עבור לתוכן

הוראת קבע בהוט

Featured Replies

פורסם

היי.

אני רציתי לחבר את סבתא שלי לאינטרנט של הוט. אין לה כרטיס אשראי אז היא רצתה לשלם באמצעות הוראת קבע.

לאחר שיחה עם הנציג, הוא אמר שאי אפשר לעשות הוראת קבע באמצעותו ואני צריך לעשות "דרך האתר". מעבר לזה הוא לא יכל לפרט.

בכל מקרה, מצאתי באתר שלהם טופס להוראת קבע לשירות האינטרנט, החתמנו את הבנק של סבתא שלי ופיקססנו להוט. מכיוון שאי אפשר להצתרף להוראת קבע דרך הנציג, צריך לחכות עד שהם יחזרו אלינו למספר שמופיע על הפקס. אבל אף אחד לא חוזר.

התקשרתי אליהם מספר פעמים, נציג אחד אמר שהם קיבלו את הפקס אבל הוא לא ידע להגיד לי את מספר הזהות שהופיע עליו (כנראה שיקר לי), נציג אחר אמר שהם לא קיבלו את הפקס, ונציג שלישי אמר שהם לא יכולים לבדוק אם הם קיבלו את הפקס עד שלא יחזרו אלינו. :screwy:

לבסוף הם אמרו לי שבכלל אי אפשר לעשות הוראת קבע לאינטרנט בלבד אלא אם עושים גם טלויזיה (בניגוד למצוין באתר ששם יש טופס הוראת קבע מיוחד לאינטרנט). כששאלתי "ומה לעשות אם אין כרטיס אשראי" ענו לי : "אז לא תהיו לקוחות שלנו".

האם מישהו יכול להבהיר לי את העניין ומה לעשות איתם, כי אני כבר לא יודע מה לעשות. האם למישהו היה נסיון עם הוראת קבע אצל הוט? כי זה נראה כאילו אף נציג לא יודע בדיוק את התהליך.

לצערי אין אפשרות לחבר אותה לתשתית בזק, מכיוון שהיא גרה במקבץ דיור שיש להם מרכזייה פרטית של בזק ואין דרכה גישה לאינטרנט. אם היתה אפשרות הייתי מחבר אותה לבזק ממזמן.

פורסם

הסיבה שחברות תקשות לא אוהבות הוראות קבע לבנק ומעדיפות במקום זה הוראות בכרטיס אשראי היא שבהוראת קבע בבנק הבנק מחוייב לך. כלומר אם משהו לא בסדר החברה צריכה להוכיח שאתה חייב לה. חברות כרטיסי האשראי מחוייבות לחברה כלומר אם משהו לא בסדר אתה צריך להוכיח שאתה לא חייב לחברה.

בגלל העובדה הזו כמעט כל חברות התקשורת מערימות קשיים ולפעמים אפילו לא מוכנות לתת שירות אלא בהוראת קבע בכרטיס אשראי.

בחברה מסויימת אפילו ניסו לגבות ממני "דמי הוראת קבע בבנק" אחרי שעבדתי קשה לקבל הוראת קבע בבנק.

פורסם

^ זה לא מדויק. לפני כמה שנים בודדות היה תיקון לחוק כרטיסי חיוב - אתה יכול לבטל הוראת קבע בשיחה טלפונית לחברת האשראי באופן מיידי, ללא כל צורך בהסברים. לפני התיקון לחוק הדבר היה מבוצע תוך 30 יום.

היום יש לצרכן יתרון שהוראת הקבע תהיה בכרטיס האשראי - במקרה של חיוב יותר מצד ספק השירות, באפשרותך להכחיש סכום עיסקה מול חברת האשראי, כאשר במקרה של הוראת קבע בבנק, אין לך מה לעשות.

סיבה אפשרית להעדפה של ספקיות לחיוב בכרטיס אשראי (פרט לנוחות/עמלות שאיני יודע מה עדיף), היא שאין מצב שהחיוב לא מכובד עקב הימצאות הלקוח במינוס לא מאושר בבנק/חשבון מעוקל וכו'. כל עוד הלקוח לא ביטל מיוזמתו את החיוב - הכסף מגיע.

לפותח הדיון - תנסה לבדוק מול משרד התקשורת אם הרשיון של הוט מאפשר להם לחייב רק באמצעות הוראת קבע בכרטיס אשראי.

פורסם
  • מחבר

עיינתי ברשיון של חברת הוט שנמצא כאן:

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/3/623.pdf

ולא מצאתי מידע על שיטות תשלום, רק מידע על מה קורה במידה והלקוח לא משלם. אין משהו ספיציפי בנוגע להוראת קבע, מה שכנראה נותן להם את הזכות להטיל על זה מגבלות.

אבל לא הבנתי כל כך למה הם מעדיפים כרטיס אשראי - הרי אם החשבון מעוקל או במינוס, תהיה בעיה גם עם חיובים בכרטיס אשראי, לא כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים