עבור לתוכן

איזה יצרנים סיניים ידועים בתור כאלה שמשחררים ROM-ים לטלפונים שלהם עם אנדרואיד מעודכן?

Featured Replies

פורסם

שלום

ביולי 2013 קניתי טלפון THL W100

הטלפון ממש טוב ועד עכשיו נהניתי ממנו מאד.

הבעיה היחידה שיש לי איתו, היא שהוא הגיע עם אנדרואיד 4.2.1 שהיה הכי חדש אז,

אבל היצרן THL מעולם לא שחרר ROM עם גרסאת אנדרואיד חדשה עבורו.

לכן רציתי לשאול:

איזה יצרנים סיניים ידועים ככאלה ש-כן משחררים ROM-ים חדשים עבור הטלפונים שלהם?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

תודה..

האם יש עוד?

פורסם

היצרנית היחידה שאולי קצת עקבית מבחינת שחרור עדכונים למכשירים ישנים היא Xiaomi, מעבר לזה אף אחת. ל-Oneplus יש בסך הכל מכשיר אחד שיצא לא מזמן, אי אפשר לדעת מתי CM יחליטו להפסיק להוציא לו עדכונים

במיוחד בהתחשב במערכת היחסים הרעועה ביניהם. באופן כללי התמיכה לאחור אצל יצרנים סיניים לא קיימת, אצל היצרניות הגדולות (סמסונג, סוני, LG וכו') אורך חיים ממוצע של מכשיר מבחינת עדכוני תוכנה זה סביבות שנה וחצי +-

פורסם
  • מחבר

מעניין

אז אתה אומר בכלליות אצל יצרנים סיניים לא לצפות לעדכוני ROM..

אוקיי

דרך אגב,

אם מסתכלים למשל על המחירים של OnePlus כמו ש-Unavoidable אמר,

יוצא שהמחיר שלו יותר יקר מ-Nexus עם חומרה דומה.

במקרה הזה Nexus 5..

כך שבמחיר כזה, כבר עדיף לקנות Nexus 5, שגם כבר היום יש לו עדכון ל-Android 5,

והוא מיצרן קצת פחות עלום מאשר OnePlus..

(ועם יותר בטחון לגבי המשך עדכונים עבורו)

פורסם

היצרנית הכי תומכת בעדכונים זה גוגל=נקסוס.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אז האופציה של יצרן סיני שייתן עדכונים ירדה(ואיתה היצרן OnePlus)

עכשיו נשאר להחליט לגבי זה:

אם אני מסתכל על Nexus 5, הוא עולה בערך פי 2 ממחיר של טלפון סיני נחמד עם חומרה דומה.. (אבל שלא ייתן עדכוני ROM)

אז יש 2 אפשרויות:

1) לקנות Nexus במחיר פי 2 משל חומרה דומה של יצרן סיני נחמד, ולקבל עדכוני ROM לשנה וחצי

או

2) לקנות באותו מחיר טלפון סיני אחד עכשיו, ועוד טלפון סיני בעוד שנה וחצי..

כלומר האופציה של לקנות 2 טלפונים סיניים במחיר של Nexus 5 אחד, בעצם נותנת לנו "עדכון ROM" (ועל הדרך תביא איתו גם מכשיר חדש - חומרה חדשה ועדכנית יותר בהתאם לעוד שנה וחצי)

האם זה נכון?

כי אם הגדרתי את 2 האפשרויות נכון, זה נראה שאופציה 2 עדיפה..

לא רק שאנחנו מעדכנים בה אחרי שנה וחצי את ה-ROM, אלא גם מעדכנים את החומרה,

ועל הדרך נשאר לנו טלפון נוסף בצד, שאפשר לעשות איתו מה שרוצים..

(לחבר לארדואינו, לשמור כטלפון למקרה של תקלה בטלפון הראשי שלנו, לתת לאח קטן, וכו'...)

מה דעתכם?

נערך על-ידי card

פורסם

2 טלפונים סיניים. האופציה היותר טובה לדעתי

פורסם

עדכוני גרסה זה עניין סובייקטיבי. יש כאלה שיעדיפו את הגרסה החדשה ביותר של אנדרואיד (5) בממשק נקי של גוגל/AOSP ויש כאלה שיעדיפו רום קיטקט (4.4.4) מקוסטם של מפתח מ-XDA עם כל השיפורים והאופטימיזציות השונות. אף על פי שגרסה חדשה מביאה איתה פיצ'רים חדשים, לרוב היא פחות יציבה ויותר נוטה לבאגים שונים מפאת טריותה (בערך מה שקורה עכשיו עם לוליפופ). היתרון בגרסה הקודמת הוא שהיא עברה כבר break-in period רציני ונטחנה מכל הכיוונים מבחינת שיפורים תוכנתיים ותוספות למערכת עצמה. השיקול שלי בבחירת טלפון חדש הוא לא עדכוני התוכנה מהיצרן, כי אני יודע שאלה לא יחזיקו הרבה זמן. אני תמיד יעדיף קהילת פיתוח עצמאית מבוססת (כמו שיש לנקסוסים ומתחיל להיות ל-Oneplus בגלל בסיס ה-CM שלו) שתמשיך לעדכן את המכשיר הרבה אחרי שהיצרן כבר יוותר עליו. מכשיר סיני מיצרן פחות דומיננטי הוא אולי זול, אבל כמו שראית ברוב המקרים אתה נתקע עם גרסה שהיא איזשהו שינוי UI לגרסת אנדרואיד מסוימת ועם זה אתה צריך להתמודד. התחדשות מבחינה חומרתית לא שווה כלום אם התוכנה עצמה גרועה (להלן מכשירי סמסונג עם הממשק הגרוע והמקרטע שלהם).

פורסם
  • מחבר

רק הערה קטנה:

מכשיר סיני מיצרן פחות דומיננטי הוא אולי זול, אבל כמו שראית ברוב המקרים אתה נתקע עם גרסה שהיא איזשהו שינוי UI לגרסת אנדרואיד מסוימת ועם זה אתה צריך להתמודד.

הממשק ש-THL נתנו(וגם נותנים היום, ממה שידוע לי) הוא הבסיסי - הם לא משנים ולא מוסיפים כלום..

כך שבקטע הזה אתה מקבל ממשק בדומה לכל אנדרואיד "טבעי".

הערה נוספת:

שים לב שטלפון שמאפשר לך לעדכן את הגרסא של אנדרואיד, לא אומר שאתה חייב בהכרח לעוט על הגרסא הכי חדשה שיוצאת, מייד כשהיא יוצאת, כמו הדוגמא של 5.0 עכשיו..

אפשר למשל לעדכן עכשיו ל-4.4,

וזה עדיף על להשאר עם 4.2..

אצלי ספציפית הרצון לעדכן את גרסאת האנדרואיד הגיע עקב רצון להתקין תוכנה שחייבת אנדרואיד 4.3.

פניתי למפתח של התוכנה באימייל ושאלתי אותו אם יש לו אפשרות לתמוך החל מ-4.2 ולא רק החל מ-4.3,

והוא ענה לי שהסיבה שהתוכנה תומכת רק החל מ-4.3 היא בגלל הופעה של API חדש שיש ב-4.3, ואין אותו ב-4.2..

כך שהוא ממש טכית לא יכול לתמוך מתחת ל-4.3 :/

חבל, ממש רציתי להתקין את התוכנה הזו

אגב, למה דווקא מסביב ל-OnePlus מתפתחת קהילה של מפתחים עבור ה-ROM?

נערך על-ידי card

פורסם

לא כל טלפון שתקנה עם 4.2 יאפשר לך לעדכן ל4.4, למעשה הרוב לא כאלה, ואם היצרן לא הוציא גרסת תוכנה ספציפית למכשיר של 4.4, אתה נשאר תקוע עם 4.2 וזה בדרך כלל מה שקורה.

Oneplus מגיע מהמפעל עם root ורום של CM שהוא אולי הכי פופולרי היום, יותר קל לפתח לו מאשר להתעסק בלפרוץ הגנות ובוטלאודרים של סמסונג ו-LG שנועדו למנוע ממך בדיוק את הדברים האלה.

פורסם
  • מחבר
לא כל טלפון שתקנה עם 4.2 יאפשר לך לעדכן ל4.4, למעשה הרוב לא כאלה

נכון.. אבל כשהזכרתי לקנות ולעדכן, הכוונה היא בטלפונים שזה כן ידוע שזה קורה בהם, כמו לדוגמא Nexus..

Oneplus מגיע מהמפעל עם root

וואו סוףסוף יצרן כזה.

יש עוד בנוסף אליו שמוכרים טלפון עם root?

ואיך גוגל לא עושה להם בעיות עם זה ומבטלת איתם את ההסכם עבור אנדרואיד?

פורסם

גוגל לא בתמונה, הרום הוא של CM. ולמה שלגוגל תהיה בעיה? כל פלטפורמת האנדרואיד היא קוד פתוח.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

נחמד

יש עוד יצרנים חוץ מהם שעובדים כך? נותנים טלפון עם root ישר בלי להתעסק בכל מיני פריצות?

פורסם

הoneplus one מגיע עם רום של cm אבל בלי רוט.

בשביל רוט צריך כמו בנקסוס לפתוח בוטלודר ואז אפשר לשים su במגוון דרכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים