עבור לתוכן

מפרט לעיצוב תלת-מימד ב- Rhino 5, ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום,

מעוניין לקנות מחשב חדש, יש לי חלק מהחלקים, ואני מתלבט לגבי אחרים. מטרת המחשב: לעבוד בצורה כמה שיותר טובה עם Rhino 5 (תוכנה לעיצוב תלת מימד). ראו פרטים עיקריים למטה, מיד אחרי רשימת השאלות הסטנדרטית.

1. תקציב: 3,000-4,000 ש"ח.

א. מעדיף לנסות ולחסוך, אבל לא מאוד קריטי.

ב. ניתן לחרוג עד כ-4,500 ש"ח, אם ישפר משמעותית את הביצועים.

2. מטרת המחשב העיקרית: ריינו 5; ראו בלינק למעלה. יש אצלהם באתר overview של חומרה מומלצת, אך זה לא מספיק מפורט. המחשב מיועד לצורכי פרנסה. המחשב יחובר למסך (אולי שניים) ברזולוציה נוכחית של 768*1024, מתוך כוונה להחליף את המסכים ולהגדיל את הרזולוציה בעתיד (לא כרגע).

3. אין צורך כרגע בציוד היקפי.

4. רכיבים שיש ברשותי: דיסק קשיח WD Cavier Black 1TB מהיר, חזק וחדש יחסית שבכוונתי להכניס למחשב החדש בתור דיסק נתונים. אופציונלי: יש ברשותי כרטיס מסך חדש יחסית Nvidia GeForce GT 610 1024MB DDR 3; אני שוקל ברצינות להחליף אותו בכרטיס חזק יותר (ראו להלן).

4. אין צורך לכלול ציוד היקפי. כל השאר כנראה שצריך.

5. השקט חשוב, בציון 8 או 9 מתוך 10.

6. לא מתוכנן כרגע אוברקלוק. אני לא מתמצא בזה, ואשמח לחוות דעת בנושא. האם כדאי?

7. יש לי מערכת הפעלה חוקית Windows 7 Pro 64bit. אין צורך בתוכנות נוספות.

8. אין העדפה לגבי חנות בה רוכש.

9. בקשות מיוחדות -- למטה.

10. אין לי דעה מגובשת לגבי שמירה על אופק שדרוג.

פרטים עיקריים:

מעבד: מתלבט בין Intel i5-3470 לבין Intel Core i7 3770. פתוח גם להצעות אחרות למעבדים.

לוח אם: לא מתמצא בזה מספיק. עד כמה כדאי להוסיף כסף לצורך שדרוג מהירות לוח האם מ-1333Mhz ל- 1600Mhz?

זיכרון: 8GB, אולי 16GB.אקח כזה באותה מהירות כמו לוח האם. אני שוקל לקנות כרטיס אחד של 8GB, ואחרי תקופת ניסיון לשקול רכישה של אחד נוסף.

כרטיס מסך: כאן השאלה הקשה. כרגע ברשותי כרטיס חדש יחסית Nvidia GeForce GT 610 שעובד לא רע על מחשב די ישן. מקריאה ברשת, נראה ש- GeForce GT 630 משמעותית יותר טוב ממנו, ואולי שווה להחליף. אני שוקל גם את Nvidia Quadro 400 ואת ה- Quadro 600. ממה שמצאתי ברשת נראה שה-600 חזק יותר בכ-50% בכל פרמטר לעומת ה-400, אבל אין לי קנה-מידה להשוואה בין שני אלה לבין ה-GeForce GT 630. איזה מהם יותר חזק, ואיזה יותר כדאי? בכלל, עד כמה זה חשוב לתוכנות CAD?

דיסק קשיח: ברשותי WD Cavier Black 1TB חדש למדי ועוצמתי, כפי שציינתי למעלה. אני שוקל להוסיף דיסק SSD בנפח ~120GB, כדוגמת Transcend SSD320 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail, בשביל שיחזיק את מערכת ההפעלה והתוכנות (ואז ה-WD יחזיק את קבצי הנתונים). האם זו השקעה כדאית? כמה זמן (בערך) מחזיק דיסק SSD? אשמח לקבל המלצות לגבי דיסקים כאלה.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים