עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב ללא לוח ומעבד

Featured Replies

פורסם

שלום. אני בוחן החלפת מחשב, קראתי הרבה את הפורום וידידה שלי עובדת באינטל, עשתה לי מתנה. הזמינה לי לוח SSD ומעבד.

מעבד שיגיע אלי הוא I7-4770S ולוח אם DH87RL וSSD של 120 גיגה. הבעיה היא שלוח הוא mictro-atx. אני לא יודע איך למדוד אפילו את גובה הכרטיסים והאם הם יכנסו? ואיזה מארז צריך בכלל..

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. בעיקר משחקי אונליין כמו

Star Treck online, world of tanks, lineage II. כמו כן הייתי רוצה להשאיר לעצמי אופציה לשחק במשחקים חדשים שיוצאים לפחות בהגדרה בינונית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד, אך אין צורך במקסימום רזולוציה וכו"

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר WORLD OF TANKS and Star Treck online

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון להחליף מסך בקרוב, כרגע מסך 19" ישן אז התשובה היא לא יודע...

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד, לוח אם, SSD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-8. לא קריטי, אך אם יש אפשרות...

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. אין צורך בתוכנות, אך הרכבה ממש היתי רוצה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר ברחובות, אין שום העדפה לחנות. אם יש שירות הרכבת מחשב אז רצוי חנות כזאת

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא. לא יהיה שדרוג. שיעבוד שנתיים לפחות ללא צורך להחליף ואני אדם מאושר.

יש לי מחשב גיימינג שעזרו לי להרכיב לפני שלוש שנים, ו worldoftanks בהגדרות גרפיות גבוהות הוא לא סוחב.. מתחמם מעבד משום מה ולא כרטיס מסך...

אני מודה מראש על העזרה.. בעיקרון מבחינת כרטיס מסך חשבתי על GTX-660 או GTX-650 TI, לדעתי זה יספיק, אבל אין לי מושג איך הגודל שלהם...

אז תודה לכם מראש, וסליחה על הטקסט הארוך..

נערך על-ידי shgec

פורסם
  • מחבר

בסדר, קראתי מדריכים בינתיים, עכשיו ברור לי שלוח M-ATX לא דורש מארז מיני. החלטתי להרכיב מחשב לבד, בערך ברור לי מה אני צריך, רק יש לי כמה נקודות לו מובנות בקשר לתאימות מרכיבים. המערכת שאני ירכיב נראית כך:

מעבד I7-4770S

לוח אם אינטל DH87RL:

SSD גם של אינטל 120GB

זה דברים קשיחים. יש לי אותם.

שאר המפרט.

כרטיס מסך Gigabyte gtx-650 OC 2gb

לדעתי כרטיס כזה יספיק לי להגדרות בינוניות גם במשחקים חדשים, אבל לא ברור לי שאלת מימדים. לוח הוא 24ס"מ והכרטיס 25ס"מ. זה הגיוני? למרות שמארז הוא בכלל חצי מטר. אני בדקתי תרשים של לוח (בלינק) ונראה לי שהוא לא חוסם כלום אך לא בטוח.. בבקשה תבדקו אותי.

HDD: של Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB Sata III

DDR: פה קראתי מדריך, הבנטי שאין הבדל גדול בין אם זיכרונות כפולים או לא, אך משום מה המחירים אומרים אחרת.. בינתיים מצאתי הכי פשוט של Kingston ValueRam 8GB DDR3 1600Mhz KVR16N11/8 אבל לא בטוח, HEELP.

עכשיו החלק הקשה.

מארז LUXO X140 Black MidiTower ATX 2x 120 MM FAN

ספק SeaSonic ECO 600W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 46A / 12V Single Rail 220V Only

בספק בכלל לא ברור.. זה הספק המומלץ פה בפורום, אבל אני לא מוצא אותו באתר היצרן. וגם לא ברור לי האם 46 A זה מספיק?

כ.מסך דורש 400W, הספק הזה W600. האם זה מספיק כדי שיהיה שקט?

וגם מארז. נראה שכל החלקים יכנסו פנימה, אך כתוב שם שיש רק 2 יציאות USB2 ואין USB3. איך מוציאים יציאות USB3?

מודה מראש על העזרה.

יש לי שבועיים בערך עד שאני אקבל מעבד ולוח אם. בזמן הזה אני אתחיל להזמין שאר חלקים אם המפרט נראה הגיוני.

נערך על-ידי shgec

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים