עבור לתוכן

מה עושים עם חשבון חשמל מנופח (שלא לפי "הערכה")?

Featured Replies

פורסם

יצא לי לשמוע על הרבה ניסים ונפלאות בחשבונות החשמל עקב "הערכות", אלא שאצלנו החשבון מבוסס על קריאה ולא הערכה (הקריאה הרשומה בחשבון קדמת לקריאה כרגע, מה שמעלה את הסבירות שהיא נכונה). עדיין, אין בה שום הגיון. בחודשי הקיץ ובעונות המעבר הצריכה הממוצעת היא כ350 קוט"ש לחודשיים - הדירה קרירה באופן טבעי כך שאין צורך במזגן בקיץ. בחודשים דצמבר - ינואר, הצריכה טיפסה לכ800 קוט"ש, שזה עוד הגיוני, שכן המזגן בחדר של השותף ומפזר החום בחדר שלי עבדו שעות נוספות. עכשיו אני מסתכל על החשבון לתקופה פברואר-מרץ, בה היה הרבה פחות קר (בפרט במרץ), ולא רק שהצריכה לא ירדה, היא טיפסה ל850 קוט"ש! אין שום הגיון במספר הזה, לאור העובדה שהמזגן כלל לא הודלק בחודש הזה, וגם במפזר החום שלי בקושי עשיתי שימוש (המפזר הוא של 1000W, עם טרמוסטט). יתרה מכך, ברבע החודש שעבר מאז הקריאה האחרונה, המונה מראה צריכה של כ110 קוט"ש בלבד - חצי מקצב הצריכה שיוחס לנו בחודשיים האחרונים.

שעון החשמל מפסיק את עבודתו עם הורדת המפסק הראשי, כך שלא נראה שיש "דליפה" כלשהי בשעון. במוקד של חברת החשמל אין עם מי לדבר - המקסימום שהם מציעים זה לשלוח טכנאי שיבדוק את תקינות המונה, וגם את זה צריך לעשות שותפי הנעדר כרגע כי החשבון על שמו. מה עושים? איך מוכיחים להם שבדירה בה לא מפעילים מזגן, בה יש דוד שמש, בה הצרכנים הקבועים היחידים הם המחשב הנייח שלי (שכבוי בד"כ בסופי השבוע אך דלוק בשאר היממה, כאשר לשותף יש רק נייד שבכלל לא צורך בכמות משמעותית) והמקרר (הקטן למדי), בה כל הנורות שנעשה בהם שימוש הן נורות פלורסנט קומפקטיות, בה משתמשים במכונת הכביסה פעם בשבוע ובתנור האפיה אולי, בלחץ, פעמיים - לא הגיוני שתתקבל צריכה כזו?

פורסם

מה לגבי להגיש להם קריאת מונה באתר שלהם(קיימת אופצייה כזאת..)

בדוק שהכתובת של החשבון נכונה, שמספר המונה תואם, כנראה משהו בפרטים מתפקשש להם

פורסם
  • מחבר

בחשבון שהם שולחים מספר המונה מצויין נכון והקריאה האחרונה נראית הגיונית לכשעצמה...

פורסם

אתה קצת סותר את עצמך..

פורסם

תנתק את כל המכשירים ותחבר אחד אחד ותראה אם יש מכשיר זללן. ההימור שלי על הקומקום החשמלי.

פורסם

אני ממליץ בחום על תעו"ז

תקרא קצת על הנושא

חוסך מאות שח בחודש - מנסיון

זה אומנם דורש הסתגלות אבל שווה זהב - ותהיה בטוח שינסו להניא אותך מהנושא

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, אבל זה לא פרקטי בדירה שכורה. לגבי הקומקום החשמלי שהוזכר כאן, אנו לא משתמשים בו ממילא, שכן שנינו לא חובבים גדולי במיוחד של תה או קפה. רוב הזמן הוא בכלל מנותק מהחשמל שכן חיבורו דורש את ניתוק המיקרוגל.

בינתיים אנחנו מחכים לטכנאי של ח"ח שיבוא לבדוק את המונה.

פורסם

...אבל זה לא פרקטי בדירה שכורה...

אני גר בדירות שכורות כבר יותר מ-16 שנה - זה לא תירוץ - אתה יכול לבקש מהם להסיר את זה אם זה לא עובד בשילך

אגב - רב שוכרי הדירות נשארים בדירה יותר משנה אחת

בדירה מפוצלת הסיפור קצת יותר מסובך

פורסם

היי ...סיפור שקרה לי עם חברת חשמל לפני כחצי שנה:

לפני כשנתיים וחצי גרנו אני ואשתי בדירה של 100 מטר ועוד מרפסת של 25 מטר, דירה גדולה אך נמצאת

בקומה רביעית ללא מעלית, אשתי הייתה בהריון מתקדם וכבר בסוף תקופת השכירות החלטנו לא להאריך.

חיפשנו דירות בנרות אך לא מצאנו...בסוף התפשרנו על דירה של 36 מטר(חדר וסלון) עם חצר מקדימה וחצר מאחורה(קרקע).

אמרנו לעצמנו זה זמני, וקרקע זה מתאים בגלל ההריון וכל זה.

המייבש ומכונת הכביסה ישבו בחצר מקדימה+ עוד כמה דברים שלנו ופחדנו שיגנבו,

אז כשהיינו יוצאים לעבודה בבוקר השער היה נעול, בתחילת השכירות קיבלנו 300 ש"ח חשמל וחשבנו,

טוב הגיוני לדירה של 36 מטר, ככה במשך כמעט שנתיים של שכירות קיבלנו בסביבות 300 ש"ח.

ידעתי שמשהו לא כשורה, מזגן בקיץ ואפיה בתנור וכאלה ..לא יכול להיות 300 שקל, אבל שתקתי... :smile1:

אף פעם לא הפכתי את החשבון לראות שהיה רשום שם הערכה והבחור שקורא את המונה לא נכנס כי השער היה סגור.

ביום בהיר אחד קיבלתי 1200 שקל והתקשרתי לשאול למה, אמרו לי אל תשלם נשלח לך מעריך והוא יבצע הערכה.

שלחו מעריך ולאחר שבוע קיבלתי חשבון חשמל של 5500 ש"ח :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: כן כן לא נעים.

ישנו מכשיר שקניתי שיכול לעזור לך עם בדיקה של צריכה וחישוב עלויות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=558123.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים