עבור לתוכן

סיבוב גופים במרחב

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להגיע לבסוף לרמה של כתיבת מנוע תלת מימדי.. בכל אופן צריך להתחיל מאיפהשהו. נאמר שיש לי קוביה ואני רוצה לסובב אותה סביב ציר מסויים (שלצורך הפשטות ישאר כרגע קבוע). מהם פחות או יותר העקרונות שעל פיהם אני מחשב את כל העסק? דיברתי עם מישהו והוא פלט משהו לגבי הכפלה בטרנספורמציית (מטריצת) הסיבוב. העפתי מבט בספר לינארית וראיתי שאותה טרנספורמציה פשוט כופלת את הוקטור במטריצה שבה (משמאל למעלה ובכיוון השעון)

Cos(t), -Sin(t), Cos(t), sin(t)

עכשיו איך אני מיישם את זה לצד היותר פרקטי? נתחיל מזה שלא הבנתי איך אפשר לכפול וקטור עמודה v בגודל 3*1 (x, y, z) (או 1*3, לא כזה משנה)במטריצה בגודל 2*2. עכשיו אני מבין שאותה תטה מתארת את זווית הסיבוב סביב הציר שקבעתי. יש בכלל חשיבות מהו אותו ציר ? כלומר אם הוא מאונך למשל לציר y (המקרה הפשוט) או שהוא קו ישר בעל שיפוע a כלשהו? ממ האמת עכשיו כשאני חושב על זה אני מניח שהשיפוע של אותו ציר יתבטא בווקטורים, כך שאותה טרנספורמציה פשוט תדאג לסיבוב סביב אותו ציר. אבל מה אם אני מתכוון להזיז את המיקום / השיפוע שלו בזמן התנועה? ומה אם אני מתעסק עם גוף יותר מורכב מקוביה? פשש כל העסק הזה נראה מורכב למדי האמת..

פורסם

אתה לא כופל 1*3 במטריצה 2*2 אלא במטריצה 3*3 כאשר האיבר a11 שווה ל1 ושאר השורה הראשונה והעמודה הראשונה אפסים... ככה אתה מסובב סביב ציר x...

פורסם
  • מחבר

מממ כן that makes sense

טוב נו ננסה לכתוב איזה משהו פשוט ונראה איך הולך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים