עבור לתוכן

מטען USB משקע חשמל שנותן 5 אמפר - יש חיה כזו?

Featured Replies

פורסם

חשמלית 5A - לא הולך לקרות. המוליכים בשקע ישראלי רגיל (שכתוב עליו 16A) נותנים שטח מגע גדול לפחות פי 10, והוא לא עומד ב 16A

הסולללה יכולה להיות בנויה לטעינה ב 5A אולי במטען מיוחד כלשהוא, אני מתקשה להאמין שהכוונה היא לטעינה בתוך הטלפון דרך הרכיבים של הטלפון

• תגובות 38
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מתקשה להאמין שהכוונה היא לטעינה בתוך הטלפון דרך הרכיבים של הטלפון

בינארי אתה מפספס, הוא אכן מדבר על סוללת גיבוי חיצונית. הפריקה שלה למכשיר אכן תהיה בקצב רגיל (עד2.1)

ויק יש מצב שאתה משחרר קישור למוצר?

פורסם

אם כך סביר שמה שמגביל אותנו הוא פורט ה USB. מטעמי מניעת פלסטיק שרוף עדיין לא נראה לי שהוא יכול להחזיק 5A

3A דרך USB גדול (לא מיני) - עוד איכשהוא וגם זה יותר מידי

פורסם
  • מחבר

להלן הקישור -

http://www.ebay.com/itm/281391702256?_trksid=p2060778.m2749.l2649&var=580420046933&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

- - - תגובה אוחדה: - - -

חשמלית 5A - לא הולך לקרות. המוליכים בשקע ישראלי רגיל (שכתוב עליו 16A) נותנים שטח מגע גדול לפחות פי 10, והוא לא עומד ב 16A

כן, אבל הוא צריך לעמוד בהם ב240V! החום קשור לא רק לזרם אלא גם למתח - הוא הרי פרופורציונלי להספק. שקע חשמלי שמועמס ב10A נדרש לעמוד בכ2400W. שקע USB שמועמס ב5A צריך לעמוד רק ב25W.

פורסם

לכל חיבור אכפת רק מה הזרם לאורכו (דרך שטח המגע בין מוליכים שיוצרים את החיבור). כשעובר בפין זרם, הזרם הזה * ההתנגדות של הפין = המתח הקטן שנופל על הפין, בדרך כלל בסדר גודל של עשרות mV בין 2 הצדדים של החיבור. המתח שנופל על פין בשקע תקין בסדר גודל של כמה עשרות mV, הזרם שמוציאים מהשקע יכול להיות נניח כמה A עד 10A. ההספק בהתאמה - כשאתה מחבר לשקע קומקום של 2.4KW, השקע אינו עומד ב 2.4KW. ההספק שהולך בשקע עצמו הוא בסדר גודל של 1W

הזרם המקס' שניתן להעביר בשקע נקבע אך ורק על פי ההספק הזה - I^2 R, כש R הוא התנגדות המוליכים, והמבנה של השקע שבו תלויה היכולת שלהם לפזר את החום לסביבה. הוא לא קשור למתח של השקע

המתח המקס' של השקע נקבע על ידי המרחק בין המוליכים השונים, בשביל שלא יוכל לקפוץ ניצוץ מעליהם. החומרים המבודדים של השקע (פלסטיקים) הם מבודדים אידיאליים לכל צורך מעשי, ההספק שנופל עליהם יכול להיחשב כ 0

פורסם

איבדתי אותך...

פורסם
  • מחבר

כן, בינארי, אתה צודק לגבי החום הנפלט (שכחתי לרגע שיש לקחת בחשבון את המתח\ההתנגדות של הקטע הנמדד בלבד ולא של כל המעגל), אבל עדיין, ההתנגדות של מגע העשוי ממוליך טוב באורך 5 מ"מ ובשטח חתך של עשירית המ"מ (נניח) היא בסדר גודל של מיליאוהמים בודדים. גם כשמכפילים זאת בריבוע הזרם של 5A, מקבלים הספק של כעשירית הוואט.

סוללת AA NiMH (רוב הנטענות הן כאלו) יכולה לתת 5A של זרם פריקה, למשל. האם אתה רואה סוללה כזו שורפת מגע כזה, אם לקצר איתו את הסוללה (כששאר הרכיבים נותנים התנגדות זניחה עקב עובי גדול בהרבה של המוליכים)?

פורסם

אל תשכח את הגודל הקטן של המגעים בUSB. נניח שכשהם חדשים, נקיים, אם ציפוי הכסף במקומו וכן הלאה, הוא יכול להחזיק את ה 5A עליהם מדבר CRT

אני מניח שהשימוש שלך בסוללה לא יהיה לנסות אותה פעם אחת בתנאי מעבדה, אלא דיי להתעלל בה. על המגעים יפול אבק, אחרי כמות של מחזורי חיבור-ניתוק גם הציפוי כבר לא יהיה מושלם. אני בהחלט יכול לדמיין את ההתנגדות עולה מספיק בשביל שייפול שם איזה 1/4W. רכיב מתכת כל כך קטן גם לא צריך יות מזה בשביל להגיע לטמפ' שבה הפלסטיק ליידו נמס. מגעי הנחושת הענקיים של שקע ישראלי אולי עשויים "סתם" מנחושת, אבל אותה אנרגיית חום נופלת על רכיב שהנפח שלו גדול בכמה סדרי גודל, לכן גם העלייה בטמפרטורה לא תהיה מורגשת

בתוך הקופסה הזאת יש סוללת ליתיום יום אחת או יותר. המתח של סוללת ליתיום יון הוא כ 3.7V..4V. המעבר ממתח זה בחזרה ל 5V בשביל היציאה של הקופסה נעשית על ידי ממיר DC-DC. אני לא יודע מה הנתונים של הממיר שיש בסוללה שלך. כמו כן, אני לא יודע מה אופי ההתנהגות שלו בקצר - יכול להיות שהוא עלול להוציא זרם שבו הוא עצמו יישרף, יכול להיות שהוא יכבה להגנה, ויכול להיות שהוא ספק CV/CC מלא שמוציא זרם ידוע ומתוכנן מראש במקרה של קצר

אם תקצר את סוללת הליתיום יון עצמה שבפנים, הייתי מצפה לפחות ל 10-20A אפילו מסוללה קטנה. זה כמובן הרבה יותר מהמקס' הבטוח בשביל שלא יקרה לסוללה נזק

פורסם

בשביל הספורט אולי מחר אני יבדוק USB A זכר נקבה על 5 אמפר. נראה כמה מתח מתפתח על החיבור.

פורסם

שתף !

פורסם

עדכון:

לקחתי כבל חדש מהניילון, לא יודע מה הפרמטרים שלו אורך 1 מטר. ועשיתי ג'מפר עם החלמה לקונקטור נקבה . כלומר כבל מחובר לספק בקצה אחד, הקצה השני זה חיבור זכר שהולבש עליו חיבור נקבה עם ג'מפר בין חוטי ה power. בזרם של 5 אמפר נפל מתח של קרוב ל 1.5 וולט בין יציאות הספק. כלומר הספק של של כ 7.5 וואט. למי שלא מבין זה הספק עצום, כמובן עצרתי את הניסוי ישר אחרי שמדדתי מתח.

ככל הנראה זה כבל מעפן סיני שהם השתמשו לחוטי data וה power באותו עובי חוט של 26 awg. לפי חישובים התנגדות כבל בעל שטח חתך זה הוא בסביבות 130 מילי אוהם למטר. מה שנותן לנו התנגדות כללית של חוט היא כ 260 מילי אוהם לשני מטר חוט (מטר לכל כיוון).

מכאן המתח שנופל על החוט הוא

0.26*5=1.3V

מפה שעל החיבור עצמו של הusb נופל מתח של 0.2 V

כלומר התנגדות המגעים היא

0.2/5=0.04 אותם.

40 מילי נשמע קצת אבל עדיין בזרם של 5 אמפר המגעים יפלטו חום של 1 וואט. זה עדיין הרבה מאוד לרכיב שלא יכול לפזר חום.

בקיצור, עשיתי את הניסוי בצורה מהירה ולא מדויקת אבל אפשר להסיק מכאן כמה מסקנות.

אחת חוט USB צריך להיות איכותי ולא זבל סיני, בגלל עובי החוטים.

שתיים אם המגעים בכבל זה זהים לכבל איכותי אי אפשר להטעין איתו בזרם כה גבוה.

פורסם
  • מחבר

ניסוי מעניין, אבל בעייתי: אתה מחשב פה את המתח על המגעים (ומשם התנגדות המגעים ופליטת החום בהם) באמצעות חיסור בין שני גדלים גדולים בהרבה. חוסר הדיוק המתקבל בדרך זו הוא עצום. למשל, אם טעית בחישוב ההתנגדות של הכבל ב5% (ובתנאי שזו השגיאה היחידה), ההתנגדות שלו בפועל היא כ136 מיליאוהם, הרי שהמתח על הכבל הוא 1.36V, והמתח על החיבור הוא 0.14V - הבדל של 30% מתוצאת החישוב שלך! כמובן שזה עובד גם לצד השני, אך יש לך גם עוד מקומות אפשריים לאי-דיוקים, למשל מדידת המתח בין יציאות הספק, או הזנחת ההתנגדות של הג'אמפר.

אגב, לפי הנתונים שאני מכיר, ההתנגדות של כבל AWG 28 היא כ210 מיליאוהם למטר, כך שכל התאוריה שלך בכלל הולכת לעזאזל.

- - - תגובה אוחדה: - - -

תוספת: יש לי מאוורר על השולחן, שמופעל בחיבור USB (בלבד). היצרן טוען שההספק של המאוורר הזה הוא 10W. איך זה מסתדר בדיוק?

פורסם

כמה דיוקים, כתבתי מהטלפון אז לא פירטתי יותר מידי.

לא היה לי זמן להשקיע בבדיקות אבל בכל מקרה נחזור לניסוי, את המדידה עשיתי עם FLUK 87V מכוייל. לכן מדידת המתח היא הייתה תקינה.

מחר אני אמדוד עם מילי-אהומטר את ההתנגדות של החוט ואמדוד את הקוטר שלו.

התנגדות הלחמה היא מזערית, מדובר במילי-אוהמים בודדים.

אגב טעיתי בכתיבה, כנראה מדובר בחוט בקוטר 26 AWG שההתנגדות שלו באמת סביב 134 מילי אוהם בטמפ' חדר. (החוט היה חם לכן גם ההתנגדות יותר גדולה).

תכלס אפשר למדוד את ההתנגדות של החוט בנפרד, ג'מפר בנפרד וגם כשהם מחוברת בשביל שיהיה לנו כיוון בחישובים כהחוט קר.

בכל מקרה הכבל מאיכות ירודה, לכן אני חושב שבכבלים איכותיים היצרנים מכניסים לחוטי POWER חוטים יותר עבים 20-22AWG, הם כן יוכלו לעמוד בזרם כזה.

חוט 26AWG מקסימום זרם שמותר להעביר בו לא מגיע אפילו ל 3 אמפר.

אעדכון מחר לגבי התנגדויות.

מאוורר USB 10W אפשרי אם הוא צורך 2 אמפר. כנראה הוא מוזן מUSB רגיל של מחשב שמוגבל ל0.5A אז ההספק הוא 2.5W שזה יותר הגיוני.

פורסם
  • מחבר

אבל התנגדות של 134 מילי אוהם בכבל, פלוס עוד קצת בגלל החום (כ4% לכל 10 מעלות תוספת מעל 20 מעלות צלזיוס), פלוס עוד קצת התנגדות בהלחמה, אומרת שיש לך חתיכת הערכת יתר להתנגדות חיבור הUSB. אם בגלל החום (נגיד, 40 מעלות) התנגדות הכבל היא 144 מילי אוהם למטר (כלומר 288 סה"כ) והתנגדות ההלחמה היא 5 מילי אוהם, הרי שיש לך מפל מתח של 1.465V על הכל חוץ מהחיבור, מה שמשאיר 0.035V לחיבור עצמו - או 7 מילי אוהם בלבד. הרבה פחות מ40...

בקיצור, שוב, ניסוי נחמד, אבל אי אפשר להסיק ממנו דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים