עבור לתוכן

חוות דעת על המבצע 20GB ב99 של גולן טלקום

Featured Replies

פורסם
אייפון אין לי מושג. אבל נקסוס בהחלט קשור לרונלייט. מדובר בעדכון קטנטן של קובץ המחזיק רשימת אזורים ומפעילים והתמיכה ברשתות

הקובץ לא מתוחזק ע"י היבואן (בשונה מכשירי LG/סמסונג אחרים)

לכן גם הapn מוגדרים שונה בנקסוס ובLG G3 (לדוגמה).

כל נקסוס 5 בעולם בעל אותו רום בדיוק, כולל הקובץ עם הגדרות הapn של הרשתות.

• תגובות 52
  • צפיות 29.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני כמעט בטוח שהבקשה הרשמית לשינוי הקובץ צריכה לעבור דרך היבואן.

לגבי הנקסוס, ברגע שאתה מכניס סים הוא מזהה את המפעילה והמיקום, בודק בקובץ המדובר את הרשתות וההגבלות ולפי זה הרדיו עובד (למשל בעבר הנקסוס 4 היה חוסם את רצועת התדרים 5Ghz ב- WIFI כשאר היה מזהה SIM/מיקום ישראלי, רק רום מקוסטם היה עוקף חסימה זו).

פורסם

אני לא חושב שבז*ן של אפל מישהו בעולם.

"אנחנו נוציא את 8.0.1 גם אם לא תהיה לכם קליטה, ואתם תאהבו את זה!"

אגב, באייפונים, מה ההבדל בין הסימון "4G" לבין "LTE"?

האחד זה HSPA+ והשני LTE "אמיתי"? לפלאפון יש רשת LTE פעילה בכלל אם כך?

או שזה פשוט בהגדרות מפעיל מה הטלפון יציג? (אצל אמא בסלקום, ההגדרות תחת "סלולרי" שונות לגמרי מאצלי בגולן)

פורסם

חסימת תדרים בwifi היא בגדר חוק ברוב המדינות בעולם, הגיוני שזה יהיה לפי מיקום (בלי שום קשר להגדרות יבואן)

בפועל, הגדרות הapn (ברמה הכי בסיסית) לא מעודכנות בנקסוס אפילו בגירסה 5 גם באורנג'/012 מובייל (יש הגדרות ישנות, שונות ממה שמוגדר בסמארטפונים חדשים אחרים). MMS בכלל לא מוגדר שם...

פורסם

לפחות לאפל יש חוזים רשמיים מול 3 הסלולרי הגדולות בארץ בהם הם מתחייבים לקנות כמות מסויימת של מכשירים ישירות ממנה (בניגוד לגולן שלא מוכרת). נראה לי שמפעילות אחרות שמוכרות אייפון מוכרות דרך יבואן צד שלישי ולא דרך אפל. כמו כן, פעם היה להם חוזה הרבה יותר חזק בו החברות ממש שילמו כל חודש לאפל כסף מהדמי מנוי החודשי של המנוי שקנה מהם תוכנית עם מכשיר אייפון (בארה"ב זה עדיין ככה נראה לי).

ולמען הסר ספק, אני לא עובד, וכן שונא את החברות הסלולר הגדולות, זה לא אומר שכל צדיק תמים בשוק אכן מספק שירות מופלא וחף מבעיות.

פורסם

לגולן אין אחריות ישירה על המצב, אך זה גם לא נכון (או יותר נכון, לא ממש נבון) לשלוח את הלקוחות הפרטיים/קטנים לעשות עבורם את העבודה, וזה בפירוש מה שהם מצפים שיקרה.

לפחות לבינתיים, כל עוד גולן מבינים שהשירות שלהם לא מגיע גם לאלו שברשותם חומרה תומכת, מן הראוי היה שיפתחו את חבילת 20 הג'יגה גם עבורם, עד שימצא פתרון מצד היצרניות. זה מאוד פשוט לדעת איזה מכשיר תומך ב LTE ואיזה לא ע"ס ה IMEI שמתעדכן בצד של הספקית.

פורסם

זה מה שמפריע לך? ה-20 ג'יגה האלה? אתה מנצל עד תום את ה-6 ג'יגה שלך? אתה בכלל נמצא במסלול של 99 שקל בלי הנחות? אם אתה בתקופת מבצע של 59 אז זה במילא לא רלוונטי עבורך. וגם לא במנוי של 37 כמובן.

פורסם

אני כבר חודשים חי על המגבלות עם חבילת ה 6 ג'יגה. וכן, אני נמצא במסלול ה 99 ש"ח ונתקלתי בסרטים עם ה LTE (שפתרתי בסופו של דבר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים