עבור לתוכן

זוועה - זה מה שמשווקים לנו כאוכל "בריא" במערב ... עד מתי נבליג???

Featured Replies

פורסם

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=583726271648717&set=a.477832365571442.98040.477820532239292&type=1&relevant_count=1&ref=nf

תקראו רגע בעיון את המרכיבים ותגידו לי איך דבר כזה ייתכן? שלא תבינו לא נכון, אני יודע את התשובה, על התאגידים הכוחניים, הממשלה העיוורת/לא איכפתית, אבל עד מתי? מתי נרים קול צעקה כציבור? מתי נחרים מוצרים כאלה? מתי נגיש תביעה ייצוגית על המוצרים האלו שמשווקים לנו כ"בריאים" ...

אני לפחות מקווה שיהיו פה כמה שזה ייפתח להם את העיניים בכל הקשור לתזונה.

הערה:

בעוד שאני מאמין שחלב לא בריא לבני אדם מעל גיל שנתיים (בערך), אני לא שותף לדיבורים נגד החלב בלינק, זו לא מהות הנושא וסתם מהווה הסחה.

פורסם

עצרתי כשהגעתי לסידן. לטעון שצמחים זה מקור לסידן לבני אדם זה פשוט דבילי (לא שחלב הרבה יותר טוב).

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, בו נתעלם רגע מהסחות הדעת מסביב בפוסט הנ"ל, נתעלם מהאג'נדה האנטי חלבית שיש כאן, תסתכל מה משווקים לאנשים כאוכל "בריא ומאוזן" תחת חסות "דיאטנית" ...

פורסם

רק אל תגיד לי שחשבת לרגע שמישהו יאמין ש"מעדן בטעם שוקולד" עונה להגדרה של מזון בריא.

מצד שני, אתה באמת מצפה שהחברות יפרסמו "המוצרים שלנו הם רעל לגוף שלך"? ברור שיספרו כמה זה בריא (באופן סובייקטיבי, להדגיש את הצדדים החיוביים ולהתעלם מהשליליים), זה מה שכולם עושים, ולזה קוראים שיווק. אדם עם היגיון בריא צריך פשוט לדעת להאמין למקורות מידע אובייקטיביים ולא לכאלה שמגיעים מ"בעלי עניין".

פורסם
  • מחבר

"כדאי להשאיר אוכל מזין, בריא ולא עתיר קלוריות באופן זמין ונוח לגישה: ירקות ופירות חתוכים, מעדני חלב, חטיפי בריאות, קרטיבים וכו. אל תחזיקו בבית באופן שוטף חטיפים לא בריאים ועתירי קלוריות".

זה שיווק? זה הרבה מעבר, זו הטעיה, זה "כיפוף" האמת ויש מילה אחרת שאני לא ארשום אבל אתה יודע מה המילה. צריך לחוקק חוק כמו עם סיגריות, שיהיו חייבים לכתוב על הפירסום גם את הפרטים הקטנים והרעים ...

ובנוגע להיגיון בריא, למה מביאים דיאטנית שתגיד שזה טוב? בדיוק כדי שתגיד "היי אם מישהו שמבין בתזונה אומר את זה אז זה בטח טוב ..." !

פורסם

עצרתי כשהגעתי לסידן. לטעון שצמחים זה מקור לסידן לבני אדם זה פשוט דבילי (לא שחלב הרבה יותר טוב).

למה זה דבילי? זו עובדה.

על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר?

פורסם
  • מחבר

למה זה דבילי? זו עובדה.

לא מהות הדיון, אשמח אם לא תרחיבו על זה כאן ופשוט תפתחו דיון נוסף בנושא, אני אשתתף בשימחה :)

פורסם

למה זה דבילי? זו עובדה.

העובדה היא שסידן וברזל מהצומח נספגים הרבה פחות בגוף ממקבילהם מהחי (במיוחד מבשר). אתה מוזמן לחפש מחקרים בעניין. נמאס לי מדחיפת האג'נדה הטבעונית בכח גם כשזה סותר את העובדות, במיוחד בפוסט כזה שכל מטרתו לתקוף הטעיה כזו בדיוק!

פורסם

אני לא דוחף אף אג'נדה. אני לא טבעוני ואני חושב שלהיות טבעוני זו הגזמה. לצורך העניין, אני אוכל בשר ומוצרים מן החיים.

מצד שני, יש אנשים שחיים טוב גם עם תזונה צמחונית והם בריאים ו"מפותחים" לחלוטין. מבחינתי זו הוכחה אמפירית לכך שתזונה צמחונית היא בהחלט מספיקה. תזונה צמחונית היא בהחלט לא לאכול רק "עלים", כמובן.

נ"ב

רמות גבוהות של ברזל הן לא בריאות ומקרבות אותנו להתקף הלב. אמנם לא קראתי את המחקרים עצמם, אבל אם זה מה שריי קורצוויל טוען ב Transcend (אני באמצע הספר), זה כנראה נכון.

פורסם

אני לא דוחף אף אג'נדה. אני לא טבעוני ואני חושב שלהיות טבעוני זו הגזמה. לצורך העניין, אני אוכל בשר ומוצרים מן החיים.

לא אתה, הפוסט. כל דבר הוא לא בריא כשמגזימים איתו.

פורסם

כן - זה בהחלט הנקודה.

גם לאכול באדי/קרלו זה לא נורא. מותר (ואפילו צריך, בשביל הנפש) מדי פעם לאכול איזה ממתק. אז כן - זה בהחלט לא "בריא". אבל מי שהפרסומות הללו עובדות עליו ובאמת חושב שזה בריא - אולי כדאי שימות.

פורסם
  • מחבר

עם כאלו תגובות ברור למה תנובה יכולה להמשיך בדרכה, אני וויתרתי (לפחות בפורום הזה) , פוסט מבוזבז, אפשר לנעול.

פורסם

זכור לי שפעם קראתי איפה שהוא שהכל זה שטויות על הסידן

שגוף האדם ממלא את כל המאגרי סידן שהגוף איי פעם יצטרך כבר מינקות ועד גיל 3 בערך

בנוסף יש סרט טוב ביס דוקו -חלב לא מה שחשבתם

ממליץ בחום לראות

המשווקים שמראים לנו שחלב זה בריא ושכל ילד צריך לשתות חלב וכו' וכו'...

זה בולשיט אחד גדול ושיש מלא מלא מוצרים שגוף האדם בכלל לא יודע לעכל ואין לו צורך בהם

פורסם

עם כאלו תגובות ברור למה תנובה יכולה להמשיך בדרכה, אני וויתרתי (לפחות בפורום הזה) , פוסט מבוזבז, אפשר לנעול.

אף אחד לא חייב לך שום דבר, חצוף. העלית נקודה מסויימת, אנשים לא מסכימים איתך ב100% אז כבר אין טעם וצריך לנעול? אתה מוזמן לעיין בפוסט הקודם שלי על דחיפת אג'נדות בכח.

פורסם

אני אתרום את 2 הסנט שלי לדיון

מראש - אני אוהב בשר + אוהב לשתות - אז שאף אחד לא יקבל כל מיני רעיונות משונים שיש לי איזה אג'נדה צמחונית הזויה

לפני כשנה וחצי התחלתי לשנות את אורחות חיי - בהדרגה

הפסקתי לשתות חלב - הפסקתי לשתות קפה - הפסקתי לעשן - עברתי ל3 פעמים בשבוע אוכל טבעוני (בהתחלה יום אחד היום זה כבר 3)

אני יכול לציין - שאני מרגיש יותר טוב פחות כבד - ישן יותר טוב ועצבני פחות

אני עדיין נהנה מאוד פעם בשבוע לאכול איזה סטייק נחמד ועסיסי - או עוף בתנור או צלי - ושאף אחד לא ינסה לשכנע אותי שזה לא טעים.

מה שצריך לשנות זה המינון. ואני בהחלט חושב שלצרוך בשר כל יום זה מינון גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים