עבור לתוכן

מטען (לא מקורי) לNexus 4 מחרפן את המכשיר

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 שאלות, אשמח אם מישהו פה יוכל לעזור לי.

1. בspec של המכשיר כתוב שצריך להשתמש במטען של 1.2 A מה אמור לקרות אם אני מחבר מטען

א. עם 2A (במצב הזה המכשיר משתגע..) זה לא אמור להטעין כרגיל?

ב. עם 0.7-1 A (זה לא אמור להיטען רק לאט יותר? )

2. הזמנתי מטען לא מקורי באיביי, מלבד שוני בנתונים של זרם מתח מה יכול לגרום למטען להתחמם ולמכשיר להשתגע (לדוגמה כשמקלידים SMS הוא מקליד כל מיני אותיות שונות ומכפיל חלק מההקלדות בזמן שהמטען מחובר)?

למעשה השאלה : איך אפשר לדעת שמזמינים מטען טוב שלא עלול להתפוצץ לי בקיר?

תודה :)

פורסם

מטענים לא מקוריים הם השטן.

תשובות לשאלות שלך:

1. זה יותר מורכב מזה. תאורטית, אם תהליך הטעינה היה נעשה עם זרם קבוע לאורך כל הזמן, אז היית צודק. בפועל, מטענים מקוריים מתאימים את זרם הטעינה לזה האופטימלי למצב הסוללה בכל רגע. לפעמים ממש ניתן לראות שלוקח הרבה יותר זמן לטעון למשל מ-95% ל-100% מאשר מ-50% ל-55%. מטענים לא מקוריים לא עושים שום דבר כזה, וגם אם כן, הם לא עושים את זה טוב (כי הם לא יכולים להיות מותאמים לכל סוג סוללה).

הזרם שאתה רואה על המטען הוא רק הזרם המקסימלי שהוא יכול לספק, לא הזרם הקבוע שהוא עובד בו. לכן אי אפשר סתם להסתכל על כמה אמפרים רשום על המטען ולהסיק מכך ישירות על זמן הטעינה.

2. ראשית, אמרת "שוני בנתונים של זרם מתח", אז אני חייב להדגיש: אם יש שוני במתח שרשום על המטען הלא מקורי לעומת המקורי, קח את המטען הלא מקורי וזרוק אותו עכשיו מהחלון. כל שנייה שאתה משתמש בו מסוכנת לסוללה שלך, למכשיר שלך ובעיקר לכל אדם שנמצא לידם.

הבדלים בזרם המקסימלי של המטענים הם בד"כ פחות מסוכנים, אבל כאמור, אם הזרמים לא הותאמו לסוללה, זה יפגע בביצועים שלה לאורך זמן.

לגבי מה עוד יכול לגרום למכשיר להשתגע - התשובה היא המון דברים.

בראש ובראשונה, זה שכתוב על המטען שהוא מספק מתח מסויים לא אומר שהוא באמת מצליח לספק את המתח הזה במדויק, בצורה נקייה ולאורך זמן. רוב הסיכויים הם שהמכשיר שלך "משתגע" בגלל שהמטען הלא מקורי מזייף במתחים בצורה מזעזעת, מה שמאוד נפוץ במטענים לא מקוריים זולים. מטענים מקוריים בד"כ כוללים הרבה יותר אלקטרוניקה שדואגת למתח איכותי.

מעבר לכך יש עוד המון השפעות הרסניות של מטענים גרועים. רוב המטענים הלא מקוריים לא יודעים לזהות שהסוללה מלאה ולהפסיק את הטעינה. במצב הזה הם הופכים לצרכנים ופורקים את הסוללה בכוח ואז טוענים אותה שוב, וכך חוזר חלילה. המחזורים האלה פשוט הרסניים לסוללה. אפשר ממש להרגיש את זה: מטען מקורי שהושאר מחובר אפילו שעות אחרי שהסוללה מלאה יהיה קר מכיוון שהוא הפסיק את פעולת הטעינה. לעומת זאת, מטען לא מקורי יהיה רותח מכיוון שלא רק שהוא עדיין טוען את הסוללה, הוא גם פורק אותה (מבזבז את האנרגיה מהסוללה על חום).

ובנוסף, מטענים לא מקוריים הם כמעט תמיד לא מסוככים, כך שהם פולטים קרינה אלקטרומגנטית בזמן שהם פועלים. זה הופך את השהייה לידם להרבה פחות מומלצת.

אתה רוצה להיות בטוח שאתה מזמין מטען טוב שלא יתפוצץ לך בקיר?

קנה מטען מקורי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה המושקעת.

1. זה כמו קבל בעצם? שהזרם הולך וקטן ככל שהוא מתקרב לרוויה?

2. מהניסיון כנראה שאתה צודק ואין ארוחות חינם.. מקורי איט איז.

:)

פורסם

אז יש לך מקור לקניית מטען מקורי? (נקסוס 4)

פורסם

1. זה כמו קבל בעצם? שהזרם הולך וקטן ככל שהוא מתקרב לרוויה?

אני לא בטוח, אז אני לא רוצה להגיד סתם. בכל מקום שקראתי על זה, לא תיארו איך בדיוק המטענים עושים את ההתאמה. רק היה כתוב שהם עושים אותה. אני מניח שבשביל להבין את זה צריך ידע בכימיה של סוללות, מה שאין לרוב הקוראים (גם לי לא) ולכן בד"כ לא נכנסים לעומק של זה.

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר :

מטענים לא מקוריים לא בהכרח עומדים בכלל בנתונים שכתובים עליהם. למשל, יכול להיות כתוב 2A כשהמטען פשוט לא יכול להוציא מעל 1A גם אם תקצר אותו (מה שאומר 0.6A ריאליים במתח 5V, וגם זה במתחים מלוכלכים ביותר)

התגובות של הטאצ' נגרמות בגלל יציבות המתחים של המטען. המטען מוציא מתח DC כלשהוא קרוב ל 5V, שעליו מולבש מתח AC בכמה עשרות KHZ. מתח ה AC הזה קטן אבל הרסני ביותר (בסדר גודל של 0.05V במטען מקורי, בסדר גודל של 0.2V כבר יכול לגרום לנזק, ומטענים לא מקוריים יכולים לעבור את ה 1V!!!)

משטח הטאצ' הוא קיבולי. הוא מקבל פולסים ומשדר אותם על פני השטח שלו. אום אתה נוגע בו, בנקודת המגע הפולסים עוברים אליך דרך הקיבול בינו לבינך, והוא יכול לראות שהיתה הולכה של פולס מהמסך והחוצה, ובאיזה נקודה. כשמתח AC חיצוני בסדר גודל גדול יותר מהפולסים מסתנן למשטח של הטאצ', המשטח לא מצליח לזהות את הפולסים שהוא עצמו משדר מול כל הרעש

אתה יכול לפתוח את המטען הזה, לראות איך הוא בנוי ולהשוות לתמונות מהאינטרנט של מטענים מקוריים ומזויפים אחרים (שבדרך כלל מופיעות בדיוני פורומים על מטענים שהתפוצצו). אם תפתח אותו, אני מודה לך אם תצלם אותו (בדיוק כפי שכתוב עליו, מספרים סידוריים אם קיימים, והמעגל בפנים מ 2 צדדים) ותעלה את התמונות לפורום - הן ישמשו לדיונים הבאים בנושא מטענים מ ebay (ויהיו עוד הרבה כאלה)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני אפתח ואצלם בקרוב למרות שהמטען הזה הוא לא מיועד לחברה מסוימת אלא כללי. עדיין אני בטוח שהמבנה הפנימי שלו יהיה שונה מאוד ממטען מקורי. של אותו החיבור.

אגב, בנושא של כבל USB גם יש הבדל מהותי בין מקורי ללא מקורי?

נגיד כבל הטענה מקורי אמור לעלות כמה עשרות שקלים וכבל לא מקורי אפשר לקנות ב3-4 שקלים גם שם יש הבדל באיכות?

פורסם

לשאלתך לגבי הכבל, אני לא מבין בנושא, אבל מנסיון אישי אני יכול להגיד בפירוש שכן.

קשור גם לאורך...

פורסם

בכבל אין הבדלי תכנון (אין שם ממש מה לתכנן) אלא הבדלי איכות ייצור. יכול להיות כבל איכותי (בין אם הוא מקורי של החברה או לא), ויכול להיות כבל שהוא לא

בכבל לא איכותי יש חוטים דקים ולפעמים מגעים בלי ציפוי, ההתנגדות של הכבל מהתחלה גדולה יותר ויכולה לעלות יותר אם הזמן, מה שאומר שיכולת העברת הזרם של הכבל נמוכה מהתחלה ויכולה לרדת יותר - מה שיכול להביא לטעינות איטיות או למצב שנראה שיש טעינה אבל הסוללה לא נטענת

במקרים הקיצוניים של כבל לא איכותי נוצר מצב שחוטים נקרעים חלקית עד שרק שערה אחת מעבירה את הזרם, היא מתחממת בנקודה קטנה (בדרך כלל בתוך התקע או בנקודה שבה הכבל נכנס לתקע), או שמגעים ללא ציפוי מגיעים לכמות קורוזיה קריטית, שמביאה להתנגדות והתחממות נקודתית במקום הזה. כנראה 1 מאלה הוא הגורם בתמונות שהיו באינטרנט של אייפונים אם חיבור טעינה נמס

פורסם

מאיפה קונים מטען מקורי?

פורסם
  • מחבר

11010010110, תודה!

דובי770, הייתי בטוח שאפשר בחנות של גוגל אבל משום מה אני לא מוצא שם.

יש באיביי גם מטענים מקוריים (OEM) אבל שווה לבדוק את הביקורות כדי לראות שזה באמת מקורי, מחיר זה לא מספיק כאינדיקטור.. ואני מניח שאפשר תמיד לקנות בחנויות מורשות של סלקום/אורנג' וכו' שאפשר לסמוך עליהם שזה מקורי.

פורסם

מה בדיוק תמצא בביקורות ? גם מי שקנה זיוף יכתוב "המטען עובד" או "thanks"....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים