עבור לתוכן

דרך איפה הכי טוב להשקיע בקרנות נאמנות? (מבחינת עמלות נמוכות)

Featured Replies

פורסם

שלום

חבר טוב אמר לי שלהחזיק קרנות נאמנות דרך הבנק, זה מאד לא משתלם, בגלל עמלות גבוהות.

בדקתי את זה, ומתברר שמה שקורה היום מבחינת עמלות עבור קרנות נאמנות, זה כך:

על פי החוק, אין יותר עמלת קנייה או עמלת מכירה, עבור קרנות נאמנות.

מה שכן, הבנק במקרה שלי גובה "דמי משמרת", שמהווים אחוז מסוים מהסכום שבתיק.

זה אכן בזבוז מיותר של כסף.

השאלה שלי:

מישהו מכיר בית השקעות כלשהו עם עמלות כמה שיותר נמוכות?

כאמור, אפיק ההשקעה שמעניין אותי כרגע, הוא קרנות נאמנות בלבד.

לא מניות, ולא דברים אחרים..

כמו כן,

צורת ההקעה שאני מחפש היא מה שנקרא "עצמאית", כלומר בלי שאף אחד ינהל לי את התיק,

אלא אני אעשה הכל בעצמי, דרך האתר שלהם.

תודה רבה

card

פורסם

לגבי לפחות חלק מקרנות נאמנות יש מעין עמלת קניה ומכירה שמגולמת במה שנקרא "שיעור הוספה"

כך, שער המכירה ושער הרכישה של הקרן אינם בהכרח זהים.

מדובר בעמלה למנהלי הקרן.

לבנק - אתה אכן משלם, וכך למיטב ידיעתי במרבית הבנקים, רק דמי משמרת. צריך לבדוק את הנושא לגבי כלל הבנקים, אבל למיטב ידיעתי בחלק מהבנקים כספים שמושקעים בקרן נאמנות לא באים בחשבון בעמלת ניהול תיק ני"ע שנגזרת מסך התיק. לכן העמלה היחידה שהבנק גובה היא כזו שנגזרת מהיקף והתקופה שבה החזקת כספים באמצעות קרן מסויימת.

לגבי העמלות, זה נכון שניהול תיק ני"ע בבנק הוא בד"כ יקר יותר.

הנושא לחלוטין פתוח למשא ומתן ואתה יכול לקבל בד"כ הנחה בשיעורים משמעותיים ביותר לעומת התעריפון.

השקעה באמצעות בית השקעות תהיה על פי רוב זולה יותר, אבל היא תצריך ממך התעסקות ופתיחה של חשבון חדש; על מנת לנהל כספים באמצעותו תצטרך להעביר כל פעם כספים מחשבון לחשבון.

לכן אני מציע שתבדוק איפה דברים עומדים ותנהל מו"מ במקביל עם הבנק, בנקים אחרים, ובתי השקעות:

מיטב טרייד

IBI טרייד

בנק אוצר החיל

בנק יהב

האם ראית את זה מהבדיקות שעשית בגוגל? http://eyalmahadav.blogspot.co.il/2011/07/blog-post_4331.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה hero

לגבי לפחות חלק מקרנות נאמנות יש מעין עמלת קניה ומכירה שמגולמת במה שנקרא "שיעור הוספה"

כך, שער המכירה ושער הרכישה של הקרן אינם בהכרח זהים.

מדובר בעמלה למנהלי הקרן.

הממ

האם זה חוקי לעשות כזה דבר?

זה בעצם לייצר עמלת קנייה/מכירה, בלי שיראו אותה..

כמה נפוץ זה, באחוזים, בערך, מבין הקרנות נאמנות הקיימות?

לבנק - אתה אכן משלם, וכך למיטב ידיעתי במרבית הבנקים, רק דמי משמרת. צריך לבדוק את הנושא לגבי כלל הבנקים, אבל למיטב ידיעתי בחלק מהבנקים כספים שמושקעים בקרן נאמנות לא באים בחשבון בעמלת ניהול תיק ני"ע שנגזרת מסך התיק. לכן העמלה היחידה שהבנק גובה היא כזו שנגזרת מהיקף והתקופה שבה החזקת כספים באמצעות קרן מסויימת.

הממ

עמלה שהיא לא אחוז מהתיק?

זה נשמע טוב..

אבל בבנק שלי לפחות, זה ממש לא כך.

אני בבינלאומי הראשון, ושם זה 0.78% מהתיק, בחישוב שנתי.

לגבי העמלות, זה נכון שניהול תיק ני"ע בבנק הוא בד"כ יקר יותר.

הנושא לחלוטין פתוח למשא ומתן ואתה יכול לקבל בד"כ הנחה בשיעורים משמעותיים ביותר לעומת התעריפון.

השיעורים לא כאלה משמעותיים,

בד"כ אפשר להוריד את זה מ-0.78% ל-0.6%.

השקעה באמצעות בית השקעות תהיה על פי רוב זולה יותר, אבל היא תצריך ממך התעסקות ופתיחה של חשבון חדש; על מנת לנהל כספים באמצעותו תצטרך להעביר כל פעם כספים מחשבון לחשבון.

לכן אני מציע שתבדוק איפה דברים עומדים ותנהל מו"מ במקביל עם הבנק, בנקים אחרים, ובתי השקעות:

מיטב טרייד

IBI טרייד

בנק אוצר החיל

בנק יהב

אני אכן אנסה לבדוק עם עוד כמה בנקים, אולי אמצא בנק שלא גובה אחוז מהתיק, אלא רק סתם עמלה קבועה..

יהיה מעניין אם אכן אמצא אחד כזה.

האם ראית את זה מהבדיקות שעשית בגוגל? http://eyalmahadav.blogspot.co.il/2011/07/blog-post_4331.html

לא לא ראיתי את זה..

כתבו שם משהו מדהים:

בבנק יהב לא משלמים דמי ניהול כלל לא לחודש ולא לשנה ולא לפעולה בודדת. חוסכים את דמי הניהול 0.5-0.7% לשנה מבנקים אחרים ולא משלמים גם עשרות שקלים בחודש בבתי השקעות.

אתקשר אליהם לבדוק את הפרטים..

פורסם

1. כן

2. הכוונה היא שהחזקה בקרנות נאמנות אינה נכללת בסך הכולל של התיק בחישוב ויש לגביהם דמי משמרת שמחושבים בנפרד. אחרת אתה משלם למעשה פעמיים דמי משמרת.

3. זה תלוי בגודל התיק. אני משלם 20% מהתעריפון.

לגבי השאר תבדוק בגוגל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אם ביהב אכן אין דמי משמרת לקרנות נאמנות, זה יהיה לי מצוין.

נדבר איתם בתחילת השבוע

פורסם
  • מחבר

0.14% לרבעון,

אם תכפיל ב-4, זה יוצא 0.56% לשנה..

זה בערך מה שאני יכול לקבל גם בבינלאומי, אחרי "הנחה" על דמי הרבעון..

אז מה עשינו כאן?

hero אומר שביהב אפשר לקבל בלי דמי משמרת בכלל..

פורסם

מהנסיון שלי, אין שום אפשרות יותר זולה מבית השקעות - במיוחד אם מגיעה קבוצת אנשים גדולה יחד.

באשר להעברת הכספים - אין שום בעיה. יש להם חשבונות בד"כ בכל הבנקים ולהעביר אליהם כסף זו לא בעיה כלל.

שירות הלקוחות לא משהו, לפחות לא השירות שאני קיבלתי.

אגב, אני השתמשתי בשירותיהם של אקסלנס וכלל פיננסים (בה אני משתמש כעת), עברתי בעיקר בגלל שירות גבוה והנחה בעמלות. השירות לא השתפר יותר מדי :facepalm:

פורסם
  • מחבר

איזה שירות כבר אפשר להצטרך, אם הניהול הוא עצמאי, ואתה עושה הכל בעצמך דרך האינטרנט?

פורסם

דברים קטנים, בעיקר. כשמבטיחים שיחזרו לאיך ולא חוזרים, טון מזלזל של הנציגים.. זה מציק, בהתחשב בעובדה שאתה מצפה מהאנשים שמחזיקים את כל הכסף שלך לפחות להתנהג בכבוד.

פורסם

קודם כל, כשאתה עובד עם קרנות נאמנות, אתה לעולם לא תדע כמה עמלה אתה משלם.

את משלם דמי הוספה, עמלת משמרת לבנק, והקרן יכולה לרכוש מכשירים אחרים שבבעלות ולשלם להם עמלות ולמעשה להגדיל את סל העמלות שהיא מייצרת מהכסף שלך.

כלי יותר טוב הוא תעודות סל, שגם שם מתחבאות עמלות, אבל פחות....

רוב בתי המסחר העצמאיים גובים עמלה קבועה ולא באחוזים - ולכן ככל שהתיק גדול עדיף לעבור אליהם.

מה שכן - כסף בבנק מבוטח פחות או יותר ע"י המדינה, ובבית המסחר - אין באמת ביטוח למרות כל הסיפורים שיספרו לך (חשבון נפרד וכו') . בבא היום תגלה שזה לא ממש משנה.

כמו כן - לרוב בתי המסחר יש מחלקות שסוחרות בכסף הפרטי של בית המסחר, וזה כבר עניין ידוע בכל העולם, שיש ניצול של ידע ופעולות של לקוחות לעשיית רווחים (לא חוקי כמובן, אבל לך תוכיח). זה לא פגיעה ישירה בך, אבל עד שלא תהיה רגולציה יותר טובה בתחום הזה...

פורסם

בגלל זה מחלקים את הכסף ולא שמים את הכל במקום אחד אף פעם.

פורסם
  • מחבר
כלי יותר טוב הוא תעודות סל, שגם שם מתחבאות עמלות, אבל פחות....

אז תעודות סל עדיפות בד"כ?

ומבחינת עמלות זה אותו סיפור? כלומר בלי עמלת קנייה ומכירה,

ובלי דמי משמרת(בבתי השקעות) אלא רק תשלום חודשי קבוע?

פורסם

על תעודות סל יש עמלת קניה ומכירה.

אבל, דמי הניהול נמוכים באופן משמעותי, והם אמורים אך ורק לשקף את המדד שאותו תעודה מתייחסת אליה.

בזמן שקרן נאמנות המטרה להשיג תשואה מקסימלית תחת הגבלות חשיפת הקרן, ובתמורה לכך דמי הניהול גבוהים יותר.

פורסם
  • מחבר

אז זה אומר שתעודות סל משיגות בד"כ תשואות מתונות יותר לעומת קרנות נאמנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים