עבור לתוכן

רכישת מחשב נייד - תקציב: 4-5K - אשמח לשמוע את דעתכם

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עומדת לרכוש מחשב נייד. המחשב מיועד לשמש כמחשב עסקי - במשרד הוא יחובר למקלדת ומסך ואילו כשאצא מהמשרד המחשב ייצא יחד איתי. לצורך העבודה נדרש בעיקר שימוש בכלי Office, קבלה ומשלוח של מיילים (Outlook), וחיפושי מידע באינטרנט. לפעמים יצויירו במחשב שרטוטים פשוטים (בעיקר תרשימי זרימה וכד'). אין צורך בתוכנות גרפיות כבדות, ולא ייעשה שימוש במחשב לצורך משחקים ו/או עיבוד תמונה.

תקציב: כ- 4,000 ש"ח, לא כולל Windows ו- Office.

מכיוון שהמחשב ישמש גם כמחשב נייד מחוץ למשרד וגם במקום desktop במשרד, הוא חייב להיות אמין. המשמעות של "אין מחשב" עקב תקלה תהיה אובדן שעות/ימי עבודה. שמעתי שיש מחשבים שמתחממים ומפסיקים לעבוד וזה יהיה אסון מבחינתי.

מסך: 13.3 יתאים לי. נדמה לי שאני רוצה מסך מגע אם כי מדובר בחיבה שלי ל"צעצועים" ואין לי צורך כזה מבחינת העבודה (אם אתם חושבים שזה לא מומלץ אשמח לשמוע על כך). רזולוציית מסך: הייתי שמחה ל- Full HD אך אני לא בטוחה אם מחשבי 13.3 תומכים בכזו רזולוציה ואם אצטרך לבחור בין מחשב קטן לבין רזולוציה אני הולכת על המחשב הקטן (אני ממש לא רוצה ולא צריכה מחשב גדול וגם לא רוצה להוסיף סכום רציני למען Full HD).

חשוב לי שהמחשב יהיה קל.

זמן סוללה: אני רגילה למחשב שמחזיק 10 שעות. נראה לי שהיום מדברים על הרבה פחות. מה לעשות? אחיה עם זה, אבל רצוי שטעינה מלאה בכל זאת תתן כ- 6 שעות עבודה.

storage: לא צריך כונן אופטי. אולי בעתיד אקנה אחד חיצוני, אם ארגיש בחסרון. במשרד יש כונן על אחד ה- desktops ויש גם רשת אז אני משערת שזה יספק. בנוגע לדיסק, מישהו יכול להעיר/להאיר בבקשה לגבי היעילות והתרומה האמיתית של שילוב דיסק עם SSD cache? עד כמה זה שווה את ההוצאה?

המחשב מתוכנן "לחיות" כשלוש שנים (עוד סיבה מדוע לא ללכת על מחשב זול), וחשוב לי גם שהוא ייראה טוב ואלגנטי.

לאור זאת חשבתי שמעבד i5 בהחלט יספיק לי, נפח דיסק: 500GB זה בסדר, אני רוצה שלמחשב יהיה RAM של לפחות 6G (כיום זה אולי לא ממש נדרש אך כאמור, אני מתכננת 3 שנים קדימה), מקלדת: רגילה (אני לא צריכה numpad).

נדמה לי שסקרתי את כל הנושאים החשובים.

מאד-מאד אשמח לקבל מכם הערות והצעות למחשבים שאתם מכירים ועומדים בקריטריונים.

תודה רבה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים