עבור לתוכן

בכמה אפשר לדעתכם למכור את המחשב הבא

Featured Replies

פורסם

כמה לדעתכם הוא שווה?

נערך על-ידי SpidiMan

פורסם

900-1100

פורסם
  • מחבר

תודה Bentel

לא קצת נמוך מידי?

יש כונן SSD של אינטל, ספק כוח מודולרי איכותי, מארז גדול ומרווח שיספיק לשנים רבות ועוד כמה חלקים טובים...

אומנם אני מעט משוחד :) אבל נראה לי נמוך...

פורסם

לטעמי טיפה נמוך אבל לא בהרבה..

לדעתי הוא שווה כ1300 שח. בפועל תפרסם קצת יותר, תיפגשו איפשו באמצע, נניח 1400-1450

פורסם
  • מחבר

תודה לכם!

שאלה - אם אלך ואקנה מחשב מאייבורי KSP או כל מקום אחר, במחיר שציינתם לא אקבל ספק כוח כזה, לא כרטיס מסך כזה, לא כמות זיכרון כזו וגם לא מארז לצורך העניין.

מה שהופך בעצם עסקה ביד2 למאוד כדאית.

ב 1300 שקל לא אצליח להגיע למחשב כזה בשום חנות, ואולי אצליח לדחוס שם i3 ספק ג'נרי וכרטיס מסך מובנה.

לכן, עדיף לקנות יד2 בקצת יותר אפילו, להרוויח מחשב טוב, לא? :rolleye0018:

אני טועה במשהו?

פורסם

אתה בוחר להתעלם מהחסרונות של יד 2.

אני מבין שאתה מבואס מהערכת המחיר, אין מה לעשות כולם חושבים שמה שיש להם שווה יותר מהערך הריאלי.

וזו הבעיה בעיקר בישראל עם יד2, כל אחד שמוכר ביד2 בא לעשות קופה, רוצה להרוויח, אבל זה לא עובד ככה ביד 2.

קודם כל המחשב הזה בכל זאת כבר די ישן, וכרגע הוא לא לשם ולא לשם, כלומר הוא מחשב גיימינג אבל כבר עכשיו הוא בינוני. שנה שנתיים והוא כבר קשיש ולא יסחוב הרבה, החלקים פה הם לא מדהימים בכלל במובנים של היום.

מי שקונה מחשב לגיימינג בדרך כלל מצפה ליותר מהמחשב שלו.

ומצד שני מחשב משרדי חדש אפשר לקנות באותו מחיר, ואפילו עם ספק לא ג'נרי. תסתכל על המרפטים של איבורי, הספק הוא לא ג'נרי.

דבר שני כמו תמיד ביד 2 לקונה אין מושג מה עבר המחשב וזה סיכון עבורו. אולי המחשב עבד בטמפרטורה גבוהה לאורך זמן? אולי היה בOC חזק כל הזמן הזה (אגב לחבר שלי הלך מעבד בדיוק כזה כנראה עקב OC מוגזם). אולי המחשב שימש לכריית ביטקוין שמאמצת אותו מאוד? אולי לא ביצעו תחזוקה מינימלית כמו ניקוי אבק? (כמובן שלפני המכירה מנקים כדי שהמוכר יראה איזה שמור המחשב, רק שזה סתם שקר כמובן). גם חיי SSD תלויים מאוד באופי השימוש.

במחשב חדש אתה יודע שכל החלקים חדשים ובריאים ובנוסף יש לך כיסוי ע"י אחריות שזה יתרון עצום.

מה גם שמאווררים אחרי כמה שנים מתחילים להרעיש וצריך להחליף או לשמן אותם, וזו עבודה.

הספק שלך יכול ללכת מחר, ולא רק זה, כקונה אני לא מתלהב מזה שיש שם ספק 620W כי זה סתם מייקר את המחשב ללא צורך. אני עם מפרט דומה בצריכת המחשב וספק של 350W שעלה לי הרבה יותר זול. וזה מביא אותנו לנקודה הבאה:

עניין של קומבינציה של חלקים, לרוב, מחשב כזה אתה תרכיב לבד ותבחר חלקים לפי העדפה אישית וצרכים שלך, כאן אתה מקבל מחשב קומפלט, גם אם יש חלק שאתה לא מעוניין בו או פחות מצא חן בעינך.

ודבר אחרון, זה יותר קשה לקנות ביד2... לעשות טלפונים, לבדוק יום יום עד שתמצא משהוא שווה, ואז גם צריך ליסוע לבנאדם שיכול להיות רחוק לא מעט, וזה גם דלק גם בלאי למכונית וגם זמן שזו גם הוצאה לא קטנה. רק דלק לחלק מהמקומות יגיע ל200 שקל ומעלה.

בעוד שמחשב חדש אתה קונה מהחנות הקרובה לבית או במשלוח עד הבית.

כמו שאתה רואה בחרת להסתכל רק על למה זה משתלם, לצערי רוב האנשים בלוחות חושבים כמוך. בגלל זה יש פה שוק יד2 גרוע לאללה, ככה שאני לא קונה כמעט יד2 בארץ אלא בעיקר באינטרנט, למשל מEBAY

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת יוסי :)

אצלי לדוגמא הוא יועד ל OC ולא עבר אף פעם, ותמיד תוחזק - אבל זה באופן אישי, אני מבין את הנקודה הכללית שלך, וזה נכון.

יש פה ושם מציאות גם - אני לדוגמא, אם הייתי מחפש עכשיו מחשב בסכום XXXX, לא הייתי קונה חדש, אלא מוצא מחשב כזה, שהוא גיימינג בינוני, אבל ביצועית, הוא יותר טוב ממחשב חדש שבטח יימכר ללא כונן SSD, ללא כמות זיכרון כזאת, כרטיס מסך ועוד.

נכון ש:

א. זו מפלצת לעבודה משרדית ובהחלט אפשר להסתפק במחשב פשוט מאייבורי לדוגמא.

ב. אם אני רוצה להשקיע X כסף, אז הכסף שלי יכול להיות שווה יותר במחשב ביד2 שאומנם החלקים שם משומשים - אבל בפועל נותנים יותר (לדוגמא: כונן SSD ייתן יותר מכונן רגיל שמוכרים באייבורי, כך גם כרטיס מסך מובנה ועוד)

כמובן שיש לבחון טוב, כל ציוד שנקנה ביד2 (מחשבים, סלולר, ועוד).

חשוב לי רק לומר שאני סתם תוהה/מתעניין, אין לי ויכוח על המחיר שרשמתם, הכל בסדר ואני מודה על העזרה של שניכם :xyxthumbs:

פורסם

יוסי התגובה שלך צריכה להינעץ:)

רק דבר אחד לא הבנתי, המחשבים באייבורי עם ספק לא ג'נרי?

פורסם

אין ספק שיש ביד2 מציאות שוות, וזה כל הרעיון של יד 2.

אני קונה בעיקר חלקים שהם עדיין חדשים או כאלו שהבלאי שלהם לא משמעותי.

את הזיכרון DDR3 שלי קניתי ביד 2 בחצי מחיר מחדש, אחלה דיל, זיכרון נהרס לעיתים רחוקות ולכן זה שווה. בנוסף זה היה ממישהוא בעיר שלי, מעיר אחרת כבר לא בטוח שזה היה משתלם יותר.

לא הייתי קונה מחשב שלם כי זה כמעט תמיד לא יתאים לי מבחינת קמבינציה של חלקים.

הפעם היחידה שקניתי מחשב שלם הייתה כשהייתי צריך רק את הלוח, פשוט לוח חדש עלה כמו כל המחשב יד2

וכמו שאמרתי רוב קניות היד 2 שלי הן מחול, השוק פה פשוט עלוב מבחינת המוכרים ומבחינת המבחר.

מעבד Q8200 קניתי משומש באיביי, דיל מצויין

שני מחשבים ניידים משומשים קניתי באיביי.

זכרונות.. ועוד...

גם אחרי המשלוח עדיף לקנות משם, והכי חשוב, אני מרגיש בטוח לקנות שם, אנשים הגונים ונדיר שיש הפתעות.

מה גם שלרוב אני מעדיף להעיף דברים בזול ומהר מאשר לפרסם במחיר גבוה, לחכות לאחד שיהיה מוכן לשלם את המחיר, ובנתיים לקבל טלפונים מכל מיני קשקשנים שמשעמם להם.

אגב גם הזלזול שלך בI3 לא במקום פשוט כי מעבדי I3 החדשים חזקים יותר מהI5 שלך. תוך כדי שהם צורכים פחות חשמל ומתחממים פחות.

לגבי לבחון תיקנות ביד2, זה יפה בתיאוריה, בפועל לרוב יהיה לך קשה מאוד למצוא תקלות במועד הקניה. אתה תתקל בהם אחר כך.

ולגבי ספק ג'נרי באיבורי. הם הפיסקו עם זה. כל הספקים שלהם היום הם ספקים שעומדים בסטנדרטים הנדרשים וצפויים להחזיק מחשב למינימום של 5 שנים. הם עובדים בעיקר עם INWIN אבל היו להם עד לא מזמן גם ספקים של CWT

להמחשה הנה ביקורות של ספקים מהסגמנט:

http://www.overclockers.ru/lab/59793/Test_chetyreh_blokov_pitaniya_350_Vt_Chieftec_GPA-350S_FSP_ATX-350N_FSP_350-60HCN_i_InWin_IP-S350T7-0.html

אפשר להשתמש בגוגל טרנסלייט ולהבין.

הספק של ציפטק זה ספק של CWT שהיה באיבורי עד לא מזמן, הספק INWIN שם הוא דגם דומה לזה שיש באיבורי.

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי מעבד I3 שיותר טוב ביצועית.

אולי מתחמם פחות, אולי צריכת חשמל נמוכה יותר - ביצועים, לא יהיו טובים לדעתי (אשמח ברשותך לדגם שביצועיו טובים יותר - ולא חשמל וחום, אשמח לבדוק).

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים