עבור לתוכן

טיסה לברלין, קאוץ' סרפינג ואיפה כדאי לבצע המרת מטבע?

Featured Replies

פורסם

היום בלילה אני טס קונקשיין לברלין לשבוע עם טורקיש אירליינז דרך איסטנבול. מכיוון והכל התארגן בדקה התשעים יש לי מספר שאלות שמי שיש לו עצם לעניין אשמח מאוד!

כל הלינה צריכה להתבצע דרך קאוץ' סרפינג כאשר שלחתי אתמול בלילה הודעות למשתמשים בתקווה שיענו בחיוב ויסתדר.

ברלין:

1) יש מקומות מעניינים ששווה לבקר בהם או שהם בגדר MUST?

2) מבחינת שקעים הבנתי שהחיבור זהה, אך יש עוד סוג ולכן רצוי להצטייד גם במתאם?

3) טיפים והערות על תחבורה ציבורית בעיר? הבנתי שיש אפשרות לעשות כרטיס חופשי חודשי ליום-יומיים שנקרא "WELCOME BERLING" וגם נותן הוזלה באטרקציות. איך הכרטיס פועל והאם לדעתכם שווה לקנות אחד כזה?

4) איזה אמצעי תחבורה ציבורית מומלץ להגעה משדה התעופה שונפלד בברלין למרכז העיר?

5) מחפש המלצה לגסט האוס/הוטל/מוטל/הוסטל זול במקרה וחלילה מבריזים לי ולא מאפשר ללון אצל מישהו מהאתר. אין דרישה מיוחדת מעבר למחיר זול, מיטה ומקלחת. להבנתי יש שדרה של מקומות שכאלה שייעדים עצמם לצעירים והמחירים שלהם זולים?

6) האם שווה להסחב עם לפטופ למקרה ואצטרך להתעדכן באינטרנט ולהעביר את הזמן?

איסטנבול:

1) אני מבצע קונקשיין של 12 שעות, רציתי לדעת מה הנוהל יציאה מהשדה תעופה, האם אני מקבל חזרה את המטען הכבד שלי ואם אני מעוניין לטייל במרכז העיר כמה שעות מה הפרוצדורה של זה?

2) יש צורך להמיר כסף ללירה טורקית או שלגהץ על הויזה?

קאוץ' סרפינג:

1) איזה ציוד רצוי להביא מהבית מעבר לציוד מיטה ומתנת תודה (מזכרת קטנה מהארץ)?

2) טיפים שיהפכו את החוויה לטובה יותר, חלקה ונעימה?

מט"ח:

1) איפה הכי רצוי לבצע המרת מט"ח בארץ? דואר? בנק? צ'יינג' פרטי קטן ונידח או בנתב"ג?

2) כמה כסף אתם ממליצים להחזיק במזומן שיהיה עליי בהנחה ויש ויזה שבו אגהץ רוב הזמן?

המון תודה רבה! :yelclap:

פורסם

מטח

1) בבנק הדואר

2) כמה שפחות. 50 - 100 אירו, כדי שלא יהיו צרות. הכי מומלץ זה להוציא מכספומטים שם (או לגהץ). הכרטיס שלך צריך להיות בינלאומי, למקרה שאתה מפספס את זה.

מה ששכחת:

לעשות ביטוח נסיעות!

פורסם

1) אני לא בדיוק תייר ולא יודע במה אתה מתעניין, תבדוק עם אתרי תיירות וכו'

2) השקעים לא בדיוק זהים, אבל לפחות המשקעים הישראלים עם שני פינים תואמים.

3) נסיעה אחת בתוך אזור A\B עולה 2,40€ (זה פחות או יותר כל העיר, אזור C נמצא מחוץ לברלין ותגיע אליו אם אתה מעוניין להגיע לאחד מהאגמים או החורשות באזור), יש כרטיסיה של 4 כרטיסים ב8,40€, כרטיס יומי עולה 6,50€ וכרטיס לשבוע עולה קרוב ל30€ אם אני לא טועה.

הכרטיסים תקפים לכל אמצעי התחבורה הציבורית בעיר (אוטבוסים, רכבת תחתית U-Bahn, רכבת עירונית S-Bahn והרכבת הקלה Straßebahn).

אחרי שאתה קונה את הכרטיס מהמכונה (אפשר להחליף את התפריט באנגלית) אתה צריך לעשות Validate בעמדה, אתה פשוט מכניס את הכרטיס וזה שם לך חתימה עם זמן ושם התחנה, מהרגע שרשום לך הכרטיס תקף לשעתיים בכל אמצעי התחבורה הציבורית בברלין, אתה יכול להחליף קווים ורכבות כמה שאתה רוצה, רק בכוון אחד, אינך יכול לסוע הלוך חזור עם כרטיס של ניסעה אחת.

4) S-Bahn הכרטיס יעלה לך 3,10€ בגלל ששונפלד נמצא באזור C, תצטרך להחליף לרכבת אחרת (כנראה לרכבת תחתית U6 או אחרת, תלוי להן בדיוק אתה רוצה להגיע).

5) Kreuzberg מלאה בהוסטלים שעולים בסביבות ה10-15€ ללילה לאדם בחדר של 6-10, זה האזור של הצעירים ונמצא במקום מרכזי בעיר.

6) זה כבר תלוי בך.

מט"ח:

1) אני חושב שברוב הכספומטים בישראל אפשר למשוך שטרות של 50€, ולדעתי כשאני עשיתי זה היה אפילו בלי עמלה.

2) בברלין לא משתמשים בכרטיסי אשראי, בגלל שאתה תייר ואין לך כרטיס בנק EC, אתה תצטרך לשלם על הכל במזומן, המקומות היחידים שתוכל לשלם בהם עם ויזה הם מלונות, חלק ממכונות הכרטיסים לרכבות, בחלק מהחנויות גדולות (אלקטרוניקה, איקה וכדומה) בשאר המקומות תצטרך לשלם במזומן.

קח בחשבון ששטר של 50€ זה הרבה כסף ורוב מכונות הכרטיסים למשל לא יקבלו אותו.

לדעתי אתה לא צריך יותר מדי כסף, ברלין היא עיר מעוד זולה מבחינת אוכל בסופר, מזון מהיר ומסעדות. אמליץלא ללכת למקדונלדס וכדו' המחירים שם זולים מבישראל (בד"כ 5 עד 7€ לארוחה) אך יקרים משמעותית ממזון מהיר אחר, בקרויצברג תוכל למצא המון דונרים (Döner) ב1.5-3€ או מנות במסעדות אסיאתיות החל מ2,5€ למנה, פיצה גדולה (3-4 אנשים) בפיצרייה ביתית או במסעדה תעלה בד"כ 8-14€.

עריכה -

- אתה כן תוכל למשוך כסף עם הויזה שלך בכספומטים פה, העמלה היא בסביבות 4€ למשיכה.

- כרטיסי תחבורה ציבורית תקנה רק במכונות, יש אנשים בתחנה שמוכרים כרטיסים משומשים (שלרוב עדיין תקפים) ביורו אחד, אל תקנה מהם קודם כל בגלל שזה לא חוקי, וגם אתה בתור תייר שלא מתמצא בכרטיסים לא תמיד תוכל להבין עם הכרטיס תקף או לא.

- כמו בכל עיר גדולה אחרת, שים עין על הארנק והטלפון שלך, מישהו ינסה למשוך אותו.

נערך על-ידי Nosh

פורסם

כמו שכבר נאמר, רובע קרויצברז הוא המועדף על צעירים. חיי הלילה מתרכזים בעיקר שם. שפע של מועדונים ופאבים. האוכל והאלכוהול זולים לכדי רמת גיחוך, ביורו וחצי-שלוש מקבלים מנת שווארמה בבגט עצום ובסופרים ניתן לעשות קניות ליום שלם ב5 יורו בלבד. בכל פינה יש חנות אלכוהול עם מבחר ענק של בירות מצויינות ב1-2 יורו.

מומלץ מאוד להביא סמארטפון או נטבוק כדי לבדוק אתרי תיירות וכאלה, אך ההמלצה שלי היא פשוט לזרום. חשוב לציין שקשה למצוא free wifi בברלין אך בהוסטלים בדרך כלל יש. בכל הוסטל יש מפות עם אתרי תיירות מומלצים ותחבורה ציבורית.

מנמל התעופה עצמו ממליץ לקחת אוטבוס ( אם אני זוכר נכון קו 64/63) שמוריד אותך במרכז העיר.

התחבורה הציבורית בברלין מדהימה בחינת יעילות. הרכבת העילית היא הכי מהירה ותוכל להגיע מקצה אחד של העיר לשני בפחות מ20 דקות.

אל תתבייש להגיד שאתה מישראל אם ישאלו, הצעירים בברלין ובגרמניה בפרט מאוד רגישים ליהודים ( כנראה שתוכנית הלימודים בגרמניה שמה דגש חזק על הנושא) ותקבל פינוקים ומתנות בחינם , כנראה בגלל רגשות אשם :)

אם תרצה לתפוס ראש אחר - בפארקים הציבוריים באזור קרוייצברג יש המון שחורים שמציעים הפתעות נחמדות :)

נערך על-ידי אנטי-פסטו

פורסם

מעולם לא שמעתי על קו 63/64, נראה לי התבלבלת במספרים, בכל מקרה יש S Bahn משונאפלד, ואז להחליף לתחתית (קו U8 או U6, תלוי לאן אתה רוצה להגיע), לדעתי הרכבות נוחות משמעותית מהאוטובוסים.

אגב, בקבוק (חצי ליטר) ממוצע בסופר עולה 0,6€, בשפטי (קיוסקים קטנים שמוכרים בעיקר אלכוהול וסיגריות המחירים בד"כ כפולים), בבארים ומסעדות כוס בירה בד"כ עולה 2-3€.

WIFI פתוח באמת קשה למצוא, תצטרך להסתדר בלי אינטרנט כשאתה לא נמצא בהוסטל, לפי מה ששמעתי במקדונלדס וסטארבאקס יש WIFI אבל אני אף פעם לא אוכל שם אז אני לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

משום מה התבלבלתי ואני לא אגיע לשונפלד, אלא לנמל טגל לקחתי כבר על הדרך הוסטל בשם "הוסטל די אסטאג'". עלה 15 יורו ללילה. אם יהיה טוב נקח עוד לילה בהנחה ולא יחזרו אליי מהקאוץ'.

אני עם סמארטפון אז לא כ"כ מודאג, אבל הנוחות לגלישה מלאה לפעמים קלוקלת ולא אידיאלית. לא רק הטאבלט שלי היה תקין... :/

באיסטנבול ידוע לכם במקרה מה מרחק השדה ממרכז העיר? מכיוון ויש לי 12 שעות להעביר שם אני שוקל לצאת לראות את העיר וכו'...

תודה לכם!

עדכון:

הגעתי לברלין, האנשים מאוד נחמדים כאן ועוזרים לתיירים. למצוא את ההוסטל היה עניין פשוט מאוד והוא גם אסטתי ונחמד (רק חסר פה מאוורר/מזגן כי בבוקר רותח כשקמים וכו'..)

לוקח פה קצת זמן להבין איך התח"צ עובד, אבל אחריי שקיבלתי תדרוך ומפה בהוסטל מעט יותר ברור עד לפעם הבאה שכמעט אקנה במכונה כרטיס לוורשה (LOL(.

אם יש למישהו כאן המלצה להוסטל נחמד ו*נקי* (להבנתי מבדיקה קלה במספר המלצות באתרים יש מקומות עם פשפשים במיטה ושירותים מצחינים) אני אשמח לשמוע כי אני שוקל ככל הנראה להתקדם הלאה בימים הקרובים מההוסטל הנוכחי לקרויצברג.

נערך על-ידי YogiBear

פורסם

Wombats זה אחלה הוסטל.

אווירה כיפית, פאב על הגג, ויפי חופשי, עוזרים לך בהכל וזה במרחק הליכה מאלכסנדרפלאץ.

פורסם

מצטרף להמלצה על wombats למרות שהמיקום לא אידאלי, האזור של אלכסנדר פלאץ יקר ואין מה לעשות שם.

עוד הוסטל חביב http://www.hostelxberger.com/ עם מחירי ריצפה. הרבה סטודנטים ומיקום פצצה.

ששהיתי שם המקום היה מלא באמנים, ציירים, אמני גרפיטי, מוזיקאים גרפיקאיםף עורכי וידאו וכדומה...

פורסם
  • מחבר

חזרתי. אומנם נותרתי בהוסטל שלי בצ'רלוטברג (Die Etage) עד לפני הלילה האחרון בו שהיתי בקאוץ' סרפינג אצל זוג צעירים נחמד ואדיב באזור.

היה חוויה מצוינת ומומלצת ואני רואה את עצמי חוזר שוב אם המחירים לא יעלו בעתיד. סה"כ יצא לי 2500 ש"ח לשבוע.

תודה לכול העוזרים כאן! תרמתם רבות! ;)

פורסם
אם תרצה לתפוס ראש אחר - בפארקים הציבוריים באזור קרוייצברג יש המון שחורים שמציעים הפתעות נחמדות :)

:s0927:

פורסם
  • מחבר

מהר מאוד אחריי שהייתי שם ב-YAAM (מועדון ביץ' בר פתוח שכזה באווירה ג'מייקנית) הבנתי את כוונת המשורר וכך שריח הפייסלים נידף באוויר.

כל אחד נוגע במה שמעניין אותו. אני אישית הסתפקתי בבירת חיטה אייכותית (הסגנון האהוב עליי). אחרי הכל המגוון בארץ (בדגש על ויינשטפן ופאולנר) דיי דל בהשוואה לשלל הגרמניות .

נערך על-ידי YogiBear

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים