עבור לתוכן

דבר שקרה בעבודה שאלה האם חוקי

Featured Replies

פורסם

זה ממש, אבל ממש, לא משנה. הדיון הזה נסוב סביב היחס (הלא נאות, במקרה זה) של המעסיקים כלפי העובדים עקב חמדנות, ולא שום דבר אחר - מה גם שבמקרה שהזכרת בו עסק מחפש עובדים לא-יהודים, הרי שהוא עושה זאת לא בגלל חמדנות אלא דווקא בגלל אותם חוקי שבת שאתה מגן עליהם, כך שיש לך לא מעט חוצפה להתלונן.

• תגובות 42
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא רק חוסר המודעות, זה גם הרכות של העובדים. כולם יודעים שהשכר לא יכול להיות מבוסס טיפים אבל אף אחד לא דורש את זה.

כלומר, אם מישהו ידרוש את זה, ימצאו עובד אחר.

פורסם

נכון, אך חשוב לדעת שאפשר לתבוע לתקופה של שנתיים לאחור. ובמילים אחרות, להמתין לכשתעזוב את המשרה בכל מקרה.

עשיתי זאת בעבר על הלנה טכנית של שכר, (שילמו שכר על 30 ימי עבודה, באיחור של 10-13 ימים) וזכיתי ברוב הקנס הקבוע על פי חוק בפשרה בבית משפט.

פורסם

אתם מתעלמים מהעובדה שתנאי ההעסקה בבתי קפה גם משחקים לטובתם של המלצרים. אם מנהל בית הקפה משלם את כל התוספות הסוציאליות ומשלם אותן מכיסו ולא מכספי הטיפים, זה מצב של "win-win".

אל תשכחו את העובדה גם שבמחינה חוקית, הטיפים שייכים לבית הקפה (ואילו המלצרים מקבלים אותם לכיסם, גם אם הם מאוד גבוהים).

פורסם

איך זה WIN WIN? המלצרים צריכים לקבל גם שכר יסוד, גם תנאים סוציאלים וגם טיפים.

פורסם

אתה מדבר על מצב שבו שכר היסוד "יוצא מכיסו" של בעל העסק והטיפים הם רק בנוסף?

פורסם

כמובן. זה מה שהלך במסעדה שהייתה לי בעבר.

פורסם

אצל הרוב נהוג לנכות את שכר הבסיס מהטיפים (כלומר, אם עבדתי 10 שעות ויש לי 300 שקל טיפ, אני "מפריש" 10*22 שאני אחרי זה מקבל בתלוש ומקבל ביד 80. אם לא עוברים, מקבלים השלמה.).

לפי מיטב הבנתי, המצב הזה דיי חוקי. הטיפים שייכים לבעל העסק בעקרון. אני גם חושב שזה הוגן בסך הכל, אם בעל העסק מפריש לך תנאים סוציאלים על חשבונו.

פורסם

ראשית, יש להפריד בין "דמי שירות" כמו שנהוג במסעדות לבין טיפ שאותו המלצר\ברמן מקבל ישירות.

דמי שירות הולכים לקופת המעסיק (מדווח, משולם מס עליו). טיפ המלצר שם בכיס ולמרות שחייב במס, לא מדווח ולכן לא מנוקה המס.

אמנם הנשיא סטיב אדלר התייחס לכך, אך הוא נשאר מעורפל ולא חד משמעי. בפסק הדין "אילת מסעדות בע"מ נגד ענבל מלכה" קבע בית

הדין חד משמעית כי הטיפ אינו מהווה חלק מהשכר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

החוקים להגנת עובדים קיימים לא בשביל להגן על עובדי הייטק או אנשים במקומות עבודה מסודרים. החוקים האלה קיימים בדיוק בשביל להגן על אותם אנשים שמשתכרים שכר לא גבוה ושאין להם יכולת עמידה מול המעסיק. לאותם אנשים גם 50 שקל על המשמרת יכולים להיות הבדל באותו יום. אני יודע שיש פה אנשים שזה נראה להם סכום קטן שלא מספיק אפילו לכבל למחשב, אבל יש אנשים שבשבילם זה קניות בסופר לכמה ימים.

במקרה הזה, החוק ברור שאם הזמנת עובד למשמרת אתה צריך לשלם לו את כל המשמרת. הרי לפי ההגיון של המעביד אם הזמנת עובד למשמרת בחנות ולא היו לקוחות לא צריך לשלם לו כי הוא לא טיפל באף לקוח.

כמו שאמרו כאן אפשר היה לעשות את זה יותר חכם ויותר הוגן לכל הצדדים. המעסיק היה יכול להודיע שהמשמרת תהיה מראש של 4 שעות ולא 8 שעות. ככה כל אחד היה יכול לעשות את החישוב שלו אם שווה לו בכלל להגיע למשמרת הזאת. בנוסף הוא היה יכול להודיע שאחרי 4 שעות הוא לא יצטרך חלק מהעובדים ורק מי שירצה לפי הצורך יוכל להשאר לעוד 4 שעות. מציע לך להציע את זה למנהל שלך כדי שכולם יהיו מרוצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים