עבור לתוכן

מחפש סמארטפון משתלם בתקציב של ש"ח600+-. אולי ניתן למתוח אותו ב 350+- ש"ח נוספים אבל ב

Featured Replies

פורסם

לא, מדובר בחוק ישן ועתיק מימי קום המדינה.

אני מנחש שהספר לא היה שווה יותר מ 75$ - שאז אין מיסים כלל. ובמקרה הקיצוני שכן, אז פיספסו אותך

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, זה נשמע מאוד הגיוני. על מתנה בארץ שרוכשים עבורך בארץ משלמים מיסים מלאים, נכון? מדוע שזה יהיה שונה על מתנה שרוכשים עבורך בחו"ל?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
לא, מדובר בחוק ישן ועתיק מימי קום המדינה.

אני מנחש שהספר לא היה שווה יותר מ 75$ - שאז אין מיסים כלל. ובמקרה הקיצוני שכן, אז פיספסו אותך

כן, אולי פספסו. המוצר היה זול בלא"ה.

אגב, זה נשמע מאוד הגיוני. על מתנה שרוכשים עבורך בארץ משלמים מיסים מלאים, נכון? מדוע שזה יהיה שונה על מתנה שרוכשים עבורך בחו"ל?

נו, בתור התחלה יש את העניין שגם בחו"ל אנשים משלמים מיסים...

וגם העניין שלכמות המיסים שאדם משלם ישנם המון סייגים ומקרים מיוחדים (הראשון שקופץ לי לראש הוא בעל עסק (שלדוגמא החליט לחלק טלפונים לשם קידום המותג) או לחילופין עובד חברה)...

אבל אני מניח שבנוסף לנ"ל אני רואה את הסיטואציה קצת אחרת, הגורם בחו"ל אינו אחראי רכש אלא יחידת ייצור עצמונית. אם ציירתי תמונה (או מה שיותר סביר: הענקתי שירותים לחבר/משפחה/בנות זוג) ונתתי אותה למשה השכן שהוא brother from a different mother אז אני לא מחויב בשום מס (בהיותי ואן גוך כל יצירה שלי שווה 400 פראנק (לא אנה)). את המוצר שאני מקבל מחו"ל אני מקבל כחבילה מוכנה, אין זה עניינה של המדינה כיצד קרוב המשפחה שלי, לינג האו, עובד פוקסקון (עכשיו הם החליפו אותם אז 'רובי הרובוט'), הנפיק את הצרור המדובר...

אגב, עוד שאלה קטנה. כבר גיגלתי אבל הייתי מעדיף לשמוע גם כאן ספציפית...טלפונים של cdma ,כבר לא רלוונטים לארץ?

פורסם
אין זה עניינה של המדינה כיצד קרוב המשפחה שלי, לינג האו, עובד פוקסקון (עכשיו הם החליפו אותם אז 'רובי הרובוט'), הנפיק את הצרור המדובר

אכן. ולכן דוד שלך לינג לא חייב בתשלום מיסים למדינת ישראל, אלא אתה, מקבל המתנה. אם תדרש, אתה לא חייב לשלם. אתה יכול להשאיר את המתנה למכס.

על פי חוק, תשלום המס הוא לפי שווי המוצר ולא לפי כמה אתה שילמת עבורו. (כלום במקרה של מתנה) גם על מבצע מוגבל חד פעמי של 50% הנחה יש לשלם מס לפי השווי המלא בשוק.

תחשוב רגע. מה שאתה אומר לא הגיוני מכמה סיבות. הזכרתי סיבה אחת קודם והנה עוד אחת. אם אין מיסים על מתנות, מדוע שמישהו יקנה משהו בארץ? כולם קונים מחו"ל באינטרנט, והמוכר מצהיר על מתנה ואף אחד לא משלם מיסים. לי יהיה ממש כיף לקבל "במתנה" רכב מחו"ל בשליש ממחירו בישראל. מושלם, לא?

רק שאין ספור עסקים נסגרים, עשרות או מאות אלפי מפוטרים, ומדינת ישראל פשטה רגל.

פורסם
  • מחבר
אכן. ולכן דוד שלך לינג לא חייב בתשלום מיסים למדינת ישראל, אלא אתה, מקבל המתנה. אם תדרש, אתה לא חייב לשלם. אתה יכול להשאיר את המתנה למכס.

נו, אבל בגלל זה הבאתי את האנלוגיה על ציור התמונה. לא אני ולא משה לא חייבים במס על מתנה.

על פי חוק, תשלום המס הוא לפי שווי המוצר ולא לפי כמה אתה שילמת עבורו. (כלום במקרה של מתנה) גם על מבצע מוגבל חד פעמי של 50% הנחה יש לשלם מס לפי השווי המלא בשוק.

תחשוב רגע. מה שאתה אומר לא הגיוני מכמה סיבות. הזכרתי סיבה אחת קודם והנה עוד אחת. אם אין מיסים על מתנות, מדוע שמישהו יקנה משהו בארץ? כולם קונים מחו"ל באינטרנט, והמוכר מצהיר על מתנה ואף אחד לא משלם מיסים. לי יהיה ממש כיף לקבל "במתנה" רכב מחו"ל בשליש ממחירו בישראל. מושלם, לא?

רק שאין ספור עסקים נסגרים, עשרות או מאות אלפי מפוטרים, ומדינת ישראל פשטה רגל.

לא, עכשיו אתה מתאר תסריט אחר. אני כמובן מסכים איתך שהפטור ממס למתנות עלול להוות הסוואה לפעילות אחרת, ואני מודה שמדובר בעניין לא פשוט, אבל אותו הדבר תקף גם בארץ. אסף, הרופא, שפגשתי אתמול כשנכנסתי לקליניקה שלו בגין כאבים, מחבב אותי מאוד ונותן לי במתנה ניתוח לכריתת פוליפים. אני שנמלא ברגשות לבביים, בסיום הניתוח מוסר לו במתנה 5600 ש"ח (שבמקרה זה גם בדיוק מחיר הניתוח ללא מיסים ועלויות של הנפקת קבלה).

אמנם כבר היו דברים מעולם, אבל שנינו מבינים שרוב הסיכויים הם שלא מדובר בהחלפת מתנות אלא בעסקת מכר והצדדים פשוט משקרים (זה לפחות מה שיפסוק בית המשפט).

אם לעומת זאת אנחנו מדברים על מתנה אמיתית או על שווי אמיתי של מוצר (כלומר הכסף הריאלי ששילמת עבורו) אז שני האספקטים שאנו מעלים זהים גם בארץ וגם בחו"ל.

כוונתי היא ש:

1. מבחינת ההשפעה על המשק- יותר יקר כאן כיוון שליבואן הישראלי יש יותר עלויות מקומיות. אולי יש מקום לנסות לטעון שהוצאות מקומיות של Y% על מוצר עם עלות בסיסית של Xש"ח בחו"ל צריכות לעבור גם ליבוא מקביל. אולי.

אבל אם ספק כלשהו בחו"ל נפטר ממלאי במחירי ריצפה זה בדיוק כמו שספק מקומי היה נפטר מהמלאי שלו (אם לא היו לנו קרטלים). הספק המקומי משלם Y% על הסחורה וגם אני משלם Y% על הסחורה שקניתי בחו"ל. לממשלה זה אותו דבר.

(אלא אם לא הבנתי אותך נכון ואתה בעצם מתכוון/מעוניין במכסי מגן ליבואנים...)

2. מבחינת הצדק- כמו שרשמתי בהודעה הקודמת. במצב שבו מישהו ייצר עבורי מתנה בארץ אף אחד לא מתערב (וטוב שכך) ואף אחד לא מקבל תשלומים. מה ההבדל העקרוני בין זה לבין ציור אותה התמונה בחו"ל?

פורסם

אתה מתחיל לערבב. דיברנו על מיסי יבוא, לא על מס הכנסה / מס על הון, שלאחרונים ישנן נסיבות מקלות לעיתים, לדוגמה משפחה.

אין טעם להמשיך לטחון את הנושא. בין אם אתה מבין ומסכים עם הסיבות ובין אם לא, זה החוק, ואתה יכול לבדוק את זה בקלות.

פורסם
  • מחבר

מצטער, יש לי נטיה לדון ולחפור בדברים... :P

כבר הבנתי שמדובר בחוק, גם אם ההגיון מסובב.

ואתה צודק שערבבתי אבל כמו שרשמתי עשיתי זאת על מנת להמחיש כיצד הטקטיקה של הכרזת "מתנה" על עיסקת מכר, היא טקטיקה מוכרת שנלחמים בה גם בתחומים אחרים (תחומים שלא מבטלים בגלל שיש מי שמנצל אותם לרעה).

החלק השני של ההודעה התייחס דווקא להחלפה של מוצרים פיזיים בין אנשים (שגם עליה יש פטור ממס בתוך הארץ, ולא ברור לי מדוע אם עברתי את הגבול לפתע אסור לי לייצר ולעשות את אותו הדבר שהייתי עושה לו הייתי בארץ).

בכל מקרה תודה, עזרת לי מבחינה פרקטית עם הידוע על המיסוי. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים