עבור לתוכן

מה עדיף נייד עם 750GB 7200 או 1000GB 5400+SSD ?

Featured Replies

פורסם

קודם כל רציתי לדעת מה ההבדל בין כונן עם מהירות של 7200 לכונן SSD, מה כל אחד מהם נותן למחשב נייד?

ואני ישמח אם יסבירו לי כמה SSD נחשב מספיק ולמה הוא הכי יתן תפוקה.

אני צריך מחשב שמיועד למשחקים וסרט FHD

פורסם

SSD באופן כללי הרבה יותר מהיר.

ב HDD יש פלטות מגנטיות שמסתובבות ויש מחט מגנטית שקוראת את המידע - זה המבנה הבסיסי. זה אומר שכל פעם שאתה צריך מידע, המחט צריכה להגיע למיקום של המידע על הפלטה ולשלוף אותו. המנגנון הזה יוצר כמה בעיות - מה קורה כאשר המידע לא נמצא במקום אחד? מה קורה כשיש כמה פעולות בו זמנית, וכל פיסת מידע נמצאת באזור אחר, למשל כמו במקרה של מערכת הפעלה שיש לה הרבה מאוד קבצים קטנים (אם כי לא כלכך מפוזרים)?

בגלל זה זה חשוב אם מדובר בדיסק של 7200RPM או 5400RPM או מעל זה (כמו ה WD RAPTOR)

עם השנים שיפרו את המנגנון ויש כל מיני שפצורים, כמו ה cache הקטן, או Hybrid HDD שיש לו קצת זכרון NAND, כמו בSSD.

בSSD אין פלטות שמסתובבות, אלא צ'יצים של NAND (זכרון FLASH). כאשר צריך מידע מסויים, הcontroller (שזה כמו המוח של הדיסק), ניגש לצ'יפ ששם אמור להיות המידע ומוציא אותו ולא מחכה לפלטות שיסתובבו. שוב, זה באופן עקרוני.

זה מביא לכך שזמן הגישה למידע הוא הרבה יותר נמוך מ HDD, שזה מאוד חשוב כמו שאמרנו, למקרה של OS למשל, ובכלל, במקרים של גישה לקבצים.

הNAND עצמם גם מאוד מהירים וכמות הזכרון שאפשר לשלוף בזמן נתון היא מאוד גבוהה. גם כאשר מדובר בשליפה של גוש מידע גדול בבת אחת, SSDים מהירים כיום, הם לרוב מהירים יותר מHDD טובים.

בפועל, עם SSD הפעולה של המחשב יותר זורמת ופחות נתקעת. העליה של המחשב ושל תוכנות היא יותר מהירה וכן הלאה.

למשחקים זה לא כלכך משנה. זמני הטעינה של המשחק כנראה יתקצרו, אבל במשחק עצמו לא תקבל ביצועים גבוהים יותר בצורה מורגשת.

הבעיה היא המחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים