פורסם 2014 בינואר 611 שנים שלום רב,התחלתי ללמוד ולעבוד קצת בSQL ויש לי שאלה:נניח שיש לי טבלה שמצמדת בין מספר לערכים מסוימיים, כאשר כל פעם מופיע רק ערך אחד עבור מספר מסויים.איך אני יכול לשלוף על הערכים ב"וגם"?דוגמא לטבלה:[TABLE=class: grid, width: 500, align: center][TR][TD]ID[/TD][TD]ערך[/TD][/TR][TR][TD]1[/TD][TD]לבן[/TD][/TR][TR][TD]1[/TD][TD]כחול[/TD][/TR][TR][TD]1[/TD][TD]שחור[/TD][/TR][TR][TD]2[/TD][TD]שחור[/TD][/TR][/TABLE]שליפה:שלוף את כל הID שהערכים שלהם שווים שחור וגם כחול.תשובה ID 1השאלה השניה: איך אני יכול לקחת אחר כך לקחת את תוצאות השליפה ולהעביר אותם לשליפה אחרת.תודה מראש על העזרה.ערן.
פורסם 2014 בינואר 611 שנים 1. כמובן שיש המון דרכים לעשות זאת. דרך אחת היא לבחור את ID שהערך שלו כחול וגם שנמצא בשליפה אחרת שהיא בחירת ה-ID שהערך שלו שחור.2. ביצוע שאילתא מקוננת זה דבר בסיסי. הנה דוגמה:select IDfrom itemswhere value == 'black' AND ID in (select ID from items where value == 'blue')אל תתפוס אותי על הסינטקסט, שנים לא נגעתי בזה...
פורסם 2014 בינואר 611 שנים מחבר תודה רבה גיל, עובד מעולה,אך יש לי שאלה נוספת:זו השליפה שלי (שמבוססת על שלך):select genres.imdb_id, movies.title,movies.rating,genres.genrefrom moviesdb.genresinner join moviesdb.movieson movies.imdb_id = genres.imdb_idwhere genre = 'drama' AND genres.imdb_id in (select genres.imdb_id from genres where genres.genre = 'thriller')AND movies.imdb_id in (select movies.imdb_id from movies where movies.rating >=8 or null)תוצאה לדוגמא:tt0102926 The Silence of the Lambs 8.7 Dramatt0110912 Pulp Fiction 9 Dramatt0119488 L.A. Confidential 8.4 Dramatt0167404 The Sixth Sense 8.2 Dramatt0327056 Mystic River 8 Dramaהבעיה הינה שהוא מציג רק genre אחד, הראשון שחיפשתי ולא את כל הג'נרים שתחת אותו ID. כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה? האם ניתן להציג את כל הג'נרים באותו תא (כולל הג'נרים שלא חיפשתי)?. אני פשוט חלש וחדש מאד בSQLושוב תודה, ערן. נערך 2014 בינואר 611 שנים על-ידי eran256
פורסם 2014 בינואר 611 שנים כי זה מה שחיפשת. השאילתא שלך שולפת רק את ה-genre מסוג drama וזאת בתנאי שהוא מקיים את התנאים האחרים.אם אתה רוצה לשלוף אחרים, תוסיף תנאי or למה שאתה שולף בשאילתה החיצונית.
פורסם 2014 בינואר 611 שנים מחבר אבל אני כן מעוניין שהם יהיו גם דרמה וגם מתח...ואם אני אוסיף or אני אפספס את הפואנטה לא? (או שלא ירדתי לסוף דעתך)תודה, ערן.
פורסם 2014 בינואר 611 שנים השורה where genre = 'drama' קובעת שהתוצאות שיוצגו יהיו רק כאלה שכוללים את הערך drama תחת העמודה genre.
פורסם 2014 בינואר 611 שנים מחבר תודה רבה על העזרה, הבנתי ופתרתי את הבעיה, האם ניתן לאחד כל כל הג'נרים לשורה אחת בתצוגה? ולא כך:[TABLE][TR][TD]tt0102926[/TD][TD]The Silence of the Lambs[/TD][TD]8.7[/TD][TD]Crime[/TD][/TR][TR][TD]tt0102926[/TD][TD]The Silence of the Lambs[/TD][TD]8.7[/TD][TD]Drama[/TD][/TR][TR][TD]tt0102926[/TD][TD]The Silence of the Lambs[/TD][TD]8.7[/TD][TD]Thriller[/TD][/TR][TR][TD]tt0110912[/TD][TD]Pulp Fiction[/TD][TD]9[/TD][TD]Crime[/TD][/TR][TR][TD]tt0110912[/TD][TD]Pulp Fiction[/TD][TD]9[/TD][TD]Drama[/TD][/TR][TR][TD]tt0110912[/TD][TD]Pulp Fiction[/TD][TD]9[/TD][TD]Thriller[/TD][/TR][/TABLE]הייתי רוצה שהוא יציג [TABLE][TR][TD]tt0102926[/TD][TD]The Silence of the Lambs[/TD][TD]8.7[/TD][TD]Crime,drama,thriller[/TD][/TR][/TABLE]
פורסם 2014 בינואר 811 שנים לא בדיוק כמו שתיארת אבל עם עמודות שונות לכל genre (למשל genre 1, genre2 וכולי).תיזכר בפעולות של מכפלה קרטזית \ join
פורסם 2014 בינואר 811 שנים מחבר אני לא מספיק מכיר ויודע SQL, חיפשתי קצת באינטרנט ולא כל כך מצאתי, אשמח אם תוכל לעזור לי עוד קצת...תודה
פורסם 2014 בינואר 811 שנים תמשיך לתרגל ולחזור על החומר, אנחנו לא מתכוונים לפתור לך את התרגילים.לפחות תתחיל עם משהו וננסה להכווין אותך.
פורסם 2014 בינואר 811 שנים מחבר חחח אוקייאף על פי שזה לא תרגול אלא משהו שאני מנסה לפתח בעצמי וללמוד לבד. לא תרגול של אוניברטיסה/בית ספר.אתם יכולים למקד אותי לנושא הרלוונטי? נערך 2014 בינואר 811 שנים על-ידי eran256
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.