עבור לתוכן

מפרט מחשב לבן אדם מבוגר - ~ 2500ש''ח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, כמו תמיד נעזר בכם לצורך בניית המפרט.

הפעם על הפרק - מחשב לאביה של חברה שלי. אז בזהירות כאן :)

והשאלות...

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תמונות, סרטים. עבודה משרדית לגמרי.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך, רק המארז וה"תוכן".

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיוידי (יש לו דיוידי חיצוני), אין צורך במסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. חשוב שיהיה שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חשוב שתהיה הרכבת מחשב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? הם מבאר שבע, יש עדיפות ל-KSP (קרובים ונחמדים בסניף)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא משהו מיוחד שחשבתי עליו...

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה בבקשה.

:xyxthumbs:

פורסם

כמה הערות אגב

יש לי 2 מארזי סונטה (דגם 2) - מארז מעולה עם ספק די איכותי - מאוד ממליץ עליהם

אם תבצע שינויים קלים אזי אני ממש ממליץ על הרחבת זיכרון ל-8 ג"ב (משפר פלאים)

ואו לבצע שינוי בהרכב הדיסקים (דיסק SSD למערכת הפעלה ואפליקציות ודיסק מכני לאפסון)

יכול להיות שאם הוא לא מוריד כבר שדיסק יחיד SSD של 128 יהיה מספיק בשבילו (אצלי מערכת ההפעלה והאפליקציות תופסים פחות מ-70 ג"ב)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי המארז וההמלצות -

* בהחלט אעדיף 8 ג'יגה פנימי. יש טעם לקחת עוד סטיק של הזכרון הזה או אפשר לשנמך ל2 סטיקים VALUE של קורסייר?

* לגבי המארז, יש פתרון זול יותר? מרגיש לי מוזר לשלם יותר מרבע העלות על מארז :( יש כאן עוד מארז של אנטק ב550 ש''ח...

* ידוע לך במקרה עם ההרכבה כלולה במחיר? ב"בונה המערכות" של KSP אין שום אזכור לנושא.

תודה :)

פורסם

1. לשימושים שציינת אין כל משמעות ל-8GB זיכרון וודאי לא למספר סטיקים. תמיד תוכל להוסיף בהמשך בקלות אם יהיה צורך של ממש.

2. מאותה סיבה, SSD ממש מיותר כאן. אם מאוד יתחשק לך תמיד תוכל להוסיף אח"כ.

3. הסונטה מארז מצויין ואיכותי אם חשוב לך שקט והוא ממש לא יקר (~350 ללא ספק).

4. הספק שבא בבאנדל של KSP לא רע בכלל אבל יש איכותיים ושקטים ממנו אם זה מאוד חשוב לך (~+100 ש"ח).

5. שוב, לשימושים שציינת, מעבד G2020 יתן ביצועים ב-99% זהים לחלוטין ובחצי מחיר.

6. מכיוון שאין דרישות מעבד כבדות כלל, מומלץ לשקול מפרט AMD שבאותו מחיר נותן יכולת גרפית עדיפה בהרבה במחיר של מעבד מעט חלש יותר.

לגבי ה-SSD, למרות שלדעתי הוא לגמרי מיותר לשימושים שציינת (ויותר), בגלל שאמרת "להיזהר" אני מעלה עד 3 אפשרויות:

1. כמו שהציעו, אם יש דיסק חיצוני לאיחסון (או שנפח האיחסון הדרוש נמוך) אפשר לוותר על HDD ולקחת SSD 128GB במקום - תקבל מחשב שקט וזריז יותר בתוספת מחיר שפויה יחסית (~300 ש"ח). תמיד תוכל להוסיף בהמשך HDD אם יהיה צורך בלי להתקין מחדש נערכת הפעלה, תוכנות ועידכונים.

2. להשתמש בתכונת ה-Intel Smart Response של הלוח עם SSD קטן וזול בהרבה. תקבל ביצועים קרובים מאוד ל-(1) בשימושים שציינת אבל עם נפח איחסון ראוי לשמו ובמחיר דומה.

3. להישאר עם HDD כמו במפרט המקורי ורק אם יהיה צורך להוסיף SSD קטן כנ"ל - לדעתי זה לא דורש התקנה מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

אעביר את ההמלצות הלאה, הפתרון נשמע אחלה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים