עבור לתוכן

ייעוץ/הכוונה לתחום הIT מאנשים בתחום

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

אני נמצא כרגע בנקודה בא אני צריך להחליט מה לעשות למחייתי ואני קצת תקוע..

תחילה קצת רקע על עצמי

לפני כמה שנים התגייסתי למסלול עתודה אקדמית בהנדסת חשמל בטכניון. נשרתי אחרי כמעט 3 שנים בשל חוסר הצלחה שנבע בעיקר מחוסר מוטיבציה.

חזרתי לשירות צבאי ואני משרת כמנהל רשת מחשוב ביחידה עורפית.

מאז ומתמיד אהבתי והתעניינתי רבות בתחום המחשבים ובעיקר בחומרה. קורא ועוקב אחר התחום באופן נלהב.

אני יודע שהשירות הצבאי שלי לא קידם או תרם יותר מדי לידע ולמקצועיות בתחום הזה אבל במהלכו הבנתי שאני רוצה לעבוד בתחום המחשבים.

הגעתי למסקנה כמעט מוחלטת שאני לא בנוי לתואר בהנדסה.

אני אשמח לקבל מאנשים שכבר נמצאים בתחום מה האופציות העומדות בפני, האם כדאי/יש צורך לעשות את ההכשרות הרבות שיש בשוק על חשבוני?

להתחיל בקטן כמו helpdesk ולקוות לטוב? אני מבין שזה לא בר השוואה למקצוע שהתחלתי איתו גם מבחינת היוקרה וגם מבחינת השכר אבל אני מעדיף ללכת על תחום שהזיקה שלי אליו גדולה יותר.

אני עוד חודש משתחרר והלחץ גובר אצלי.

מקווה שתיתנו לי ידע שאוכל להתאפס על כיוון

תודה רבה מראש

שבת שלום

פורסם

חזרתי לשירות צבאי ואני משרת כמנהל רשת מחשוב ביחידה עורפית.

אם כבר התמזל לך לעסוק בתחום במסגרת השירות הצבאי, אז תנצל את זה כנסיון שאתה יכול לכתובת לקורחות חיים וכמקור ידע אישי.

הגעתי למסקנה כמעט מוחלטת שאני לא בנוי לתואר בהנדסה.

אין ממש קשר בין הדברים.

אני אשמח לקבל מאנשים שכבר נמצאים בתחום מה האופציות העומדות בפני, האם כדאי/יש צורך לעשות את ההכשרות הרבות שיש בשוק על חשבוני?

להתחיל בקטן כמו helpdesk ולקוות לטוב? אני מבין שזה לא בר השוואה למקצוע שהתחלתי איתו גם מבחינת היוקרה וגם מבחינת השכר אבל אני מעדיף ללכת על תחום שהזיקה שלי אליו גדולה יותר.

אם אתה עוסק ובעל נסיון במשהו שהוא מעבר לתמיכת משתמשים בסיסית, אז למה לרדת במקום להתקדם? תמיד תשאף למשהו יותר גבוהה.

אין שום סיבה בעולם לעשות הסמכות של ספקי/חומרה תוכנה על חשבונך. תן למעסיק שלך לשלם על זה ושניכם תיהנו.

אני עוד חודש משתחרר והלחץ גובר אצלי.

תרגע קצת. צא לטיול אחרי הצבא כדי לנקות את הראש ואז תחזור שוב למירוץ עכברים הזה. ;)

בנימה זאת -עובר לפורום כללי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

השירות שאני עושה לא הייתי קורה לו יותר מתמיכה בסיסית במשתמשים. פרמוט מחשבים, הגדרות רשת התקנת תוכנות וכו' וכו'. לא משהו שיכול לקדם אותי יותר מדי מבחינת קו"ח (ככה זה נראה לי בכל אופן תקן אותי אם אני טועה)

אתה אומר לשאוף גבוה, השאלה שלי לאן זה לשאוף גבוה? מה נחשב לגבוה? ומה המסלול לשם? מה אני צריך לחפש בהנחה שאני רוצה ויש לי מוטיבציה להתקדם בתחום ולא להשאר בבסיס.

פורסם

בן כמה אתה שאתה כבר דואג ככה ??

לא ממליץ לך לבנות רק על קריירה של טכנאי PC למרות ההתעניינות הרבה שלך בתחום הזה מכיוון שלטווח הרחוק זה תחום שהפעילות בו דועכת והביקוש למערכות מחשב יורד..

מה שכן, זאת נקודת כניסה מצוינת לתחום של ניהול רשתות ושרתים, שאם יש לך ראש וסבלנות ללמוד את זה (MCITP ועוד כל מיני הסמכות שיש היום בשוק), פה כבר אפשר להרוויח יותר, ורשתות אירגוניות לא הולכות להיעלם בקרוב.

אם אתה בטוח שאין לך "ראש" ללמוד הנדסה, פשוט אל תלך ! חבל על הזמן, על הכסף ועל התסכול שבהתמודדות עם חומר לימודים שפשוט לא מתאים לך (ואתה בטוח מכיר את עצמך יותר טוב מכל אחד אחר).

אני מצטרף לעצה שכתב multicore - תתאוורר, תטייל, תעשה חיים.. יש מספיק זמן בחיים להתחבט בשאלות מקצועיות כלכליות ואחרות.. ;)

בהצלחה !!

פורסם
  • מחבר

אני בן 25 עוד מעט ונשוי...

צריך לחשוב על העתיד כבר עכשיו :)

כנראה לא הבנתם אותי אני ממש לא רוצה להיות טכנאי PC. אני רוצה לכיוון ניהול רשתות ושרתים אירגוניים. ברור לי שזה לא יעלם בקרוב.

זאת בעצם השאלה שלי מההתחלה, איך מתברגים לניהול רשתות ושרתים מבלי לעשות את ההסמכות בעצמי? איזה משרות לחפש שייאפשרו לי להתקדם

פורסם

ממתי מהל רשת זה טכנאי שטח? או שזאת הנפצה חדשה בצה"ל?

ביחידה שאני שירתתי בה (ועדיין תקוע שם במילואים) היה צוות תמיכה של כמה עשרות אנשים (מלנ"פ) והיה רק מנהל רשת אחד שהיה מתעסק בתשיות בלבד.

לשאוף גבוהה זה לעבוד בתחום שנותן לך סיפוק ושבו אתה יכול להתמודד עם בעיות ואתגרים מורכבים. יחד עם זה, גם תתוגמל בהתאם.

ברגע שאתה מתחיל לעסוק בתחום וראוה את ה"תת זרמים" שלו - אתה יכול גם להבין מה באמת מעניין אותך. אל תחשוב שמבינים את זה ישר.

פורסם
  • מחבר

המלנ"פ זה הHELP DESK. ואני עברתי הכשרה של מנהל רשתות מחשוב ואני מתעסק ביחידה שלי גם בעבודות הפשוטות וגם קצת בתשתיות אבל ברמה די בסיסית וגם בטלפונים כי אני היחיד במחשוב אצלנו. אז אתם אומרים לחפש משרה כלשהיא עם זיקה למקצוע ולראות אם אפשר להתקדם משם הלאה ולהתפתח?

מישהו יכול לתת דוגמה מחייו הפרטיים מהם השלבים שהוא עבר? ומה הוא עושה כיום?

פורסם

היי, גם אני למדתי בטכניון ואני בתחום ה-IT, מה שהייתי ממליץ לך לעשות זה לנסות להכנס לאחת החברות בתחום ה-IT, תנסה למנף את הקצת ניסיון שיש לך, אני מניח שיש לך היכרות עם מערכות הפעלה, תתפלא גם זה דברים שמחפשים אצל מתחילים. אם תצליח להוציא קורס מקצועי מהמעסיק אז הרווחת, המעסיקים יכולים לבקש ממך התחייבות (בדרך לשנתיים) עבור קורסים ארוכים.

הייתי עושה במצבך קורסי IT בג'ון ברייס או משהו בסגנון.

בהצלחה.

פורסם

ואני עברתי הכשרה של מנהל רשתות מחשוב

מה ההכשרה הזאת כללה?

לפי מה שאתה מתאר, זה one man show שאתה מנהל ומתפעל הכל ביחידה שלך. זה ממש לא מעט מבחינת נסיון אחריות.

כשאני מדבר על זיקה מקועית, אני מדבר על התמחות בתחום מאוד מסוים כמו לינוקס, אבטחת מידע, איחסון, וירטואליזיה, AD, Exchange, VDI וכד'...

יש כאלו שאפילו צומחים להיות DBA מתחום הסיסטם.

אתה תוכל להבין מה באמת מעניין אותך ותרצה לעסוק רק אחרי שתטעם מכל הגוונים האלו במהלך העבודה שלך. שום קרוס של של שום חברת מוצר לא יתן לך את הכלים האלו.

אני, אישית, כמעט ולא התעסקתי במחשבים בשירות הצבאי שלי (בגלל כתבתי שיש לך מזל יחסי) ומצאתי את עצמי בתחום אחרי שהשתחררתי בגיל 23. הלכתב במסלול של תמיכה טכנית טלפונית>הלפ דסק> צוות סיסטם> מערכות VOIP > אינטגרציה ועכשיו אני מתחיל תפקיד של DevOps.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Devops)

פורסם
  • מחבר

אני מבין ממך שהתחום דורש בעיקר סבלנות רבה, אין מסלול מובנה או דרך צפויה. זה ממש להתחיל מלמטה ולטפס לאט למעלה עם העיניין והזדמנויות שאתקל בהם.

ההכשרה הייתה בעיניי די בסיסית והיה מאוד קל שם. מודל 7 השכבות פרוטוקולים קינפוג סויצים כל מיני טריקים ושטיקים בסביבת וינדוס XP. למדנו שימוש בAD והשתמשתי בו הרבה בשירות אבל בצורה של פתיחת משמשים קובוצות ניהול הרשאות וכד'. התעסקתי גם קצת בexchange 2010 אבל שוב פתיחת תיבות וקבוצות תפוצה וניוד משתמשים, לא מעבר. העבודה היא עבודת קצה בקיצור.

עוד בעיה שצצה זה חוסר מקומות העבודה באזור שבו אני גר (טבריה). עוד משו לחשוב עליו.

פורסם

אם אתה שואל אותי לך לכיוון של יותר ניהול שרתים מתקדם ותפעול מה שנקרא DevOps. זה תחום מבוקש שהצמיחה אליו רק תגדל בשנים הקרובות עם הקמת של עשרות חוות שרתים בעולם.

בכלל אם אתה 25 ונשוי תנסה לבדוק אם אתה יכול לעשות תואר או הכשרה במקום כמו אוסטרליה ואז אתה פותח לעצמך אפשרות לקריירה בכל מיני מקומות בעולם.

פורסם

אני באותו מצב כמו פותח התראד ואשפר להגיד

דיי עזרתם לי תודה לכולם

חוץ מהקטע של הנשוי

פורסם

IT זה עולם כול כך גדול.

אפשר למצוא אנשים שמתעסקים רק בסטורג'ים,נטוורקינג,אבטחת מידע, אנשי סיסטם כלבויניקים שמתעסקים עם הכול.

אנשי מייקרוסופט, יש אפילו אנשי מייקרוספוט בחברות גדולות שאחראים רק על "סרוויסים" מסויימים כמו EXCHANGE,LYNC ועוד ועוד.

יש את עולם הלינקוס שזה עולם בפניי עצמו.

IT זה עולם עצום.

ההמלצה הכי גדולה שאני יכול לתת לך לפניי שאתה הולך ונרשם לקורס כזה או אחר, כדאי שדבר ראשון תבין אם אתה מעוניין כרגע להתמקצע בעולם ה Linux/UNIX או לפנות יותר לכיוון עולם המייקרוסופטי.

לאחר מכן, תגש לעשות קורס באחד משני האופציות. בדרך כלל בכול מיני מכללות כשעושים MCITP, גם לומדים קצת FIREWALL של צ'ק פוינט והגדרות בסיסיות וחלק מהמקומות טוענים שהם גם מכשירים להסמכה של CCNA אבל בפועל לא משקיעים בזה יותר מדיי.

בכול מקרה, מה שאני הייתי עושה בסופו של יום זה ככה:

בוחר איזה קורס לעשות, לינקוס או מייקרוסופט. דרך אגב, לא הייתי ניגש לשום הסמכה. ביזבוז כסף, אלא אם כן אתה רוצה לנסות את מזלך במשרד ממשלתי ששם לפעמים מבקשים ( לא שאני רואה סיבה למה לעבוד במשרד ממשלתי מבחינת השכר)

בנוסף, הייתי לומד ומשקיע לבד תוך כדי הקורס הגדרות בסיסיות של סוויטצ'ים וראוטרים כי זה יכול לתת לך פוש בראיונות עבודה(במיוחד שאתה נחשב מתחיל)

הייתי מנסה לכוון להגיע לחברה שהיא בסדר גודל בינוני עד גדול בכדי שתהיה לך את האופציה להתקדם בתוך החברה.

הייתי מתחיל ב HD "מתקדם". מה זה מתקדם: יש המון מקומות ש הHD מתעסק עם כול ה"סרוויסים" המייקרוסופטים ועוד כול מיני פיצ'יפקס מלבד התמיכה למשתמשי החברה.

היתרון בחברות גדולות זה שכנראה יהיה צוות סיסטם גדול והתחלופה אולי תהיה מהירה יותר ותמיד מעדיפים לקדם אנשים מתוך החברה שמכירים איך היא מתנהלת. כמובן שלפניי שיעדיפו לקדם מתוך החברה יש עניין של החבר מביא חבר אבל זה כבר תבין שתיכנס לתחום.

דרך אגב, אני כיום אינטגרטור מערכות. מתעסק עם המון סטורג'ים,נטוורקינג ובעיקר תשתיות.

התחלתי בתור HD, משם עברתי להיות SYSADMIN, וכיום אני אינטגרטור.

בהצלחה

פורסם

*****שכחתי לציין שכיום כול החברות עובדות עם VMware או Hyper-V של מייקרוסופט למרות שזה פחות נפוץ.

מאוד מאוד חשוב ללמוד איך בכלל מערכת וירטואליזציה עובדת. זה ייתן לך ייתרון נוסף להתקבל לעבודה.

אפילו הגדרות בסיסיות ייתנו לך ייתרון על פני אנשים שיסיימו קורס ולא יידעו איך לתפעל VMware.

פורסם

יש עוד פן בתחום ה-IT שלא הוצג פה, וזה תחום ההנדסה - הכוונה לבוגרי תארים אוניברסיטאיים בהנדסה שעובדים בתחום הזה ומגיעים בדרך כלל מרקע של מערכות מידע / מדעי המחשב / תעשיה וניהול.

יש במסלול הזה כמה יתרונות:

ראשית, משמעותית יותר קל למצוא עבודה, במיוחד אם התואר הוא מאוניברסיטה מוכרת.

שנית, התנאים הם כמובן טובים יותר - הן בגלל שאתה יכול להגיע לחברות שבהגדרה לא מגייסות אנשים ללא תואר אקדמי, והן בגלל שהתפקיד שאליו תגיע הוא יותר טוב.

שלישית, יש לך אופק קידום ובטחון תעסוקתי טוב יותר.

ובלי קשר לתחום ה-IT, תואר אקדמי הנדסי (בפרט מהטכניון) פותח לך הרבה דלתות לתחומים אחרים ומעניינים לא פחות מ-IT.

במקומך אחרי הצבא הייתי חוזר לטכניון לפקולטה אחרת (נגיד, הנדסת תעו"ן במגמת מערכות מידע) - גם אם לא יכירו לך ברוב נקודות הזכות שצברת בעתודה, התואר עצמו נוגע יותר בתחומים שמעניינים אותך מאשר תואר בחשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים