עבור לתוכן

התייעצות לגבי קניית מחשב חדש או לא

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

בשבוע שעבר כ. המסך במחשב שלי שבק, ובהתחשב בזה שהמחשב עתיק שקלתי להחליף אותו.

אני יודע שבקרוב אמור לצאת הדור החמישי של ה-core i, ותהיתי אם שווה לי להמתין עם קניית המחשב עד שהם יצאו או לא לחכות ולקנות עכשיו מחשב.

עוד פרט חשוב זה שהמחשב הולך להיות מחשב למשחקים אבל אני מתכוון להוציא עליו בסביבות ה3K.

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם
שלום כולם,

בשבוע שעבר כ. המסך במחשב שלי שבק, ובהתחשב בזה שהמחשב עתיק שקלתי להחליף אותו.

אני יודע שבקרוב אמור לצאת הדור החמישי של ה-core i, ותהיתי אם שווה לי להמתין עם קניית המחשב עד שהם יצאו או לא לחכות ולקנות עכשיו מחשב.

עוד פרט חשוב זה שהמחשב הולך להיות מחשב למשחקים אבל אני מתכוון להוציא עליו בסביבות ה3K.

תודה מראש לכל העוזרים

לדעתי אין צורך לחכות, ב3K יש לשים יותר דגש על כרטיס מסך מאשר מעבד מכיוון שI5 מסדרת 4000 יעשה את העבודה באופן יוצא מן הכלל לפיכך אין צורך להשקיע את מרבית התקציב על מעבד I7 לדעתי מומלץ לפנות לחנות בשם פלונטר שם ירכיבו לך מפרט מאוזן שיתן לך ביצועים מעולים.

מקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

לא תהיה ירידת מחירים למעבדים "הישנים" אחרי שהדור החדש יצא?

אני מאמין שעם המעבד אני אמשוך, ואת כ. המסך אני אחליף בשביל שהמחשב יוכל להריץ משחקים, בגלל זה אני רוצה גם להתחשב במעבד שאני אקנה

פורסם
לא תהיה ירידת מחירים למעבדים "הישנים" אחרי שהדור החדש יצא?

אני מאמין שעם המעבד אני אמשוך, ואת כ. המסך אני אחליף בשביל שהמחשב יוכל להריץ משחקים, בגלל זה אני רוצה גם להתחשב במעבד שאני אקנה

תהייה, אך גם נכון להיום אין ייתרון משמעותי למעבדי ה I7 בהשווה ל I5 בגיימינג, לכן אין צורך לחכות לירידה, בנוגע ל5000 מחיריהם גבוהים מאוד תוכל לציין את המפרט הקיים שלך?

פורסם
  • מחבר

המפרט הקיים שלי הוא קצת מביך,

אין שום דבר שראוי לשמור מהמחשב הקיים (מחשב מהתקופה שHD בגודל 250GB היו הסטאנדרט :))

אז לסיכום, אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר שלא שווה לחכות ל5000 בשביל לקנות i7 של ה4000 במחיר יותר זול,

פשוט לקנות עכשיו מה שאני יכול.. נכון?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כן בהחלט חבל לפספס את המומנטום של כל המשחקים החדשים

פורסם
לדעתי אין צורך לחכות, ב3K יש לשים יותר דגש על כרטיס מסך מאשר מעבד מכיוון שI5 מסדרת 4000 יעשה את העבודה באופן יוצא מן הכלל לפיכך אין צורך להשקיע את מרבית התקציב על מעבד I7 לדעתי מומלץ לפנות לחנות בשם פלונטר שם ירכיבו לך מפרט מאוזן שיתן לך ביצועים מעולים. מקווה שעזרתי :)
אין צורך לפנות לחנות ועדיף כבר שישאל פה בפורום כמו שהוא עשה כי מה הטעם שהוא ישאל את החנות ויחזור לפה לשאול עם זה טוב או מתאים כי פה תמיד יהיה עדיף לשאול בכל מקרה רק ברגע שהוא יענה על השאלון יהיה אפשר לדעת ולא ממש אפשר לדחוף i7 בתקציב של 3K ולקחת i7 זה בשביל הטווח הרחוק(Future-proofing) ולמרות שבדרך כלל עדיף i5 אפשר להתווכח על העניין הזה בדיוק כמו שפעם היה וויכוח על E8400 או Q6600 הינה דוגמא מדיון מסוים היכונו לשדרג: דרישות המערכת של The Witcher 3 נחשפות, והן חסרות רחמים
אני זוכר שהמלצתי לבחור לקנות i7 לא אקסטרים לעומת i5 כדי לקבל פיוצ'רפרופינג בסיסי למשחקי הדור הבא (הבדל של 400 ש"ח בלבד) ,ועל זה קיבלתי הרבה אש בזמנו, "ריבויי נימים וירטואלים זה רק לעריכת וידאו". מקווה שהבחור הקשיב לדעת המיעוט ולא עשה את הטעות. אני שלם עם ה-3770 שלי ואני אשתמש בו עד זוב דם. (או עד שיצא כרטיס מסך בודד שיעשה צוואר בקבוק משמעותי למעבד שלי).
ישר כוח. קניתי למחשב הקודם שלי i5 750 כי חשבתי שהמחיר של ה-i7 המקביל מוגזם, ובטווח הארוך הצטערתי על זה. לשדרג מעבד אחרי שמחליפים את הסוקט במעבר לדור הבא כבר אי אפשר (בלי להחליף גם את לוח האם, מה שלא משתלם בעליל), אז נתקעתי איתו לכל אורך החיים של המחשב. אם לא הייתי עושה לו אוברקלוק כבד בשנתיים האחרונות, המחשב שלי לא היה יכול לסחוב שום משחק מודרני על הגדרות שפויות. למחשב החדש קניתי את ה-i7 4790K, ועד כמה שאני לא מנצל אותו עכשיו, אני יכול להיות בראש שקט שהוא יישאר רלוונטי לאוד הרבה מאוד זמן.
בכל מקרה הכל תלוי במה שתענה בשאלון .

ולגבי ה"לפספס את המומנטום" זה סך הכל משחקים אם הוא יכול להמתין עם זה עדיף ככה הוא יגדיל תקציב ויביא גם SSD וכרטיס מסך טובים יותר בתקציב וזה יגיע כבר לאזור ה3.5K והינה מפרט לדוגמא(כדיי לא להאריך את הדיון יותר מידי)

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:13763:1/6:12975:1/2:13853:1/4:13506:1/3:14430:1/9:13483:1/20:11269:1/20:14365:1/11:7424:1/18:10042:1/

אבל יכול להיות שאחרי שהוא יענה על השאלון יהיו חלקים שלא יהיה לא צורך בהם ובכך הוא יחסוך או שהוא ידרוש הרבה יותר שקט מה שיגרום להתייקרות המפרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים