עבור לתוכן

חוות דעת על המבצע 20GB ב99 של גולן טלקום

Featured Replies

פורסם

היו כמה ת'רדים באתר שדיברו על זה. אני החיפוש בtapatalk עובד יום כן יום לא. היום לא. כשאגיע הביתה אביא קישורים.

• תגובות 52
  • צפיות 29.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעולה, אז אני אחפש בשוק פלאפון שיכול לספור לי תעבורה נפרד בין 3G ל 4G כדי שאוכל לדעת מה קורה בכל מקום בארץ שהפריסה משתנה (אני אישית לא עובר את ה 6, אבל נראה שזה תכונה שחשובה לפותח הדיון). ואכן, אתה צודק, האתר עוזר מאוד כשיש לך בעיות בתשתית שלהם וצריך טלפון להתקשר ולצעוק. מזל שזה לא קורה!

פורסם

מלפני כמה שנים הת'רדים האלה? האם היו הוכחות לגורמים האמיתיים של התקלה שדווחה באותם ת'רדים?

פורסם

הוכחות? קשה להאמין. אנשים מתארים לך מה המצב בפלאפון שלהם. במקרה הנוכחי יש 2 אפשרויות:

1. אני אכן חווה את הבעיה הזו (רק בגולן).

2. אני שקרן פתולוגי\ עובד של אפ"ס או כל קונספירציה פרועה אחרת.

פורסם

בעבר (שנה וחצי פלוס) אכן היו בעיות בגולן. הרבה ניתוקים יחסית. אבל זה עבר מן העולם כבר יחסית מזמן. אני לא בגולן יותר (החלטה של המעסיק) - אבל כל המשפחה שלי מדווחת על איכות תקשורת מעולה.\

כך או כך, תמיד יהיו מקרי קיצון בכל רשת. אולי בגלל שיש אדם שנוטה לשהות במקום "עיוור" לרשת באופן קבוע, אולי בגלל שיש לו מכשיר שאיכשהו בעייתי עם משהו ברשת, אולי דברים אחרים.

פורסם

אמנם עבר לא מעט זמן מאז שהייתי בגולן (שנה +/-) אבל כל הבעיות שתוארו היו גם לי.

בהזדמנות ניתן לו עוד צ'אנס :)

פורסם

בעבר גם היו בעיות להתנייד אליהם, מה זה קשור למציאות הנוכחית? בגלל זה שאלתי מלפני כמה שנים הת'רדים עם התלונות שהוא מדבר עליהם.

באופן טבעי בתחילת הדרך יש חבלי לידה. היו גם לפלאפון וגם לסלקום וגם לאורנג'. כיום זה לא רלוונטי. לא לפלאפון, לא לסלקום, לא לאורנג', ולא לגולן. קטע, הא?

Roger That, אני מכיר את ההבדלים הסמנטים האלה. בסופו של דבר גם "דור 3" וגם "דור 4" בישראל הם בסך הכל מותגים, לא תקן טכני.

גם הדור 4 שיש היום בישראל בכלל לא עומד ב"תקן" של 4G (שהוא מהירות של 100Mbps בנסיעה ו-1Gbps בעמידה), זה סתם מותג.

לעזאזל בארה"ב הם בכלל מתייחסים ל-HSPA+ בתור "4G"! הכל עניין של מיתוג.

ברמה הטכנית, גם HSPA וגם HSPA+ זה פשוט "UMTS משופר", הטכנולוגיה זהה (ותומכת אחורה), רצה על אותם תדרים וכוללת ערוצים נוספים לשיפור המהירות.

אלה לא רשתות נפרדות, אלא פשוט "גירסאות חדשות" לאותה הרשת, עם תמיכה לאחור. אם המכשיר והרשת הסלולרית תומכים בגירסה החדשה יותר, אז הם יפעלו בגירסה הזאת. אין פה עניין של ניתוקים או "מעבר בין רשתות".

פורסם

Roger That, אני מכיר את ההבדלים הסמנטים האלה. בסופו של דבר גם "דור 3" וגם "דור 4" בישראל הם בסך הכל מותגים, לא תקן טכני.

גם הדור 4 שיש היום בישראל בכלל לא עומד ב"תקן" של 4G (שהוא מהירות של 100Mbps בנסיעה ו-1Gbps בעמידה), זה סתם מותג.

לעזאזל בארה"ב הם בכלל מתייחסים ל-HSPA+ בתור "4G"! הכל עניין של מיתוג.

ברמה הטכנית, גם HSPA וגם HSPA+ זה פשוט "UMTS משופר", הטכנולוגיה זהה (ותומכת אחורה), רצה על אותם תדרים וכוללת ערוצים נוספים לשיפור המהירות.

אלה לא רשתות נפרדות, אלא פשוט "גירסאות חדשות" לאותה הרשת, עם תמיכה לאחור. אם המכשיר והרשת הסלולרית תומכים בגירסה החדשה יותר, אז הם יפעלו בגירסה הזאת. אין פה עניין של ניתוקים או "מעבר בין רשתות".

מילפורד, תרשה לי לתקן אותך,

מעבר ל"מיתוג" של הרשתות כ"דור X" ישנם הבדלים טכנולוגיים משמעותיים :

LTE בישראל כן עומד בתקן, המהירות שציינת מתייסות למקסימום (100DL/50UL)עבור ערוץ 20MHZ, בטכנולוגיה FDD עבור CAT3 UE, כאשר בארץ הוקצה ערוץ של 5MHZ בלבד ומזה בלבד נובע ההבדל במהירות.

אין קשר למהירות בנסיעה למהירות בעמידה, הכל תלוי באיכות הערוץ (שמשפיע על מודולציה+קידוד) ובהקצאות של eNodeB.

מהירויות מעבר ל-150MBPS מתייחסות לרשת LTE-A שקיימת רק בתאוריה בינתיים....

UMTS זה של מטריה עבור טכנולוגיות דור 3.

במעבר בין 3G, HSPA+, HSPA וכד' ישנה קונפיגורציה מחדש של (RAB (Radio Access Bearers, מה שאומר שטכנית מוחקים כל BEARER שעליו עובר DATA ומייצרים חדש מהתאם לטכנולוגיה.

תהליך הזה לוקח בין כרבע שנייה עד לכמה שניות שבזמן הזה אתה בפועל מנותק מרשת DATA.

טכנולוגית רשת LTE "מחלקת משאבים" בטכנולוגיית OFDMA כאשר רשתות דור 3 עובדות על עקרון של CDMA, ההבדל בין השיטות הוא עצום !

פורסם

Heck, i love google ads

lmD5tUB.png

זה לא הפעם הראשונה, אבל כל פעם מחדש :)

פורסם

בשורה התחתונה, אין שום בעיות בגולן ואני לא מכיר אף אחד שיש לו בעיות בגולן *בשנה האחרונה*.

היו מחלות ילדות בהתחלה, חלקן בכלל לא בהכרח באשמת גולן (ואני מתנסח בעדינות), אבל זה טבעי.

נכון לכרגע התלונות היחידות שרואים נגד גולן באינטרנט נכתבות ע"י מפרסמים בתשלום של אפ"ס, או ע"י עובדי אפ"ס (שקרנים) עם אובר-התלהבות, או ע"י אנשים כמו שראינו פה בדיון ש"שמעו ש... קראו ש..." .

פורסם

דרך אגב, לא רצית לעבור מהם בגלל הקטע של ניתוק השיחה לאחר 60 דקות? D-:

פורסם

התלוננתי על זה, ואני עדיין חושב שמי שהחליט את זה הוא חתיכת אידיוט בלי שכל, אבל מעולם לא אמרתי שזה יגרום לי לעזוב אותם.

פורסם

לפי האתר בלינק, לסלקום (ולגולן טלקום) יש את הכיסוי הכי גדול ב- 4G (בינתיים) -

http://opensignal.com/

פורסם

הנתונים שם לא הגיוניים

אם אתה משאיר רק 4g - רוב הארץ בכלל ללא כיסוי

בפועל זה לא המצב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים