עבור לתוכן

סטוק או רום אחר? (נקסוס 5)

Featured Replies

פורסם

יש לי נקסוס 5 ובדיוק שוחררה השבוע גרסת stable ל-PA (גרסה 4.4.4)

אני מתלבט אם יש טעם לעבור מסטוק של גוגל לרום כזה או אחר (CM11 או PA4.4)

יש להם יתרונות או חסרונות על סטוק?

יש מקום שמשווה רומים שונים? (ביצועים, מאפיינים, דברים מיוחדים וכו')

פורסם

כעיקרון אלו רומים מבוססי סטוק עם פיצרים נוספים. תעבור על רשימת הפיצ'רים ותראה אם יש שם משהו שיגרום לך לעבור.

פורסם

מבחינת פיצ'רים:

CM מאוד מאוד דומה לסטוק של גוגל (בגלל זה הוא החביב עליי), רק שהוסיפו לו כל מיני פיצ'רים נחמדים (כמו למשל הצגת האחוזים של הסוללה על האייקון של הסוללה בלי אפליקציה חיצונית, או אפשרות להגדיר סרגל כלים מותאם אישית בראש ה-Notification Drawer, ועוד...).

עם PA לא יצא לי לעבוד יותר מדי.

בכל אופן, יש הרבה סרטוני הדגמות ב-YouTube אם אתה רוצה לראות אותם בפעולה.

מבחינת ביצועים ואמינות וכו':

חבל על הזמן שלך בלחפש ביקורות או השוואות. הדברים האלה משתנים כ"כ מהר, שסביר להניח שמה שקראת לפני שבוע כבר לא רלוונטי.

בנוסף, גם מכשירים מדגמים זהים יכולים להכיל חומרה שונה, והשימושים של כל אחד שונים, וסט האפליקציות וההגדרות של כל אחד שונה. לכן כמעט תמיד החווייה של משתמש אחד כנראה תהיה שונה מהחווייה של משתמש אחר. וכשמדובר על Custom ROMs, בניגוד ל-Stock-ים, אף אחד לא מתחייב לך על חוויית שימוש טובה באותה מידה אצל כולם.

מה שתמיד אומרים ב-xda (וגם לדעתי זו העצה הכי טובה) הוא פשוט לנסות בעצמך ולראות מה הכי מתאים לך. בסה"כ החלפת ROM זה לא סיפור גדול, בטח לא על נקסוסים.

פורסם

האמת היא שכשהייתי עם הנקסוס 4, הייתי כמה חודשים טובים עם PA, עד שהם הפסיקו לעדכן ולא עדכנו לגרסת האנדרואיד החדשה (אז 4.3)

מאז אני עם נקסוס5 סטוק. מזמן לא ביקרתי ב-XDA, הגיע הזמן לבדוק את PA החדש.

פורסם

כבעלים של נקסוס 5 עם רום מקורי של גוגל (4.4.4 כרגע) אני לא יכול להתלונן. המכשיר עובד מצויין וגם חיי הסוללה טובים. כשהייתי עם ה-S2 הייתי חייב להשתמש ברום מקוסטם כי הרומים סטוק של סמסונג זוועתיים. בנקסוס אין בעיה כזאת.

פורסם

מסכים... לא חסר לי כלום. אולי רק אחוזי סוללה מובנה

פורסם

את זה ועוד המון דברים אחרים ניתן להוסיף עם xposed

פורסם

stock + xposed

פורסם

אם לא חסר שום דבר מבחינת קסטומיזציה, לא הייתי נוגע.

פורסם

מצטרף פה להמלצות של סטוק + XPOSED.

מאז שיש את XPOSED אני לא רואה שום סיבה להתקין רום מקוסטם.

עם XPOSED ואחד המודים כדוגמת GravityBox אתה מקבל כל מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

אני אקרא קצת על ה-framework של xposed.

אם זה כל כך קל כמו שאומרים אני אנסה גם את ה-PA ואחליט אם הוא שווה את המעבר.

תודה

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעיר את הS3 שלי בעזרת חיישן הקרבה. הוא מתעורר כשאני מוציא אותו מהכיס או מעביר מעליו יד. יש תוכנה מצויינת בשם GALAXY SCREEN ON/OFF שעושה את זה וגם מאפשרת להשאיר את המסך דלוק לפי תזוזה.

למיטב ידיעתי צריך רוט כדי לשנות DPI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים