פורסם 2013 ביולי 1012 שנים היי חברים, קיוויתי שאני אצליח לחכות עד שיגיעו ה-Haswell לארץ אבל נשברתי. המחשב ישמש אותי על בסיס יומיומי בנסיעות(וזה הקו המנחה בקנייה) אבל גם בסביבות של "בית" (אני חייל). אני לא באמת מכיר את הסצינה אז אני אולי לא יודע מה זה נורמטיבי או מה סביר לקבל במחיר הזה. לכן יש דרישות שרשומות בקטן כדי שתדעו היה האידיאל . להלן המחשב שאני מחפש: * מטרות המחשב? תכנות (על כל המשתמע מכך) , גלישה, קריאת ספרים, סרטים והרמת מכונה וירטואלית אחת לפחות ואולי משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני מניח שבין 13 לבין 14. מבחינת סוג-כל דבר שאי אפשר לראות בו כשיש מקור אור/ שמש זה רע. אם אין סיכוי שאני אמצא מחשב עם הגודל הזה שעונה לדרישות - בואו נדבר על זה * רזולוציית המסך? אני מבין שאני לא יכול לדרוש הרבה עם גודל המסך/התקציב הזה מה שיצא אני מרוצה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל - אני אסע איתו על בסיס כמעט יומיומי. נדרש זמן סוללה ארוך? זמן הנסיעה היומי שלי הוא כ-4 שעות. שיחזיק מבחינתי שבע שעות עבודה בלי חשמל זה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI(או minihdmi כזה), ו-2 יציאות usb במינימום. אם יש דגם עם 3 יציאות אז עדיף * Bluetooth? nice to have * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עם 500GB אני אהייה ממש מרוצה, 200 זה גבול תחתון. אני לא יודע כמה SSD יקר יותר, אם אפשר להכניס להגיע ל~250GB ב-ssd בתקציב במקום ה-500 הרגיל אז אולי זה שווה את זה. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? למה צריך את זה? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא nice to have * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה? אם יש או יהיה בקרוב מחשב שאפשר לנתק לו את המסך, ועונה על שאר הדרישות אז אשמח לדעת. במקרה זה אפשר גם ב500 ש"ח חריגה. הסתובבתי קצת בפורומים ולא באמת ראיתי משהו סביר. אם באמת אין משהו שיענה על הדרישות בתקציב שאני מכוון אליו, נראה מה אפשר לעשות בכל מקרה, תודה לכל מי שעוזר. נערך 2013 ביולי 1112 שנים על-ידי Martainejr
פורסם 2013 ביולי 1012 שנים http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447 + הרחבת אחריות. מבחינת משקל הוא לא הכי קל 1.8 ק"ג, אך הוא מציע זמן עבודה טוב של 5-6 שעות וגם מעבד I5 חזק.במחשב הזה לדוגמא יש תא mSATA כך שתוכל לקנות בעתיד כונן SSD בחיבור הזה ולהוסיף אותו למחשב.ביקורת: http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330-Notebook.83754.0.htmlמחשבים ששוקלים כ-1.5 ק"ג:http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21142 - אמנם במשקל נמוך יותר ונראים טוב ודקים יותר, אך עם מעבדים חסכוניים שגם ישפיעו על הביצועים של המחשב. ב-3500-3700 אפשר לקחת עם מעבד I5 חסכוני, שיפור אך עדיין זה לא כמו I5 "רגיל".אולי שווה למשוך עוד חודש ולראות מה מגיע לארץ, כי השיפור העיקרי יהיה בזמן העבודה של מחשבים חדשים, פחות בביצועים נטו (עד כמה שאני יודע).בעניין מה שרשמת:- רזולוציה, לא תקבל FHD בתקציב הזה למרות שזה עדיף אבל יש מגבלות לכל תקציב.- סוללה, 7 שעות זה גבולי ויותר נדיר זה בגבול העליון של מחשבים בודדים בלבד וגם צריך לסגור WIFI וזה זמן עבודה שבו אתה לא מעמיס על המחשב ועם תאורת מסך מינימלית (בקיצור, הרבה הגבלות כדי שהמחשב יעבוד 7 שעות נניח)- SSD אמיתי לא תקבל, אולי כונן היברדי שישלב כונן קטן כזכרון מטמון.
פורסם 2013 ביולי 1112 שנים מחבר היי ותודה על התגובות, זה הגיוני שזה לא סביר היות ואין לי מושג מה היכולות של ניידים + מה המחירים שלהם היום, וקצת קשה לי להעריך יכולות של רכיבים כשהם באים באריזה מוכנה של מחשב נייד. אני עורך עכשיו את התגובה המקורית ומוריד את הדרישות שלי בכמה וכמה מקומות + מצפה פחות מהמחשב. אין לי בעיה לעשות כמה וכמה איטרציות כאלה עד שנוכל להגיע למחשב שכדאי לי לקנות אגב, אשמח לשמוע מה מסייג אותך מהמחשבים שהציע Chevy נערך 2013 ביולי 1112 שנים על-ידי Martainejr
פורסם 2013 ביולי 1212 שנים הוא הסתייג ממה שרשמת ומה שאני פירטתי פה כ"דרישות מוגזמות":בעניין מה שרשמת:- רזולוציה, לא תקבל FHD בתקציב הזה למרות שזה עדיף אבל יש מגבלות לכל תקציב.- סוללה, 7 שעות זה גבולי ויותר נדיר זה בגבול העליון של מחשבים בודדים בלבד וגם צריך לסגור WIFI וזה זמן עבודה שבו אתה לא מעמיס על המחשב ועם תאורת מסך מינימלית (בקיצור, הרבה הגבלות כדי שהמחשב יעבוד 7 שעות נניח)- SSD אמיתי לא תקבל, אולי כונן היברדי שישלב כונן קטן כזכרון מטמון.אלו הדברים העיקריים הבלתי אפשריים כמעט.
פורסם 2013 ביולי 1212 שנים בנוסף, 1. "אולי משחקים" לא משתלב עם אף אחת מהדרישות האחרות, ובטח שלא עם התקציב.2. מסך שניתן לנתק (ולהשתמש בו כטאבלט חלש יותר) זה דווקא פטנט שיצא לי לשמוע עליו, אבל לא משהו ישים בהקשר הנידון.3. דרישות הביצועים, זמן הסוללה והמשקל סותרות זו את זו. מהרשימה הזו תמיד, בכל תקציב שהוא, ניתן לבחור רק שניים. למשל, מחשב קטן וקל, המכיל מעבד חזק (ואולי גם כרטיס מסך לא מובנה), לעולם לא יציע זמן סוללה סביר.4. בתקציב מצומצם יחסית ניתן אמנם למצוא מחשבים קלים עם זמן סוללה טוב, אבל מחשבים עתירי ביצועים, אפילו רק בתחום המעבד, ממש אינם מתקרבים לשאר הדרישות בתקציב זה.5. שים לב שנתון המשקל יכול להטעות. לפעמים היצרנים (וכן המשווקים) מפרסמים לכל סדרה משקל "החל מ-", המחושב לקונפיגורציה הקלה ביותר האפשרית לסדרה - שתכלול לרוב מעבד חלש עם מערכת קירור קלה יותר, SSD יקר וסוללה קטנה עם קיבולת נמוכה.
פורסם 2013 ביולי 1212 שנים מחבר הבנתי.. טוב לדעת אגב, פתרון של לקחת איתי שתי סוללות גם יכול לעבוד. באיזה סכום לדעתך יהיה אפשר להשיג מחשב שיציג ביצועי מעבד שיאפשרו לי להשתמש בVisual Studio + מכונה וירטואלית אחת בשביל בדיקות + 3 עמודי Chrome כאשר אני משאיר את דרישות הגודל כפי שהן עכשיו? אשמח לקבל רעיונות עוד מחשבים/תגובות על המחשבים שכבר הוצעו.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.