עבור לתוכן

התלבטות לגבי סמארטפון, וגם אוזניות ראויות.

Featured Replies

פורסם

אחרי שיצא לי לבלות זמן מה עם הסמסונג S5 / נקסוס 5 / HTC M8, התאהבתי ב-HTC M8.

היות וישנם דיבורים על כך שגוגל שוקלת להמתין עם השקת המחליף של הנקסוס 5 וכנראה לשנות את שמו, הם יורדים מהפרק. ה-S2 שלי מתחיל להראות את גילו (ומרגיש מאוד עייף) וזה הזמן לשדרג.

המצלמה הלא מבריקה שלו (בדומה לנקסוס 5) לא מטרידה אותי, הרי יש לי DSLR למטרות צילומים.

מאוד אהבתי את האיכות בנייה שלו, את התפריטים הפשוטים והיעילים של ה-SENSE 6 (בניגוד לטאצ'וויז המסורבל והאובר מתחכם של סמסונג), הוא מהיר בהחלט וכמובן איכות השמע המדהימה (BY FAR יותר טוב משל המתחרים).

עכשיו ההתלבטות היא בין הוורסיות הבאות:

- HTC M8 32GB "רגיל" (+ אוזניות HK AE).

- HTC M8 32GB Harman Kardon Edition (הכולל אוזניות HK AE ועוד שדרוג לתפריטי הסאונד במכשיר).

- נ.ב, במה שונה גרסת ה-Developer מהאחרות?

הבעיה:

מכשיר "רגיל" אני קונה דרך HTC ישירות והוא מגיע עם התוכנה המקורית שלהם, בלי שום חרטות של מפעילים שונים.

את ה-M8 HK Editon גם ניתן להזמין ישירות דרך HTC, אלא שהוא פותח יחד עם SPRINT ויש לו רום שלהם - שאני הייתי שמח להמנע ממנו (הוא גם נראה פחות טוב מזה שיש ב-M8 הרגיל).

עקרונית, ניתן לעשות פלאש של שדרוגי הסאונד (מה-HK Edition) גם ל"רגיל", מה שמצריך התעסקויות בשינוי רום / קרנל / וכו' - דברים שאני לא מתעסק בהם וגם לא עסקתי בהם מעולם, מה שמעלה בי חששות כאלה ואחרים לגבי הנושא ופגיעה במכשיר עצמו.

ואחרי ההתלבטות ההזויה הזאת, יש גם את ענייני האוזניות - מוכן להשקיע עד 70$.

אשמח לקבל מכם המלצות על אוזניות איכותיות, אני מעדיף IN EAR, יותר נוחות לי.

לבינתיים בדקתי את ה-HK AE, הזוכות לביקורות טובות עד מאוד. טוענים שפרוט הבאס שלהם הוא מהטובים שבנמצא, כך גם הגבוהים והמיד. מעבר לכך יש גם תשבוחות על איכות ההרכבה והחומרים המאוד גבוה. בקיצור - אוזניות שיגרמו למוזיקה להשמע במיטבה.

פורסם

- נ.ב, במה שונה גרסת ה-Developer מהאחרות?

רק בזה שהיא מגיעה עם bootloader במצב unlocked. אז במידה ותרצה להחליף מערכת הפעלה, תיחסך ממך הפעולה של פתיחת ה-bootloader. בנוסף, במכשירים האלה החלפת מערכת ההפעלה לא מבטלת אחריות, בניגוד לגרסות האחרות.

הבעיה:

מכשיר "רגיל" אני קונה דרך HTC ישירות והוא מגיע עם התוכנה המקורית שלהם, בלי שום חרטות של מפעילים שונים.

את ה-M8 HK Editon גם ניתן להזמין ישירות דרך HTC, אלא שהוא פותח יחד עם SPRINT ויש לו רום שלהם - שאני הייתי שמח להמנע ממנו (הוא גם נראה פחות טוב מזה שיש ב-M8 הרגיל).

עקרונית, ניתן לעשות פלאש של שדרוגי הסאונד (מה-HK Edition) גם ל"רגיל", מה שמצריך התעסקויות בשינוי רום / קרנל / וכו' - דברים שאני לא מתעסק בהם וגם לא עסקתי בהם מעולם, מה שמעלה בי חששות כאלה ואחרים לגבי הנושא ופגיעה במכשיר עצמו.

גם אני ממליץ מאוד להימנע ממערכות הפעלה של מפעילות סלולריות, בדיוק מהסיבות שציינת. אם גרסת ה-HK היא עם מערכת של Sprint, הייתי מוותר.

לפי מה שהבנתי, אין הבדל חומרתי בין גרסת ה-HK לרגילה (חוץ מאוזניות). כלומר, בהינתן אותן אוזניות, הבדל באיכות הסאונד יכול להיות תלוי רק בתוכנות הפענוח והאיקולייזר. דברים כאלה ממש לא בעיה "לייבא" מגרסת ה-HK לרגילה. לעומת זאת, להחליף מערכת הפעלה מזו של Sprint לרגילה זה הרבה יותר "קשה".

כך או כך, מתוך ניסיון די גדול שיש לי עם הרבה מאוד סמארטפונים, אני יכול להגיד לך שפגיעה במכשיר כתוצאה מהמשחקים האלה היא כמעט בלתי אפשרית. יש המון מידע והמון מדריכים step-by-step, וכל עוד אתה לא מנסה בכוח לדפוק את המכשיר או לצרוב שטויות, לא סביר בכלל שתפגע במכשיר.

ואחרי ההתלבטות ההזויה הזאת, יש גם את ענייני האוזניות - מוכן להשקיע עד 70$.

אשמח לקבל מכם המלצות על אוזניות איכותיות, אני מעדיף IN EAR, יותר נוחות לי.

לבינתיים בדקתי את ה-HK AE, הזוכות לביקורות טובות עד מאוד. טוענים שפרוט הבאס שלהם הוא מהטובים שבנמצא, כך גם הגבוהים והמיד. מעבר לכך יש גם תשבוחות על איכות ההרכבה והחומרים המאוד גבוה. בקיצור - אוזניות שיגרמו למוזיקה להשמע במיטבה.

לא יצא לי לשמוע מוזיקה בגרסת ה-HK. אבל יש לי את הגרסה הרגילה (Developer Edition), ואני מוכרח לציין שהופתעתי ממש לטובה מאיכות הסאונד עם האוזניות המקוריות של HTC שמגיעות איתה.

אלו אוזניות in-ear עם אטימה מגומי, מה שאומר שהן יכולות לספק צלילים נמוכים בדיוק לא רע בכלל.

אז כאמור, אני לא יכול להשוות לצליל שמתקבל עם אוזניות HK וגרסת ה-HK, ובכל מקרה זה עניין מאוד סובייקטיבי. אבל אני כן יכול להגיד שגם בגרסה הרגילה, איכות הסאונד עולה על כל סמארטפון אחר שיצא לי לשמוע.

פורסם

היות וישנם דיבורים על כך שגוגל שוקלת להמתין עם השקת המחליף של הנקסוס 5 וכנראה לשנות את שמו, הם יורדים מהפרק.

לא הבנתי איך זה חיסרון (אם כבר זה יתרון פסיכולוגי, לא תתבאס על דגם חדש שפתאום יצא ותרגיש עירום)

פורסם
  • מחבר

ThePorscher, המון המון תודה על עזרתך וההסברים.

עקרונית, נראה לי שרכישת "רגיל" (או: Developer Edition?) עם האוזניות HK ו"יבוא" אפשרויות הסאונד הנוספות שבמכשיר ה-HK Edition, זה הפתרון האולטימטיבי. אני טועה?

Gil28, החסרון הוא בכך שככל הנראה המחליף יושק רק ב-2015, עד אז המכשיר הקיים שלי לא יהיה בחיים. עם כל חיבתי לנקסוס 5, ה-M8 הרגיש לי איכותי יותר.

נערך על-ידי OrelJ

פורסם

עקרונית, נראה לי שרכישת "רגיל" (או: Developer Edition?) עם האוזניות HK ו"יבוא" אפשרויות הסאונד הנוספות שבמכשיר ה-HK Edition, זה הפתרון האולטימטיבי. אני טועה?

לא. גם לדעתי זו נשמעת האופציה הכי טובה.

לגבי גרסת Developer או רגילה: כאמור, אם אחריות על החלפה של מערכת ההפעלה ממש חשובה לך, לך על ה-Developer. אם לא, זה ממש לא משנה.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם

Gil28, החסרון הוא בכך שככל הנראה המחליף יושק רק ב-2015, עד אז המכשיר הקיים שלי לא יהיה בחיים.

מודה שלא הבנתי.

פורסם
  • מחבר

ראשית, רב תודות. אקח את הרגילה, אוזניות של HK (אלא אם יש המלצות לאחרות...) ואעדכן "תוכנה".

דבר שני, חבר הזהיר אותי אתמול שלא ניתן לבצע רכישה דרך HTC עם כ. אשראי בינלאומי, רק כ. אשראי בינלאומי שהונפקב בארה"ב. זה נכון?

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, רב תודות. מעריך את עזרתכם.

אעדכן אחרי הרכישה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז... אחרי זמן מה של לבטים כאלה ואחרים, אתמול הוזמן M8 32GB דרך HTC USA. המכשיר יחכה לי אצל אחי - אליו אגיע עוד שבועיים.

אתן חוו"ד קצרצרה בהמשך, אחרי שאלמד להכיר את הרכש הטרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים