עבור לתוכן

מישהו מבין באנרגיה סולארית בייתית?

Featured Replies

פורסם

היי

אבא שלי משגע אותי עם הרעיון הזה,קראתי כבר באינטרנט שיש הרבה נוכלים,ושיש בזה גם הרבה הפסדים.

הוא לא מעוניין למכור חשמל לחברת החשמל,אלה להשתמש במה שנוצר.

אנחנו גרים בבניין קומות,ככה שאין כ'כ הרבה מקום בשביל הציוד.

תחזוקה?

אפשר להשתמש בזה בשימוש אישי בלי למכור לחברת החשמל?(או שכן,וכל הקטע זה שהחשבון החשמל מתקזז)

מערכת של 1 ק''וטש בגודל של 7-10 מ''ר מה העלויות של התקנה וקניית ציוד?

כדאי לרדת בכלל מהנושא?

פורסם

תלוי איפה אתה יכול להוריד עלויות. אם אתה יכול למצוא פאנלים בזול מ ebay ויש לך את הידע להתקין את המערכת כולה בלי לשלם המון למתקינים - הרווחת

אם אתה בונה מערכת מבודדת מחברת חשמל, היא חייבת להחיות מנותקת לחלוטין מהשקעים בבית שעובדים מחברת חשמל - בלי אף "קומבינה" להעברה "נוחה" של מכשירי חשמל בין חברת חשמל והמערכת הסולארית שלך. רוצה להעביר - תוציא תקע מהשקע הרגיל ותעביר לשקע של המערכת הסולארית או ההיפך

פורסם

שימוש בחשמל הסולארי (ללא מכירה)- זה ממניעים כלכליים או ירוקים?

פורסם
  • מחבר

מניעים כלכליים כמובן,למי אכפת ממניעים ירוקים?:bash:

גיל-אני לא מחפש תגובות שלא עוזרות בכלום,אם אתה רוצה להגיד משהו תפרט כמו המשתמש 11010010110.

מה צריך לרשום בגוגל בשביל לעלות תוצאות של פאנלים?(אבא שלי רוצה לעשות את זה ידני,אמר לי בידיוק שצריך ללכת לאיזה מקום בצפון בשביל פאנלים בזול,פתאום ראיתי את התגובה שלך עם אזכור לEBAY)

הציעו לאבא שלי חבילה של 2.5 קילווואט כולל התקנה ב25 אלף שקל.

לטענת המתקין אם חשבון החשמל החודשי שלך הוא 500 שקל בחודש,אחרי שתהיה לך המערכת הזאת תשלם 100 שקל.

והחשמל שהמערכת הזאת מספקת,אני פשוט מעביר שקע ממנו למכשיר החשמלי שאני משתמש בו וזהו?

פורסם

25 אלף שקל , לפאנלים והתקנה ?!!? .

נשמע יקר , יקר מידי ..

מה גם שלהחזיר את ההשקעה ייקח 5 שנים .. (ע"פ חישוב החשמלאי)

אם אתה מרכיב לבד , קח בחשבון , שעלול להיות ניתוק קצר בין מעבר מרשת החשמל לסולארי .

ניתן להמנע מהניתוק הזה אם תתקינו מערך מיוחד שימנע זאת . (מלבד הפאנלים)

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

חיסכון של 400 שקל בחודש ממערכת של 2.5 קילווואט? בחלומות הלילה.

פורסם

אני כבר לא זוכר את המושגים , אבל מחשב צורך 500 וואט . תנור ספירלות 2000 וואט .

אה , כלומר 2.5Kwatt , זה תנור ומחשב ? הבנתי נכון ?

ד"א יש היתכנות להתקין לבד ?

גרמת לי להתעניין ..

פורסם
מניעים כלכליים כמובן,למי אכפת ממניעים ירוקים?:bash:

מכיר את חוק פה (POE)? אין לי מושג אם התגובה שלך סרקסטית (הייתי אומר שלא, לולא האמוטיקון).

בכל מקרה אתייחס כאילו שהתכוונת ברצינות.

אין לי בקיאות בפרטים של מה שהולך היום ואני מבין שמאז כמה דברים השתנו (אם כי מסופקני שזה תקף למימד הכלכלי), אבל לפני כ 3 שנים עשיתי בדיקת היתכנות די יסודית לנושא.

לצערי אני לא זוכר כמעט כלום מהפרטים והתהליכים שצריך לעבור אבל אני די זוכר את הכותרות והמסקנות.

הבחינה שלי הייתה לרכישה ובניה של לוחות סולארים מפאנלים שרציתי להזמין דרך האינטרנט ומכירת החשמל לחח"י תוך שאני חי בדרום העמוק (הרבה שמש).

כאמור, הבנתי שמאז המחירים השתנו- אבל איתם גם התעריפים המשולמים.

לפי מה שאני זוכר, בניית מערכת של כ 2 קוט"ש (והאמת ככל שהמערכת יותר גדולה ככה יש לך יותר ניצול (בגלל עלות הממיר) והROI משתפר במקצת) הייתה מניבה תשואה של אזור ה12% בשנה (כולל עלות החלפת הממירים כל כמה שנים ועוד איזו עלות).

הבעיה במספר היפה הזה היא כמובן שאת ערכה הכלכלי המערכת הזו מאבדת כמו כל טכנולוגיה, ז"א בעוד 20 שנה (אורך החוזה שלך עם חח"י) אתה נשאר עםX אחוזים בכסף וחתיכת פח שבמקרה הטוב תעלה 1000 ש"ח. הX אחוזים אינו 240% שכן הפאנלים מאבדים מיעילותם במהלך השנים והמספרים שאני זוכר היו 3% ירידה בשנה א' ו1% בממוצע כל שנה- בשנה עשירית אני זוכר נצילות של 90% ובשנה העשרים 80%.

ז"א שלפי החישובים שלי כעבור 20 שנים יהיו לך בערך 180-190% מההשקעה.

זה מגלם רווח של 4-5% בשנה ברוטו. יש לך עוד הוצאות:

1) עלות ביטוח. אצלי זה היה לא זול, לא יודע מה המצב אצלך.

נכון אתה לא חייב לרכוש אותו, אבל מחיר הביטוח מגלם את הסיכון שיגנבו לך את הפאנלים- ונחש מה- מסתבר שגנבים מאוד אוהבים אותם. אקולוגיים הבני זונות. או ליתר דיוק- בדואים.

חוץ מגנבות יתכנו עוד בעיות, שבירות וקלקולים.

2) תחזוקה- אמממ... נראה ששכחתי לחלוטין איזו תחזוקה צריך (למעט הזמן והעבודה של שטיפה כל שבוע), אבל זה עולה כסף (עלויות העבודה שלכם).

3) שטח נדל"ן- אם אתה גר בבניין כמוני ויש לך שכנים נחמדים שלא מפריע להם אם תתפוס חלק מהגג-זכית. אבל עקרונית לכל שטח נד"לני יש עלות ואתה צריך לקזז אותה מההכנסות. אם זה מעניין אותך, אני זוכר מודעה ישנה שבה חיפשו משכירי גגות.

4) לא זוכר, אבל היה לי משהו קונקרטי.

5) שונות. לכל עסק ולכל השקעה ישנו סעיף כזה, זה הסעיף שלוקח בחשבון כל מיני הוצאות לא צפויות שתמיד מתרחשות.

ככה שבפועל יצא לי סביבות ה2-3% רווח נטו.

שים לב, את חישובי אורך החיים ונצילות הפאנלים לקחתי מאתרים שמכרו לוחות מוכנים מיצרנים איכותיים (גרמניה נדמה לי), איכות הפאנלים שאתה קונה (ורציתי לבקנות באיביי) יכולה להיות סיפור אחר.

אם אתה לא גר בדרום אז יש לך אפילו פחות שעות שמש.

לסיכום, אין לי מושג לגבי המחירים היום ואולי יחסי הROI השתנו, אבל אם הם לא (ואני חושד שלא, כי אין פראיירים) אז תשאל את עצמך אם 2-3% הם תשואה טובה.

ב2010 זה לא היה כך, היום? לא יודע.

אוף, רשמתי את כל זה ועכשיו אני תוהה אם התשובה שלך הייתה רצינית. קצת מבאס אם לא הבנתי שאתה מתבדח.:P

נערך על-ידי abatiah

פורסם

אם אתה לא מתכוון למכור לחברת החשמל זה לא כלכלי (בלשון המעטה), כל שכן שאתה גר בבניין ואין לך מקום להתקין מערכת נורמאלית

פורסם

אתה יכול לחשב מה בערך תקבל מהמערכת הזאת. מה שאני מביא כאן לא מדוייק בכלל, אבל ניתן לקבל איתו סדר גודל

שמש קיץ נותנת משהוא כמו 1KW אור שמש לכל מטר מרובע כשהיא נמצאת בדיוק מול הפאנל בזווית ישרה (בקו המשווה זה ההספ שנופל על האדמה, בארץ צריך להפנות את הפאנלים בכיון דרום בזווית המתאימה כדיי לקבל את זה). בחורף זה יכול להיות בקלות גם 1/10 מזה או פחות, כלומר תצא מהנחה שהמערכת פשוט לא תעבוד בחורף

בסך הכול ליממה (כולל הלילה כשהמערכת לא עובדת) זה יוצא משהוא כמו 0.2KW לכל מטר מרובע בממוצע (וזה בשביל פאנל שמכוון טוב לכיוון דרום בזווית המדויקת, אם הפאנל לא מכוון טוב אז תעשה על זה cos a כש a הוא הטעות בזווית)

את זה תכפיל : xS (שטח הכולל של כל הפאנלים) x0.1 (יעילות של פאנלים סולאריים בהמרת אור שמש לחשמל)

קיבלת את ההספק הממוצע (ב KW) שאתה מקבל מהפאנלים לאורך יממה. זה חשמל בDC ומתח לא ידוע (שתלוי במבנה מערכת הפאנלים ובעוצמת השמש באותו רגע) שאין לך הרבה מה לעשות איתו חוץ מ :

- להטעין אותו בסוללות ולנצל אותו לעצמך : תכפיל x0.5 (יעילות של המטען והסוללות) x0.9 (יעילות של הממיר מסוללות ל AC, מכיוון שהממיר רק שלך אתה יכול לחבר סתם כל ממיר modified sine פשוט אם יעילות של 90%)

- למכור אותו לחברת חשמל : תכפיל x0.8 (אני מנחש, הקטע שהממיר שאתה צריך במקרה הזה מסובך יותר כי הוא אמור לתת גל sine וגם להסתנכרן אם הפאזה של חברת חשמל, אז נניח שהוא יהיה פחות יעיל)

עלות מערכת עצמאית (אם אתה בונה לבד) מסתכמת בפאנלים (מה שתמצא), סוללות (עד כמה אלפי שח), ממיר (כמה מאות שח), וכל הקופסאות ולוחות להתקנה / מפסקים / שקעים / כבלים (כמה מאות שח)

מערכת שמתממשקת מול חברת חשמל היא יקרה מאוד, בין היתר כי היא צריכה את כל האישורים וההכנות מצד חברת חשמל, כלומר זה חייבת להיות מערכת תקנית ומותקנת בצורה מוסמכת וכו' וכו' ולא מערכת בלי תקן שבנית בשאנטי שלך אם פאנלים מ ebay ומצברי רכב

מערכות סולאריות "של חברה" (שמתקינים לך) יכולים להתקין מערכת שמנהלת לבד את כל הצריכה ובשבילך אתה ממשיך להשתמש בחשמל רגיל כשהראש של המערכת מחליט איך ומה בצורה אוטומטית. במקרה אחר יהיה לך מפסק 2 מצבים (רשת - גנרטור) שאיתו אתה מעבר בין המערכת שלך וחברת חשמל

מערכת סולארית "עצמאית" לא קשורה לחברת חשמל, היא פשוט נותנת לך שקע אם 240V נקי מהשמש, מה שאתה רוצה תנתק מהשקע של הבית ותחבר לשקע של המערכת הסולארית, כמו שהיית מחבר לגנרטור

הסיפור הבעייתי מתחיל כאן : זה לא כזה נוח לשימוש, ועל רקע המערכות האלה (בעיקר אם גנרטורים שהיו קיימים עשרות שנים, זה לא תופעה חדשה מהתקופה של החשמל הסולארי) הומצאו כל מיני "קומבינות" מסוכנות כמו ה cable of death - כבל מאריך שיש לו 2 קצוות של תקע - כדיי להקל על המשתמש העצלן את העובדה שהוא חייב להעביר מכשירי חשמל משקע לשקע כדיי לעבור לחשמל סולארי בחזרה. ה cable of death ללא ספק עובד ובגדול, אבל יש סיבה טובה מאוד למה הוא נקרא ככה (מעבר לזה שהוא יכול לחשמל, וניתן גם בקלות לפוצץ את הממיר של המערכת הסולארית אם עושים טעות תפעול קטנה), הסכנה הגדולה שלו היא שבית שמחובר אם כבל כזה יכול להרוג חשמלאי של חברת חשמל (בזמן הפסקת חשמל הבית יכול להזרים חשמל מהמערכת הסולארית החוצה למערכת של חברת חשמל - החוטים מעבירים זרם ב 2 הכיוונים - ושם יש חשמלאים שעובדים על תיקון התקלה כשהחשמל שלהם מנותק אבל הם לא ציפו שיגיע זרם מאחד מהבתים)

נכון שניתן לבנות מערכת עצמאית אם ראש אוטומטי או מפסק 2 מצבים שמחובר נכון ועובד בצורה בטיחותית, אבל כל טעות כאן היא מסוכנת (בניגוד למערכת עצמאית מופרדת לגמרי, שבה המקס' שיכול לקרות זה שתשרוף את המערכת) - לכן אם זה מערכת עצמאית שנבנית בצורה עצמאית אני חושב שהדבר הנכון להמליץ הוא פשוט להישאר אם 2 קבוצות של שקעים מופרדים לחלוטין ולהעביר תקעים של מכשירי חשמל

צריכה של מכשירי חשמל : תביאו בחשבון את זמני השימוש בהם. למי שאמר תנור למשל, אתה מתכוון לשבת בחורף אם תנור ? כשהוא מופעל מאנרגיית השמש ? O_o

ומחשב לא לוקח 500W כל הזמן. אוליי מחשב אם 2 כרטיסי מסך בזמן משחק. (ההמלצות שלי ל UPSים גדולים - אם משם לקחת את זה - מבוססות על צריכת peak שאיתה ה UPS עלול להיות צריך להתמודד ברגע הפסקת החשמל ועל זה שב UPSים קטנים יש סוללות חלשות מידי בשביל להחזיק מחשב, לא על זה שהמחשב באמת לוקח 500W+ קבוע)

נערך על-ידי 11010010110

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים