עבור לתוכן

איך להטעין נכון סוללת טלפון חדשה.

Featured Replies

פורסם

פעם בכמה שנים אפשר לפרק את הטלפון ולהחליף (אם לא תחליף מכשיר הרבה לפני).

מה שצריך לזכור תמיד זה שהסוללה צריכה לשרת אותך ולא אתה את הסוללה. בסופו של יום שימוש רגיל לעומת שימוש "חכם" לא ישפיע על חיי הסוללה בצורה קיצונית.

פורסם

בכדי לחסוך באנרגייה של הסוללה של הסמארטפון, מומלץ לכבות אותו (מה שאף אחד לא עושה בכלל). הכיבוי מתבצע ע"י לחיצה ארוכה על לחצן ההפעלה עד שמופיע מסך הכיבוי. אז יש ללחוץ על כיבוי, והמכשיר ייכבה לגמרי ולא יצרוך חשמל כלל מהסוללה (חוץ מהפריקה העצמית הטבעית של סוללת ליתיום יון). רק שאז, כאשר תפעילו אותו, תצטרכו להמתין כדקה עד שהסמארטפון שלכם יהיה מוכן לפעולה (כמו בטלפון סלולארי ישן שאיננו סמארטפון). הסיבה לכך שסמארטפונים מכונים תכופות כ"מוכנים לשימוש מיד עם ההפעלה" נובע מהעובדה, שאם אתם לוחצים לחיצה קצרה על כפתור ההפעלה, הסמארטפון לא נכבה, אלא נכנס ל-Sleep mode.

ובקשר ל"אפקט הזיכרון": הוא קיים רק בסוללות Ni-Cd. הוא לא קיים בסוללות Ni-MH.

ובקשר למה שהראשונים אמרו, כך אני מטעין את סוללות המצלמה שלי (Sanyo Eneloop low self discharge NiMH), ומכונת הגילוח שלי:

1. כאשר המצלמה שלי מתריעה על סוללה חלשה או נכבית וכותבת להחליף סוללות, אני מטעין אותן ע"י מטען פשוט GP PowerBank S390. ברגע שאני מרגיש שהסוללות חמות (מצב טעינת יתר), אני מוציא את המטען ובודק האם נוריות הטעינה שלו זוהרות חלש. אם כן, אז הסוללות מלאות ומוכנות לשימוש.

2. כאשר מהירות סיבוב המנוע של מכונת הגילוח שלי יורדת באופן דרסטי, אני מחבר את המכונה להטענה, ומנתק אותה מההטענה כאשר נורית הטעינה מהבהבת.

פורסם

המון דעות והמון שטויות...

תקראו בבקשה לפני שאתם מגיבים -

על אפקט הזיכרון ואיזה סוגי טכנולוגיות מושפעות ממנו:

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_effect

בקשר להשארת הסוללה בטעינה לכל הלילה וכו' - מקור XDA (לא מוצא את הלינק):

במשפט אחד, כל היצרנים מכירים את התופעה וזה כן מזיק. אבל...

לאחר שהטלפון שלכם מגיע ל-100%, הוא מעלה את ההתנגדות שלו ויפסיק להטעין (הזכרתי שהיצרנים מכירים את התופעה?).

בבוקר כשאתם מוציאים אותו מהחשמל, הוא מראה 100%, אך הנתון לא נכון, מדובר על סביב ה-95% או אפילו פחות ומה שאתם תחוו זה שבשעות הקרובות הסוללה תתרוקן מהר, זה קורה כי הטלפון לא מטעין "כל הלילה" (היצרנים לא אידיוטים) - הדבר נועד לעבוד על המשתמש שיחשוב שהוא טעון ב-100% כדי שלא יעשה נזק לסוללה (המשתמשים כן אידיוטים).

גם מ-XDA (מי שמתעסק עם אנדרואיד יודע על מה מדובר):

היצרנים אפילו הולכים עוד צעד עבור המשתמש האידיוט, ברגע שהסוללה כבר לא מסוגלת להטעין מעבר ל-90% נניח, זה יהיה ה-100% החדש...

מכאן באה ההמלצה להטעין את הסוללה עד הסוף בפעם הראשונה (אם יש לכם ROOT, ניתן למחוק את הנתון והטלפון ינסה להטעין את הסוללה עד הסוף).

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט בקיצור כל מכשיר אפשר להטעין עד 100% שרשום במכשיר כי המכשיר נטען באמת עד 95%?

פורסם

שאלה של הגדרות, לצורך העניין "סוללה מלאה" היא 100%. הקטע הוא שתהליכי ההרס העצמי של הסוללה מואצים כזהיא טעונה "עד הסוף" (כשבסוללה ישנה "עד הסוף" יכול להיות גם 90% מהמקס' המקורי שלה)

אם תשים לב בהוראות לאחסון סוללות ליתיום נאמר לפרוק ל 50% (תלוי את מי שואלים אבל זה באיזור ה 50%) ולשים באחסון. אבל אותם תהליכים קורים בסוללה כל הזמן, זה לא שהתהליך הזה מפסיק כשהסוללה בשימוש ולא באחסון. אם כן המצב שבו הסוללה הכי "בסדר" הוא כשהיא טעונה בסביבות ה 50%, כלומר להגיע ל 0 פוגע בה (קצת כל פעם) ואם משאירים אותה טעונה לזמנים ממושכים ב 100% (למשל אם משאירים את הטלפון כל לילה על המטען כך שבמשך החיים שלה הסוללה מעבירה 1/2 מהזמן כשהיא טעונה ב 100%) זה מה שמקצר את אורך החיים שלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים