עבור לתוכן

האם המפרט הישן הבא יתאים לשמש כ-NAS?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שאני שוקל להפוך ל-NAS. המפרט הקיים הוא: 1. לוח אינטל 8I945GMF 2. 2 גיגה זכרון. 3. מעבד חד ליבה של אינטל 3GHZ. 4. דיסק 2 טרה של WD מהסדרה האדומה ושני דיסקים של 1 טרה מהסדרה הירוקה. המחשב יחובר לרשת הביתית בלבד וישמש להזרמת תכני HD במקביל ל-2 מקורות (כל אחד עם תוכן אחר). יותקן עליו Win8, uTorrent, Yes Streamer, Plex. אחת מהמטרות היא לחסוך עד כמה שניתן בחשמל. מה דעתכם?

פורסם

המפרט חזק גם להרבה יותר מסטרימר (היי, יש לי מפרט כזה במחשב שממנו אני גולש עכשו)

צריכת חשמל - תלוי איזה מעבד. פנטיום 4 ומה שמבוסס עליו לא חסכוני, קופסה מבוססת פנטיום 4 תיקח 50-60W ב IDLE. פנטיום D יקח יותר. מעבדי Pentium Dual Core ו Core 2 Duo חסכוניים, והלוח שלך אמור לתמוך בכאלה

מה שכן, אם הלוח תומך במעבדים כמו Core 2 Duo ואוליי Core 2 Quad תוכל להוציא מהמחשב הזה הרבה יותר מ NAS

פורסם
  • מחבר

אפשרות נוספת היא המחשב הישן הבא:

1. לוח אינטל 965P-S3

2. מעבד אינטל Core 2 4400 2GHZ

3. 2 גיגה זכרון.

איזה מפרט עדיף מבחינת ביצועים וחסכון בחשמל?

אפשר לשלב בין הרכיבים כדי ליצור משהו יעיל יותר.

מה דעתך?

פורסם

אלה מחשבים הרבה הרבה מעל לדרישות של NAS. הם מחשבי דסקטופ לא רעים בכלל, השני אפילו מחשב משחקים (לא משחקים חדשים ולא על הגדרות מקסימום, ובכל זאת)

אם אתה רוצה מחשב חסכוני בחשמל נסה להימנע ממעבדי פנטיום 4 (פנטיום 4, D וכן ה יםceleron התואמים שלהם). מעבדים חסכוניים בחשמל הם פנטיום 3 (ופנטיום 3 מספיק בשביל NAS פשוט), או מעבדי core (שהם pentium dual core ו core 2 duo) - ואלה יכולים להחזיק הרבה יותר מ NAS

אתה יכול לקחת כל אחד מהמחשבים האלה ולבנות אותו כ HTPC מלא אם יכולות מלאות (הם חזקים מספיק), ש"בזמנו הפנוי" יכול גם לעבוד כ NAS (אם היתרון שכל הסרטים וכדומה שמורים עליו מקומי, כלומר בזמן שימוש כ HTPC הוא לא מעמיס את הרשת הביתית)

פורסם
  • מחבר

מאחר ואלו הברירות העומדות לרשותי, מי מהן עדיף מבחינת חסכון בחשמל?

המארזים גדולים ולכן לא יתאימו לשמש כ-HTPC, מה גם שהאפליקציה של Yes Streamer עונה, כרגע על הדרישות ומאפשרת לי סטרימר בכל מקום שבו יש טלויזיה ללא צורך ברכישת מכשיר מקומי.

פורסם

מעבד מבוסס core (מעבדי pentium dual core ו core 2 duo) עדיף על מעבד מבוסס פנטיום (פנטיום 4, D וסלרון), חוצמזה אין הרבה הבדל

פורסם
  • מחבר

אז אלך על המפרט השני.

תודה רבה על התשובות המפורטות.

פורסם

צמייע שתבדוק את המפרט הראשון כי "מעבד 3 GHZ" יכול להיות כל אחת מהאפשרויות, במקרה כזה ה core 2 duo שהוא מעבד חזק יותר יהיה פנוי למחשב "עבודה" שתוכל להרכיב..... חוצמזה אתה יול גם להצליב בין המעבדים, 945 תומך בצורה מלאה ב core 2 duo

פורסם
  • מחבר
צמייע שתבדוק את המפרט הראשון כי "מעבד 3 GHZ" יכול להיות כל אחת מהאפשרויות

איזו אפשרות? הוא מעבד חד ליבה.

פורסם

אוקי אם כך אז אין אפשרויות....

פורסם
  • מחבר

אז אלך על המפרט השני.

מה גם שאתקין Logmein Hamachi על המחשב לטובת גיבוי עם מחשבים חיצוניים.

תודה על כל הייעוץ והעזרה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים