עבור לתוכן

נורות LED לבית

Featured Replies

פורסם

שמעתי שלנורות מבוססות LED יש אורך חיים הרבה יותר ארוך מנורות רגילות - ראשית, זה נכון?

שנית, האם אני יכולה להחליף את הנורות בבית שלי בנורות LED? כמה כל נורה תעלה לי?

לאיזה פרמטרים אני צריכה להתייחס בבחירה של נורה כזו? (כמה לומן נותנת נורת ה-100W הסטנדרטית שהייתי קונה עד שהוציאו אותה מחוץ לחוק? האם לומן זה מדד טוב להארה של נורה, או שצריך להסתכל על עוד פרמטרים?)

פורסם

שמעתי שלנורות מבוססות LED יש אורך חיים הרבה יותר ארוך מנורות רגילות - ראשית, זה נכון?

לא. נורת ה-LED, היא בעלת אורך החיים הקצר ביותר בשוק כיום (יחד עם הנורה החסכנית)(מקור האור בעל אורך חיים קצר יותר מתאורת LED לשימוש בתאורה כללית שאני מכיר, זה מנורת קשת הפחם של הומפרי דאווי). יש נורות ליבון שמחזיקות הרבה יותר זמן מזה. כל העניין פה של המעבר מנורות חשמליות מכל הסוגים ל-LED בתאורה כללית, הוא בגדר פרסום מסווה לטובת חברת פיליפס (שאגב המציאו גם את הרעיון לאסור בעולם את מכירת נורות הליבון בעולם).

תמשיך לקנות נורות ליבון או הלוגן (אם אתה רוצה לקנות נורת ליבון בהספק גבוה מ-60W, תוכל לקנות אצל הערבים (אצלם האיסור על נורות ליבון מעל 60W איננו רלוונטי). אם ברצונך לחסוך בחשמל, תתקין גוף תאורה עם נורה פלואורסצנטית בעל משנק מגנטי וסטרטר. בהנחה שהגוף בנוי בצורה איכותית, הגוף, המשנק, והנורה יחזיקו מעמד יותר מכל LED שקיים בשוק. אין מה לחשוש מפני קרינה אולטרה סגולה מנורות פלואורסצנט: זו קונספירציה של משרד האנרגיה והמים וכן משרד הבריאות (ישראל היא המדינה היחידה בעולם שממליצה לא לשבת במרחק קטן מ-30 ס"מ מנורות חסכניות [נורות פלואורסצנטיות קומפקטיות]. אף נורה חסכנית שנמכרת בחו"ל, לא כותבת על גבי אריזתה לגבי שמירת מרחק בטיחות של 30 ס"מ מהנורה כאשר היא דולקת. זה רק נורות ממותגי מדבקה שנבראו בארץ (Eurolux, Hyundai, Sunlight וכ"ו) בעלות אריזות בהדפסה עברית שעושות זאת). כמו כן, ה-5 מ"ג כספית שיש בנורה פלואורסצנטית (שאיננה מופחתת כספית ואיננה עומדת בתקן ה-RoHS של האיחוד האירופאי), זאת כמות קטנה מאוד כדי לגרום להרעלת כספית במקרה של שבירת נורה בודדת.

שנית, האם אני יכולה להחליף את הנורות בבית שלי בנורות LED? כמה כל נורה תעלה לי?

עשרות ואף מאות שקלים לנורה בודדת, שלא תחזיק יותר מכמה חודשים ובעלת נצילות זהה לזו של נורת הלוגן.

פורסם
  • מחבר

מעניין. אז ארד מהרעיון של הLEDים.

מאיפה כדאי לקנות נורות מערבים?

אני מעוניינת מאד לקנות נורות ליבון כמו לפני החוק הדרקוני החדש.

פורסם

dor123

תן כמה קישורים למאמרים/מחקרים מדעיים או מתוך אתרים מכובדים אשר מסכימים עם הדעה שלך

כל אחד יכול לבואו להאשים את כל העולם (ואחותו) בקונספיציה

פורסם

תסתכל באתר Lighting-Gallery . כל הגולשים בקהילת התאורה הזאת (כולל אני) טוענים שהם נתקלים כל הזמן בתאורת LED ונורות חסכניות שנשרפות או יורדות בבהירות לאחר כמה חודשים בממוצע.

באשר לשקר של סמיקום לקסיס בנוגע לאמלגם כתחליף מוחלט לכספית, ראה פה: http://www.lighting-gallery.net/gallery/displayimage.php?pos=-60249 (קרא את התגובה של James).

בנוסף, קרא את הדיון שפתחתי בעבר בפורום מדע וטכנולוגיה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=554740.0 , בנושא האמת באשר לדברי משרד האנרגיה ומשרד הבריאות בלגבי קרינה אולטרה סגולה מנורות חסכניות וכן בנושא האמלגם.

אנדרו, אשר חקר את הדברים האלו, ואת הדברים שלו נתנתי בלינק הנ"ל, אמר שיש דרך פשוטה לדעת האם הנורה החסכנית הינה נטולת כספית נוזלית כמו שהחברה אומרת: אם בספקטרום הפליטה של הנורה, מופיעים זוג קווים צהובים, קו ירוק וקו כחול דקים (בנוסף לפסים הרחבים העיקריים של הזרחנים), הנורה מכילה כספית, לא משנה אם היא אמלגם או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים