עבור לתוכן

רכישת מחשב all in one acer מחיר 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם,

עזרתכם,ברצוני לרכוש מחשב מסוג all in one של חברת acer עם מסך מגע מחירו 4000.

המחשב ישמש אותי לצורכי גלישה,מוסיקה וידאו וכתיבת עבודות - לא למשחקים - אולם חשוב לי שהמחשב יהיה מאוד מהיר (כי אני פשוט לא סובל איטיות ומעדיף לא לקנות אם המחשב לא עובד מהר מאוד בריבוי משימות)

המעבד קיבל בבנצ'מרק ציון של 3826 - האם זהו ציון טוב ?

האם המעבד טוב ומהיר ויפעיל את מערכת מהר מאוד תחת עומסים לאורך שנים ?

במידה ולא האם יש מחשב אחר עליו אתם ממליצים (כמובן גם all in one עם מסך מגע ועד 4500 שקלים) ?

Processor Manufacturer Intel

Processor Type Core i5

Processor Model i5-3210M

Processor Core Dual-core (2 Core)

Processor Speed 2.50 GHz

Memory

Standard Memory 6 GB

Maximum Memory 8 GB

Memory Technology DDR3 SDRAM

הארד דיסק 1 טרה

תודה רבה לכל העונים מראש - מאוד מעריך את עזרתכם.

פורסם
  • מחבר

חברים אשמח לעזרתכם בבקשה (אני סטודנט ללא מחשב - לא מצב פשוט)

פורסם

לא ברור על מה אתה מדבר.

מה זה מחשב "all in one"? לפי מה שאני מבין, אתה פשוט מדבר על מחשב נייד. אם זהו המצב - האם אתה מעוניין להתנייד עם המחשב למקום הלימודים שלך באופן תדיר?

פורסם
  • מחבר

תחילה תודה על התייחסות,

מחשב all in one הוא מחשב נייח כאשר המארז של המחשב מוטמע כולו בתוך המסך ובנוסף המסך הינו מסך מגע - הנה דוגמה למחשב אותו אני הצגתי למעלה :

מתנצל על הגרמנית.

אשמח רק להבין לגבי הביצועים של המכשיר על בסיס המידע שהצגתי למעלה.

רב תודות.

פורסם

למה אתה צריך דווקא כזה ודווקא מסך מגע?

פורסם

אם המחשב יושב על שולחן, למה לא לקנות מחשב נורמלי וזהו?

זה סתם בזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

תחילה בעיניי עבור מחשב מקלדת, מסך מגע ורמקולים המחיר הינו סביר.

בנוסף אינני משחק במשחקים ולכן זה נראה לי שמסך המגע יוצר ערך מוסף.

וסיבה נוספת זה חוסך לי מקום והרבה כבלים מיותרים, המחשב מכיל כבל אחד של חשמל וזהו.

האם המעבד הינו טוב עבור מחשב שכזה ?

מה מסמל הm במעבד (האם זה מסמל מובייל כלומר טכנולגיה של טלפונים = הוא חלש) ?

האם מערכת עם מפרט כפי שציינתי תעבוד מהר ? (הוספתי גם את הציון שלו בבנצמרק 3800)

תודה לכל המגיבים והעונים מראש - מאוד מעריך את זמנכם היקר.

פורסם

אתה יודע מה זה בנצ'מארק?

אתה באמת צריך מסך מגע?

ה-M מציין שהמעבד הוא מסדרת Mobility כלומר מעבדים שמיועדים למחשבים ניידים. אלה כמובן חלשים יותר מאלה השולחניים.

פורסם
אם המחשב יושב על שולחן, למה לא לקנות מחשב נורמלי וזהו?

זה סתם בזבוז כסף.

אבל למה לחרטט שזה בזבוז או שקופסא עדיפה מבחינת מחיר, מפרט דומה בקופסא יעלה סביבות 1700-1800 שח' ,תוסיף מצלמה מקלדת עכבר ורמקולים ותעבור את ה2000, אה וגם כרטיס רשת אלחוטי אז בכלל יותר בכיוון של 2200

תוסיף מערכת הפעלה (כי במחשב הזה היא כלולה) עוד 450 שקל בהנחה שהקונה יודע להתקין לבד, אחרת תוסיף עוד 100 שקל.

תוסיף עוד 750 לפחות למסך בגודל הזה.

בנוסף יש כאן מסך מגע שלמרות שלא שיא השימושי כן יש מה לעשות איתו.

ההבדל במחיר הוא מאות בודדות של שקלים (לפעמים אפילו אין הבדל בכלל, תלוי איפה קונים) ולרוב האנשים זה מחיר שווה בשביל מחשב גם אסתטי יותר וגם פחות מסובך עם מלא כבלים שאין להם מושג מה לעשות איתם.

העניין הזה חוזר שוב ושוב עם רוב האנשים פה שפשוט חושבים שהם יודעים טוב יותר ומסתכלים על דברים איך שנוח להם.

בשורה התחתונה זו חבילה לא רעה בכלל תתן ביצועים טובים מאוד למשתמש הפשוט ולמרות שכל החברה כאן מנסים לשכנע אותך שלא כדאי הם פשוט טועים.

החסרון העיקרי שאני יכול לראות למחשב הזה זה שיש רק שנה אחריות ותיקונים יעלו יותר כסף ממחשב רגיל בגלל שהחלקים הם ייחודיים יחסית.

מעבר לזה אמרת שאתה מעוניין במחשב מהיר אז המחשב הזה הוא לא הכי מהיר שיש, יש מעבדים מרובעי ליבות שיהיו עדיפים וישנם גם כונני SSD שגם הם משפרים את מהירות המחשב.

אני מניח שישנם דגמים עם מעבדים חזקים יותר אבל כנראה שיעלו יותר כסף, וגם SSD אפשר להכניס שם. לקחת את הכונן הפנימי שם, להפוך אותו לחיצוני לאחסון ולהכניס במקום SSD.

קיצר המפרט הזה הוא לא הטופ, תמיד יש יותר חזק, אבל בתכלס אמור להספיק.

פורסם

עלית על הבעיות העיקריות - מחשב כזה לא סובל שדרוגים, אבחון ותיקון תקלות יכולים לעלות ביוקר, מעבד יחסית חלש (אבל מספיק להמון שימושים).

קח בחשבון גם שעוד 3 שנים למשל תרצה להחליף מחשב, המסך ילך ביחד איתו.

רק אם לפותח הדיון אין בעיה עם החסרונות הללו, נוכל להמליץ בלב שלם על מחשב כזה.

פורסם
אבל למה לחרטט שזה בזבוז או שקופסא עדיפה מבחינת מחיר, מפרט דומה בקופסא יעלה סביבות 1700-1800 שח'...

ההבדל במחיר הוא מאות בודדות של שקלים (לפעמים אפילו אין הבדל בכלל, תלוי איפה קונים) ולרוב האנשים זה מחיר שווה בשביל מחשב גם אסתטי יותר וגם פחות מסובך עם מלא כבלים שאין להם מושג מה לעשות איתם.

העניין הזה חוזר שוב ושוב עם רוב האנשים פה שפשוט חושבים שהם יודעים טוב יותר ומסתכלים על דברים איך שנוח להם.

בשורה התחתונה זו חבילה לא רעה בכלל תתן ביצועים טובים מאוד למשתמש הפשוט ולמרות שכל החברה כאן מנסים לשכנע אותך שלא כדאי הם פשוט טועים.

החסרון העיקרי שאני יכול לראות למחשב הזה זה שיש רק שנה אחריות ותיקונים יעלו יותר כסף ממחשב רגיל בגלל שהחלקים הם ייחודיים יחסית....

קיצר המפרט הזה הוא לא הטופ, תמיד יש יותר חזק, אבל בתכלס אמור להספיק.

1) מפרט טוב יותר + מסך מבוסס פאנל IPS יעלה כ 3,700. לא ברור לי מאיפה הוא הביא שמחיר המחשב הזה הוא 4,500 - אני לא מצאתי אותו למכירה בארץ. ב ZAP דגמים דומים של יצרניות אחרות עולים מעל ל 5,000 שקלים. ההבדל הוא לא מאות בודדות אלא מעל לאלף שקלים.

2) המחשב אסתטי - עם זה לא התווכחתי.

3) דברים מסויימים - אני לא יודע יותר טוב מאחרים. דברים אחרים - כן. לא כל כך הבנתי איך זה קשור לזה שמחשב כזה הוא בזבוז כסף. ברור שאני מסתכל על דברים "איך שנוח לי". אדם שלא רוצה לשמוע דעות של אחרים, אין לו מה להכנס לפורום. זוהי המטרה של פורום.

4) זה שהחבילה הזו היא "לא רעה בכלל" ושהיא "אמורה להספיק" - זה לא קשור. נכון, זה מספיק. נכון זה לא רע. אבל את אותה הפונקציונליות אפשר להשיג בהרבה הרבה פחות. גם מחשב ב 2000 שקל הוא "מספיק".

5) זה בהחלט לא החסרון היחיד שלו. בוא נסתכל אל מול מפרט A8-5600K שהכנתי כרפרנס (ב 3,700 שקלים):

מעבד: חזק יותר + מאפשר שדרוג עתידי

זכרון: אפשר להשיג יותר זכרון בגרושים. אפשר לשדרג.

לוח אם: גמיש יותר, מאפשר שימוש בכרטיסי הרחבה. תקלה בו לא משמידה מחשב שלם שצריך להחליף את כולו.

כרטיס מסך: קיים, לעומת המחשב הזה שבו אין שום אפשרות לשחק משחקים נורמלים. במקרה הצורך, גם יעזור בעיבודים מסויימים בתוכנות עריכה.

מקלדת: במחיר מאוד זול אפשר להשתמש במקלדת שתהיה הרבה יותר נוחה.

עכבר: כנ"ל

הרד דיסק: מהיר יותר

רמקולים: כמעט כל רמקולים יהיו טובים בהרבה מאשר רמקולים שתקועים בתוך מארז שיש לו מגבלות רציניים על עיצוב ומקום

מסך: במחיר נמוך יחסית אפשר לקחת מסך מבוסס פאנל IPS, שזה "שימושי" לא פחות מאשר מסך מגע.

לא ברור מה מסך מגע בכלל תורם בכזה גודל של מחשב, אני לא רואה את עצמי מתחיל להזיז את היד לאורך מסך בגודל 23", זה מעיק ביותר.

פורסם

המחשב המדובר עולה 4070 עם משלוח, מפרט בכיוון שלך אכן ייצא בערך 3700, אז ההבדל לא כזה גדול.

המעבד אכן מעט חזק יותר אבל לא באופן משמעותי בכלל, וגם אז הוא רק חזק יותר כאשר יש ניצול מלא של 4 ליבות.

לגבי הכרטיס מסך המשולב, חזק יותר, הכל טוב ויפה, אבל סביר שהוא בכלל לא יצטרך את זה לעולם.

לגבי מסך IPS, הנה החדשות: לרוב האנשים, אלו שחיים מחוץ לפורום ממש לא אכפת ממסך IPS, זה מעניין להם תתחת וההבדל לא רלוונטי מבחינתם, לעומת זאת מחשב בלי כבלים קוסם לרוב האנשים האלו, אז היתרון שאתה מציג פה הוא אולי יתרון עבורך אבל עבור רוב האנשים פשוט לא.

ובגלל זה אני אומר שאתה מסתכל על דברים מהצד שלך ואיך שנוח לך.

זיכרון יש שם מספיק להרבה זמן, אז מה הטעם לציין שאפשר להשיג יותר אם הוא בכלל לא צריך יותר?

גם בAIO ניתן להרחיב זיכרון אם רוצים. אבל באופן כללי לגבי שידרוגים, הרוב המוחץ של האנשים פשוט לא משדרגים את המחשב שלהם, אלא פשוט מחליפים כשמגיע הזמן, אז רלוונטיות השדרוגים מוטלת בספק... וגם במחשב רגיל אתה מוגבל בגלל תושבת.

הוא עדיין יכול לשדרג זיכרון ולשדרג לSSD בעתיד אם ירצה.

לוח גמיש יותר ומאפשר כרטיסי הרחבה, שוב, לא רלוונטי עבור 99% מהאנשים, רוב הדברים היום קיימים גם ככה כUSB

ולגבי תקלות, כאן אני מסכים ואמרתי, תיקונים יעלו יותר כסף.

איך אתה יודע שהמקלדת המצורפת לא נוחה? ותמיד אפשר להחליף אם רוצים. כנל עכבר

דיסק אכן מהיר יותר עוד חסרון לAIO

ושוב, קודם כל אתה לא יודע איך הרמקולים שם, ההנחה היא שהם סבירים+ ובכל מקרה אנחנו חוזרים שוב לאותו עניין, לרוב האנשים לא אכפת איכות מדהימה, הרבה יותר מושך שהרמקולים מובנים ובלי חוטים.

מה קשור מחשב ב2000? הרי אין באמת דבר כזה מחשב עם ציוד היקפי מלא ב2000

עכשיו שלא תבין לא נכון, אני לעצמי לא הייתי חושב לקנות כזה בחיים, אבל לא מעט אנשים שהצעתי להם ללכת על מחשבי AIO התלהבו מזה הרבה יותר כי להם זה באמת עדיף.

אז זה לא שאני חושב שבהכרח AIO עדיף, פשוט אני מראה לך איך אתה מסתכל על העניין מהנקודת מבט שלך ונכשל לראות את זה מנקודת המבט של מישהוא אחר.

למחשב הזה יתרונות וחסרונות משלו, אבל מי שאומר שהוא מגוכח/לא משתלם/ וכו' לעומת מחשב רגיל הוא פשוט בור.

פורסם

אשמח לדעת איפה ראית אותו ב 4070 כולל משלוח. מחיר כזה אכן מעלה את הכדאיות שלו.

כרטיס מסך: לא יודע אם אני מסכים איתך בקטע הזה. נתקלתי בלא מעט אנשים שלטענתם "לא משחקים במשחקים" - אבל אז פתאום כן רוצים לשחק משהו, אבל זה לא עובד אצלם. אין מה לעשות, רוב האנשים בעולם שהם מתחת לגיל 40 אוהבים מדי פעם לשחק במחשב, גם אם הם לא "גיימרים". טוב שיש את האפשרות וההסתברות שהיא תנוצל לא כזה נכון, גם אם זה לא חלק מהדרישות המוצהרות. עם זאת, כמובן שבן אדם מצהיר על דרישות כלשהן בפורום, אנחנו צריכים להתאים את המחשב לדרישות שלו ולא לדרישות אפשרויות. אכן.

IPS: כנ"ל. בטח שזה מעניין אנשים. לא בגלל הצהרות מקצועיות כגון "דיוק צבעים גבוה יותר" (וכן הלאה), אלא בגלל שפשוט רואים טוב יותר. גם הדיוט מושלם יכול להבחין בכך שרואים במסך איכותי טוב יותר וגם להדיוט מושלם זה משנה.

הרחבות וכו' , אתה צודק.

רמקולים: הם בהכרח גרועים, כי אלו חוקי הפיזיקה. בדיוק כמו שבמחשבים ניידים הרמקולים תמיד גרועים. אז נכון, כרגיל זה "מספיק". אבל כל בן אדם תמיד ישמח למשהו שהוא יותר ממספיק. רוב האנשים שומעים מוזיקה ומדי פעם רוצים להגביר לווליום גבוה יחסית, הרבה אנשים רואים סרטים או סרטונים במחשב ורוצים להנות מהסאונד.

לסיכמו של דבר, אני מסכים איתך שאם הפרמטרים העיקריים של האדם הם עיצוב יפה, חסכון במקום ומיעוט בכבלים - זו עיסקה לא רעה (אם המחיר הוא אכן כ 4100 שקלים). כן ראיתי לנכון להבהיר לו שהוא מפסיד דברים אחרים על חשבון הדברים האלו.

נ"ב

מעולם לא הבנתי מה החסכון במקום הזה כ"כ משנה. אני גם לבד בדירה סופר צפופה - ועדיין יש לי רמקולים גדולים, מארז ומסך. מה לעזאזל מפריע נפח האוויר שהמארז תופס - אני לא מבין.

פורסם

על חלק מהדברים כנראה לא נסכים, למשל, למרות הטענה שלך פגשתי מספר אנשים שקנו נייד עם מסך IPS (ספציפית ASUS ZENBOOK) ובכלל לא שמו לב להבדל באיכות או בזוויות הצפייה, יש אנשים שזה פשוט לא משנה להם והם לא שמים לב לזה בכלל.

כנ"ל לגבי רמקולים, מספר חברה שהתלהבו מהרמקולים בלנובו G580. מה שקורה הוא שכל בנאדם פשוט, אלו שלא נמצאים בפורומים, קונים רמקולים ב100 שקל מקסימום ולכן הרמקולים המובנים נשמעים להם לא פחות טובים, כי הרמקולים שהם יקנו למחשב הנייח שלהם זבל גם ככה, וזו נקודת ההשוואה שלהם.

בשורה התחתונה, לדעתי, זו חבילה בסדר גמור ובהתאם להעדפה של בנאדם מסויים זה יכול להיות עדיף על מערכות אחרות.

אין כאן מערכת שעדיפה באופן גורף.

לגבי אפל, לא רציתי אפילו לכתוב את השם שלהם כי זה ישר גורם לוויכוחים עיוורים ומגוכחים, ישנה שנאה מגוכחת ועיוורת כלפי החברה הזו לדעתי.

במשך שנים אנשים עשו השוואה בין מפרט של אפל למפרט של PC והתעלמו לגמרי מהערך המוסף במחשבים של אפל, והתעלמו מאותם דברים שלא מודדים במספרים.

היום שוק הPC סגר כבר את הפער והתוספת למוצרי אפל כבר טיפה פחות הגיונית.

בכל מקרה אני לא אתחיל לפרט בעניין כי זה גם יהיה ארוך וגם מיותר כי כולם נעולים בדעתם בנושא, לדעתי חלק ממוצרי אפל מצדיקים את המחיר שלהם, ובכללי לא לשכוח שמדובר במוצר פרימיום שכן יש גם תוספת מחיר רק על העובדה הזו. וזה בדומה נגיד לשווקים אחרים כמו למשל מכונית, אלפא מיטו עולה יותר מפיאט פונטו למרות שזה אותה שילדה, אותו מנוע וכו', ועדיין יש הצדקה לתוספת מחיר.

היתרונות של AIO מועטים לפי דעתך האישית, ואולי גם לפי שיפוט "פשוט", אבל קקדו אתה מתעלם ממה שלקוחות אחרים שהם לא אתה (!) רוצים. אם כל יתרונות הAIO קוסמים לי, ורוב החסרונות לא משנים לי כלכך (מצב אפשרי בהחלט) אז AIO הוא בהכרח מוצר עדיף.

ואיך המעבד הוא כזו בעיה אם הוא משתווה לI3 מודרני או A8? האם אלו באמת מעבדים לא טובים לדעתך? האם כל אחד שרוצה לפתוח 5 חלונות PDF, עשרה טאבים ושני מסמכי וורד צריך מרובע ליבות?

ברור שהתשובה היא לא, למצב הזה יש כאן 6GB זכרון שיספיקו

בכל מקרה הנה הקישור:

http://www.buy2.co.il/o/e7508575-fd1b-4f8f-8a64-2c88f1040df5

אתמול עדיין היה תקף, היום כבר נגמר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים