עבור לתוכן

רוצה להחליף כונן קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה המחשב שלי התחיל לקרטע ולעבוד נורא נורא לאט. (LG R590)

פעם אחרונה שזה קרה היתה לפני שנה בערך והלך לי הכונןו הקשיח. הילתה לי אחריות אז לא עלה לי התיקון.

לדעתי, האחריות היתה צריכה להתחדש לי ברגע החלפת הכונן, אך לא ראיתי שום אזכור לכך. מישהו יודע אם אני צודק?

בכל מקרה, למקרה שארצה להזמין כונן מebay, מישהו יודע מה לרשום בחיפוש? איך אני יודע שהכונן מתאים למחשב שלי?

צירפתי תמונה של הכונן שקיים אצלי עכשיו.

-------------------------

עוד דבר,

האם אני חייב שיהיו לו אותם נתונים (כלומר 5400RPM ו 500GB) או שאני יכול להתפרע?

פורסם

האחריות לא מתארכת בגלל מימוש אחריות.

למה לא לקנות בארץ?

פורסם

1)

איטיות לא בהכרח מעידה על כונן לא תקין.

קודם כל תבדוק מה הסיפור עם האיטיות.

2)

כל כונן שנכנס(בגודל) ומתחבר, מתאים לצורך העניין.

ביצועי הכונן הם עניין אחר.

פורסם
  • מחבר

האמת שנכנסתי אחר כך לזאפ וראיתי שהמחירים פחות או יותר אותו דבר. נראה לי שזה מה שאעשה.

יש כל מיני סוגי איטיות, זאת ממש מזכירה לי את הקודמת (ולא איטיות של "לפרמט וזה יסתדר")

אנסה לסדר את זה לפני שאקנה כונן מן הסתם, אבל שאדע למקרה שזה יפול עלי שוב ביום בהיר אחד.

איך אני יודע שזה יתחבר לי? איזה סוג חיבור זה? רשום SATA, אבל ראיתי שיש SATA6 גם. אני כבר מזמן לא בקיא בחומרת מחשבים אז אני לא מכיר סוגי מחברים ותאימות למחשבים.

פורסם

יש תאימות פיזית בין כל תקני ה-SATA, כך שתוכל לחבר כונן סאטה 3 לחיבור סאטה 1 (תשלם על זה בביצועים, אבל זה עניין אחר).

פורסם

הנייד עם חיבור SATA2 (עד כמה שאני יודע)

פורסם
  • מחבר

חברים, דבר ראשון תודה רבה לכולכם. ממש עזרתם לי ובאמת שלא חושב שהייתי מסתדר (או שכן אבל זה היה בא ע"ח הלימודים חח)

שאלה אחרונה

לפני כמה שנים עוד כשהייתי עוקב אני זוכר שWD היו השליטים בשוק הHDD והם היו הכי טובים ואמינים.

עכשיו מולי 4 חברות, שהמחירים שלהם אינם משקפים את הזיכרון. למשל SEAGATE עולה יותר מWD. לפני 5 שנים אני לא זוכר אותה קיימת בכלל.

איזו חברה יותר טובה?

WD

Seagate

Toshiba

Hitachi/IBM

?

ושוב, תודה לכולם!

פורסם

ישנם רק 3 חברות היום שמייצרות קשיחים. שאר השמות נקנות ע"י אחת מהשלושה: WD, SEAGATE, TOSHIBA

פורסם

בניידים אין לי מושג.

בנייחים ככל הידוע לי סיגייט הכי משתלמים ומהירים.

אלה אם כן יצא דגם חדש של חברה אחרת בחודשים האחרונים שעוד לא יצא לי לקרוא עליו.

פורסם

כל עוד תקנה קשיח עם מהירות 7200RPM, הכונן יהיה הרבה יותר מהיר מאשר ה-5400RPM שהיה לך.

תשקול גם לקנות SSD אם נפח לא חשוב לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. הפנמתי.

תודה רבה לכוולם! :yelclap:

פורסם

SSD הולך? זה אמור להיות כונן עמיד יותר שכן אין לו חלקים נעים. זה בא לידי ביטוי במיוחד במחשבים ניידים.

פורסם
  • מחבר

ראיתי כמה, אבל כל מה שבא במחיר סביר הוא 32GB, אני פחות מ250 אין מה לדבר בכלל.

איך אני יודע אם המחשב שלי תומך בSATA III? הכונן שלי הגיע עם SATA 3GB\S אבל לא ראיתי שום אזכור שזאת המגבלה שלו

פורסם

יש תאימות לאחור מלאה, זה לא צריך להדאיג אותך.

פשוט תקנה SATA 2\3 זה לא משנה, זה יעבוד בתור SATA 2.

תבחר מה שמתאים לך בנפח, מחיר ואחריות.

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי מקודם שמישהו אמר שיש תאימות. השאלה שלי אם זה לא יהיה מבוזבז מבחינתי לקנות 3 אם המחשב שלי לא תומך (מן הסתם יש הפרש במחיר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים