עבור לתוכן

מפרט מחשב לעיצוב גראפי תקציב 5 אלף ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט אם להרכיב מפרט מחשב או לקחת עמדת עבודה מוכנה כמו HP Z230 Workstation.

אשמח לקבל את המלצתכם !

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג, עד 1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator וכן הלאה, כל תוכנות הגראפיקה החזקות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD - אשתמש ב EVO 840

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

תודה מראש !

אני חוזר על השאלה, האם כדאי להרכיב מפרט או לקנות מחשב חזק כמו HP מסדת Z Workstation.

פורסם

"כל תוכנות הגראפיקה החזקות" לא ממש אומר לי משהו, שכן לכל תוכנה יש את הדרישות שלה. אשמח אם תוכל לפרט באילו תוכנות אתה תשתמש ותציין באילו מהם יהיה השימוש האינטנסיבי ביותר ע"מ שנוכל לשים עליהן דגש.

בנוגע ל-Z של HP, יש המון תת דגמים ומחירים שונים. השאלה על איזה מפרט מדובר, באיזה מחיר ובאילו תנאים (בעיקר של אחריות) אתה מקבל את זה בארץ. רק לאחר מכן אוכל להגיד לך מה עדיף.

פורסם

אם המחשב הוא לפרנסה אז יש יתרון בתחנותת ממותגות כמו אלו של HP, בעיקר כי האחריות טובה יותר וטיפול בתקלה יקרה מהר יותר. בעבודה יש לנו מספר תחנות עבודה של HP ו-Dell ותקלות מתוקנות, לרוב, למחרת פתיחת תקלה. טכנאי מגיע עם חלקים חלופיים ומתקן.

החסרון הוא במחיר. Z230 עולה כ-6000-6500 ואתה מקבל מעבד i7-4770 או E3-1240 שהם פחות או יותר אותו הדבר וכרטיס מסך חלש מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים