עבור לתוכן

מפסקי חשמל (תאורה)

Featured Replies

פורסם

מאיפה אתם קונים מפסקי חשמל?

מה טווח המחירים של מפסקי החשמל, ואיפה אוכל למצוא מגוון רחב שלהם? (הסתכלתי באתרי האינטרנט של איקאה, הום סנטר, אייס וכו', ולא מצאתי כלום)

האם, כיוון שהמפסקים מחוברים ישירות לחשמל בקיר, מסוכן לדעתכם לקנות מפסקים מחו"ל שאין להם תו תקן ישראלי? (יש הבדל מהותי בין זה לבין גאדג'ט אקראי שאני מחבר לשקע?)

פורסם

מפסק תאורה רגיל עולה סביב ה-10-12 ש"ח בלבד, בחנויות טמבור במרכז העיר שלך. לא יותר.

פורסם
  • מחבר

אסתכל, אבל האם רגיל הוא אסתטי?

אני מחפש מפסקים שנראים טוב. (איפה אני יכול לחפש?)

פורסם

מעקב

פורסם

אמור להיות בכל חנות כמו טמבור, כל בו לבית וכולי. אולי גם בחנויות תאורה.

פורסם

קודם כל, מה האפשרויות שלך מבחינת הקופסה בקיר ?

1. המפסקים הרגילים (שנראים כמו מסגרת מרובעת פשוטה אם מפסק יחיד או כפול) מתאימים להתקנה בקופסה עגולה סטנדרטית בגודל 55mm. וזה גם סוג הקופסה שמותקן בקירות ברוב הבתים

tadirancitor.jpg

אבל כמה מהמפסקים "הפשוטים" הם הכי איכותיים שיש - כמו Tadiran Citor הישראלי בתמונה. אבל אלה ספציפית לא מיוצרים כבר 30+ שנים וחבל.....

2. מפסקים מסוימים - של החברות bticino ו gewiss למשל - הם "מערכת" שבה יש מסגרת אם x מקומות וניתן לשים בה "יחידות" של מפסקים ושקעים לפי מה שרוצים. בשביל להתשמש בהם צריך קופסה מתאימה לגודל של המסגרת בתוך הקיר

croppedimage356307-livinglight.png

לחלק מהסוגים קיים "מתאם" מיוחד שמאפשר להתקין מפסק יחיד או כפול בלבד (כלומר עד 2 "מקומות" בתוך קופסה 55mm רגילה. אם יש לך קופסה מלבנית שמתאימה ל "מערכת", אתה חייב לשים "מערכת" כזאת

עכשו מה קורה אם המפסקים שמתאימים לקופסה 55mm, שכן יש היום, וחוץ מהאפשרות לשים "מפסקי מערכת" דרך מתאם ?

"ספיר" של ניסקו, מיוצר על ידי MEPA בטורקיה - הכי סבירים שאני מכיר מבחינת איכות

"שובל" של א. פתיה - נראים פשוטים ומרובעים, השקעים טובים, המפסקים בסדר

כל מה ששייך לאלקטרו נתך ENI, מיוצר על ידיי HK בבולגריה - המפסקים בסדר (אוליי קצת יותר מפתיה), השקעים פחות

"אלגנט"/כל היתר של וייסבורד מתוצת ישראל, לא משהוא באיכות

vi-ko - אין לי שמץ איפה זה מיוצר אפילו אבל אני לא אוהב אותם

מפסקים מיובאים מחול :

יש כמה סוגים של אפשרויות התקנה, שנפוצות במדינות מסוימות

הקופסה 55mm שיש בישראל נפוצה בעולם ויש הרבה מפסקים שמתאימים אליה מבחינת יכולת התקנה. ההתקנה בקופסה כזאת היא על ידיי זרועות שנפתחות מ 2 הצדדים של המפסק. אם המפסק שאתה רוצה לקנות מתאים לקופסה כזאת אתה תצליח להתקין אותו בקופסה שיש לך בקיר, אז נתחיל מזה

אבל במדינות אחרות יש מערכות התקנה אחרות, שפשוט לא יתאימו לקופסאות שיש בקירות של הבית שלך (אלא אם אתה קונה גם קופסה ביחד אם המפסק, ושובר את הקיר כדיי להחליף את הקופסה....). למשל מפסקים אמריקאיים שכל המבנה שמחזיק אותם בקיר שונה לחלוטין ממה שיש אצלנו

מה הלאה :

בארץ יש 240V, וברוב העולם יש 220-240V, אז מפסקים שמיועדים ל 220-240 יתאימו. מה שכן, יש הרבה מפסקים שפשוט מיוצרים זול ולא מתאימים לדרישות של תקנים, יש הרבה שמזייפים תקנים, וכן הלאה. אם אתה קונה את המפסקים ממקום אמין, תחפש שיש עליהם את אחד מהתקנים הבאים, הם לא אמורים לאפשר למפסק גרוע לעבור :

220px-ENEC_SEV2.jpg100px-Vde_pruefsiegel.svg.png51025.jpgbsi-logo-Small.jpg

אם יש משהוא שאתה ממש רוצה ואין לו תן תקן, בחירה אפשרית היא לקנות אחד ולפרק אותו כדיי לראות פשוט עד כמה הוא מיוצר טוב או לא טוב אבל אתה צריך שיהיה לך קצת ניסיון אם הדברים האלה ו "ראייה של מהנדס" כדיי שתדע למה לשים לב

שים לב ש "CE" שיש על הרבה מוצרים אינו מכסה כלום, אם יש משהוא שיש לו רק CE אז זה עדיין לא מחייב שהוא אמין או בטיחותי

אגב ייבוא מחול : באיטליה יש שקעים שבהם כל ה 3 חורים עומדים בשורה אחת, זה נראה כמו תקע דק (כמו של מטענים / DVDים / וכו) אם 3 פינים. יש 2 גדלים של השקע הזה (אבל יש שקעים שבהם החורים הם בצורת 8 כך שהשקע מקבל את 2 סוגי התקעים)

הקטן יותר מבין ה 2 (או השקעים המשולבים) מתאימים לתקעים של מטענים וכו' שיש לנו בארץ - כך שאם אתה רוצה שקע כפול (ל 2 מטענים, אבל שלא מקבל תקע ישראלי של 3 פינים) כבר מהקיר - תשקול לחפש שקע כפול מאיטליה או 2 "יחידות שקע" למערכות כמו של bticino/gewiss

פורסם

לינק לקניה אונליין?

פורסם

לא הכול קונים אונליין

בינינו, מצידי לא הכול קונים בכלל - את המפסקים הישנים של תדיראן ציתור אני פשוט מקבל פה ושם משיפוצניקים שמחליפים אותם ולא יודעים להעריך כמה הם טובים....

פורסם

הכוונה למפסקים שאין בחנויות, מעוצבים, טאצ' או מחוברים לרשת.

פורסם

אצל ספקים לפעמים יש את הדגמי היותר מעוצבים של ה "מערכות"

אם אתה מזמין מהאינטרנט תוודא שהם מתאימים לסוג הקופסה / מתח / תקן, אבל אם זה מפסקים "חכמים" יכול להיות שיהיו להם דרישות נוספות - ניוטראל בתוך הקופסה (מה שבדרך כלל אין, אבל ניתן להעביר), "ראש מערכת" בלוח חשמל ועוד דברים

פורסם

לא ראיתי אם רשמת, אבל איזה קופסא יש בקיר?

או אם לחילופין אתה שם על הטיח או חוצב בקיר?

וכמובן כמה אתה צריך.

אם צריך 1-2 אז אכן בכל חנות שמוכרת קצת חלקי חשמל כמו "טמבוריות"

אם צריך יותר כדאי לקפוץ לחנות מתמחה בנושא, כמו רשת "ארכה" או חניות כאלה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להחליף בערך 15 מפסקים. (כל המפסקים בבית + קצת ספייר, למקרה שחלק יישברו)

אני רק מחליף מפסקים, לא חוצב פתחים חדשים בקיר.

פורסם

המחירים דיי סטנדרטיים ולא ראיתי מבצעים מיוחדים עליהם.

המחירים נעים כפי שציינתי 10-12 ש"ח, זה מוצר זול ואין פה מרווח גדול על רווח וגם הנחה בהתאם לפי מה שראיתי.

כך שאם אתה מחליף 15 מפסקים זה יעלה 150-180 ש"ח. מעבר לזה אל תשלם.

אני החלפתי לא מזמן גם בדירה את כל המפסקים והם נראים ועובדים טוב, התקנה פשוטה למי שמבין. מפסקים לא "נשברים" סתם וזה מוצר כל כך זמין שאני לא רואה טעם לקנות ספייר, צריך? תקפוץ לחנות ותקנה. אתה לא מחליף מפסקים כל חודש :P

באתר בקישור שהבאתי זה עולה 10.9 ש"ח, כפול 15 = 163.5 ש"ח.

פורסם

זה לא שהם נשברים

היצרנים מצידם חושבים (וכנראה שהם לא ממש טועים...) שבשימוש ביתי המפסקים האלה גם ככה יחזיקו "מלא זמן", אלא מה, אותו דבר ניתן לאמר גם על ספקים גנריים - "היה לי במחשב הקודם ספק גנרי והוא החזיק 10 שנים".... ואם כך, למה לא לחסוך קצת בדברים קטנים ?

אז מתקבלים מפסקים שבהם התנועה של המגעים פחות חדה בגלל צורת יציקה פשוטה יותר של פלסטיק (וכי חלים מפלסטיק החליפו חלקים ממתכת שהיו בדגמים ישנים יותר), המגעים לא מקובעים טוב באותה מידה למקום שלהם, חסרים ציפויים למניעת ניצוץ וכן הלאה

לא אומר שהם לא עובדים, אבל מפסק כמעט חדש של vi ko שאני מפרק מהקיר אחריי שהיה שם 5 שנים והוא כבר שחור מבפנים בגלל ניצוצות גדולים בין המגעים, זה לדעתי עלוב. במיוחד כשבמקומות אחרים עובדים מפסקים משנות ה 50, בעומס גדול יותר, והמגעים בני 50+ שנה (שהיו בשימוש כל הזמן הזה) נראים במצב טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים