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים חדשים,עריכה גרפית ועבודה משרדית וסרטים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,

GTA 5 ,BF4,FAR CRY 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

מסך 24 אינץ' אבל אפשר גם 22

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים .

רק מסך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכלול את כל הרכיבים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות

? אין צורך במערכת הפעלה איך יש צורך להרכיב את החלקים בחנות. אני מזמין חלק מאמזון.

8

. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?

אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה. רוב החלקים מוזמנים מאמזון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בעוד שבועיים שלושה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתכנן לשדרג את המחשב בשנים הקרובות לכן מעוניין במשהו חזק ועמיד.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות רשמתי חלק מהמפרט שחשבתי עליו אך מעוניין בשיפור וייעול. לא הוספתי לוח אם, ולא הוספתי קירור למעבד ומאוורר. אשמח להצעות טובות.

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

היות ובאמזון צריך לחרוש כל היום כדי לקבל את הרכיבים המשתלמים ביותר, ארשום לך בערך מה עליך לשנות.

- אתה בחרת במערכת התומכת באוברקלוק, ורשמת כי לא תעשה אחד כזה. לכן, אתה יכול לחסוך כאן כסף. ראשית, את המעבד ניתן לשנות לגרסא ללא ה-"K" (כלומר i7-4790), לוח-אם מבוסס ערכת שבבים H97 ולא Z97 וקירור מתון יותר למעבד כמו ארקטיק פריזר 7 פרו / i11 או KATANA של Scythe.

- גרסאת הגיימינג של MSI נחשבת לטובה יותר מזו של ג'יגבייט (מתייחס לכרטיס המסך).

- ספק הכח די אוברקיל. ספק כח של איזור ה-600 וואט בהחלט יספיק, חפש דגמים של סיסוניק אשר לרוב זולים יותר מאלו של קורסאייר.

- חפש זכרונות זולים יותר כמו Fury של קינגסטון, במהירות 1866Mhz. בספק אם תרגיש בהבדל.

- שני המסכים שציינת כאן מעולים, כאשר השוני העיקרי הוא ביחס גובה:רוחב. בחר מה שאתה חושב שיתאים לך יותר.

- מארז ננוקסיה DS2 הוא מעולה, אם כי ה-DS1 נחשב לטוב יותר. מציע לך לקרוא סקירות ולהחליט איזה מהם טוב יותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

אם הספק כוח 750 עולה כמו ה650 אז לא עדיף יותר כבר? אין הבדל במחיר.

פורסם
  • מחבר

האם גרסאת ה K של המעבד תומכת ב3 GA-H97-Gaming ?

ומה ההבדל המשמעותי בין הלוח אם הזה ל ללוח אם של GIGABYTE Z97 SNIPER G1 או SNIPER H6? חוץ מההבדל של השבבים שבאחד אפשר לעשות OC ובשני לא. יש עוד שוני כי ההבדל במחיר די משמעותי.

מישהו יכול להאיר לי על הנושא של הלוחות אם כי ניסיתי לחפש בפורומים ואני ממש לא מצליח להבין איזה לוח אם כדאי למחשב שלי בטווח המחיר הזה..אני מעוניין בלוח אם של גיגבייט עד טווח של 950 ש''ח. השאלה של אם כדאי להשקיע על הלוח אם או אם אני אחסוך זה יביא לאותם ביצועים. בנתיים אני חושב על ה 3 GA-H97-Gaming. ולקחתי את גרסאת הK בסוף זה עלה לי אותודבר כמו הגרסא בלי ה K אז זה לא שינה לי. ולא אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב אם בכלל. אולי מתישהו בעתיד הרחוק.

דרך אגב אני רואה שב TMS וב PLONTER ה Z97 עולה כמעט ב150 שקל יותר מ KSP. ידוע למה זה? הרבה אנשים אומרים להתרחק מKSP,יש חשש בלקנות את המוצר ביותר זול?

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

ניתן לחבר מעבד K ללוחות שאינם Z, אך לא תהיה אפשרות של אוברקלוק.

ההבדלים בין הלוחות נובעים מתכונות של ערכת השבבים (בד"כ תמיכות שוליות) שאותן אתה יכול לראות באתר של אינטל, וכן ההבדל בין לוח ולוח נובע מהשוני בחיבורים, בין היתר, שאותם אתה יכול לראות באתר של ג'יגבייט. השאלה מה אתה צריך מצד לוח האם. יש לך גם לוח אם כמו H97-D3H שנחשב לאחלה לוח, ואמור לעלות פחות ממאה דולר כמדומני. תראה את החיבורים והפיצ'רים שלו ותחליט.

בחנויות יש מחירים שונים, עם הוזלות לחומרה שונה. לגבי בחירת החנות, כנס לפורום צרכנות.

לגבי שאלתך בנוגע לספק - השאלה על אילו ספקים אתה מדבר. ספקי 650 איכותיים יכולים לעלות כמו ספקי 850 איכותיים, אבל מעט פחות.

נערך על-ידי YairZ

פורסם
  • מחבר

אני מתלבט בעיקר בין הלוחות אם האלה:

Gigabyte - GA-H97-D3H - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory

לוח אם Gigabyte G1.Sniper Z97 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI, DP

Gigabyte - GA-H97-Gaming-3 - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory -

Gigabyte - G1-Sniper-H6 - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memor

חושב ללכת על הגיימינג 3. ומתלבט בעיקר בינו לבין הסנייפר Z97. כאילו אם אני לא מתכנן OC אז אני לא רואה סיבה לקחת את הסנייפר Z97 אלא אם יש באמת הצדקה במחיר שלו. מה אתה אומר? יש לוח אם אחר שכדאי לקחת? אני גם ככה משקיע על המחשב מספיק אז להוסיף פחות או יותר 200 שקל לא יעשה את ההבדל השאלה אם זה בכלל מוצדק. אם לא,אז כבר עדיף לחסוך.

לקחתי בסוף: Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5 PCiE Video Graphics Card GV-N970G1 GAMING-4GD

Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz

והספק כוח שאני מדבר עליו הוא:

Corsair RM Series 750 Watt ATX/EPS 80PLUS Gold-Certified Power Supply והוא עולה באמזון כמו ה W650 בדיוק. אין הבדל במחיר. אז חשבתי כבר לקחת יותר,האם זה טעות או שאין בזה שום בעיה? חוץ מזה שהוא קצת יותר גדול,אני לא רואה סיבה למה לקחת פחות אם זה אותו מחיר.

נערך על-ידי onlyhuman

פורסם

- לוח-אם - שוב, ההבדל בין הלוחות האם בעיקר בחיבורים ותמיכות השונות - אותן אתה יכול לראות באתר של ג'יגבייט, ואפילו לבצע השוואה.

- כרטיס מסך - הגרסא בסדר, אך כמו שאמרתי - בכרטיס ספציפי זה, גרסאת הגיימינג של MSI נחשבת לטובה יותר (פחות בקטע של ביצועים, אלא יותר קירור/שקט).

- זכרון - הוא גם בסדר, אך גם פה כנראה ששוב לא קראת את מה שרשמתי לך למעלה - יש לך את הפיורי שמעט מהירים יותר באותו המחיר.

- ספק - גם פה, המחירים שונים מסדרה לסדרה, ומדגם לדגם. זה כמו שאציע לך את סיסוניק M12II-750 בעל תכונות דומות, רק נצילות מעט נמוכה יותר, שעולה 20 דולר פחות, או X-600W שעולה מעט יותר.

תקרא בעיון את ההודעות שלי בדיון הזה, אני חוזר פה על דברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים