עבור לתוכן

התייעצות בנוגע למפרט מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

היי, קודם כל שאפו לאחראיים על המדריכים לקנייה ועל המפרטים המומלצים! זה מאוד עזר לי :-*

אני לפני קניית מחשב. אני לא צריך משהו מפוצץ, בכלל לא, ובכל זאת, רציתי להתייעץ אתכם פה.

השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לחלוטין משרדי - אינטרנט, וורד, נגן מוזיקה.

אני גם רואה המון תכני וידאו באינטרנט, אם זה ביוטיוב, ואם זה במאקו, או רשת, או ווינט, או ספורט5. במחשב הנוכחי והסופר-סופר-ישן שלי, הרבה פעמים אני נתקל בבעייתיות מסוימת להריץ סרטונים מסוימים באתרים מסוימים. אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת במחשב חדש, אפילו בתקציב של 1000 שקל, אבל חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו בכל זאת, למקרה שאני טועה.

שימושים נוספים, של פעם ב... זה קיובייס (תוכנה להקלטה ועריכת מוזיקה). המחשב שלי לא מיועד להיות מחשב של אולפן ביתי, אבל אני מוזיקאי, וכן יש לי את הצורך להקליט מידי פעם סקיצות לא מורכבות או עמוסות מידי (מבחינת סאונדים או פלאגינים וכאלו).

לפעמים אני גם עורך וידאו, ולזה, אני יודע שכן צריך כוח מסוים של המעבד\מחשב, אבל גם זה, ממש בקטנה, ובפעם ב, ולא משהו ששווה להתחשב בו מידי. אני בכל זאת מציין הכל, כדי לתת לכם תמונה כמה שיותר מלאה, ואולי להעיר לי איפה שתמצאו לנכון.

גם בפוטושופ אני מתעסק מידי פעם, אבל גם, מאוד מאוד בקטנה, זה לא ממש רלוונטי אפילו, כי גם במחשב הנוכחי שלי היא רצה סבבה. הקיובייס לא.

אני חשבתי שהקטגוריה שעליה אני צריך להסתכל מתוך המפרטים המומלצים בקישור למטה זה בעיקר "משרדי\ביתי", אבל אולי אולי אולי "רב תכליתי"? אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי. תודה רבה

http://hwzone.co.il/specslist/index.php

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המפרטים המומלצים מחולקים לקטגוריות עיקריות וכלליות מאוד.

הקטגוריה שתתאים לך יותר לדעתי היא מחשב משרדי, שכן המפרטים הזולים יותר ב"רב-תכליתי" כוללים מעבדים עם יכולת עיבוד חלשה יותר אך עם ליבה גראפית מחוזקת והמפרטים החזקים יותר כוללים כרטיס מסך נפרד- עושה רושם שאתה לא צריך אחד כזה. בקטגוריית מחשב משרדי רוב המפרטים כוללים דגש על איזון בין הרכיבים, ללא כרטיס מסך נפרד.

אם אתה הגדלת ראש (עוד יותר) ופתחת כאן דיון, אפשר לבנות לך מפרט מותאם-אישית אליך.

ענה בבקשה על השאלון שנמצא כאן ונוכל להרכיב לך מפרט עדיף.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בדיליי של שלושה חודשים וקצת -

1. מה התקציב המקסימאלי?

3000 שקל

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500-1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר עבודה משרדית - דפדפן, לעיתים עם הרבה חלונות פתוחים, יוטיובים וכאלו. הרבה וורד. פובאר (או ווינאמפ)

אני ארצה שהמחשב ישמש גם כאולפן ביתי עם תוכנת פרו-טולז או קיובייס. לפעמים כשרוצים להריץ הרבה ערוצי הקלטה בו זמנית - צריך כוח גדול שלמחשב הנוכחי שלי (והמאוד מאוד ישן) אין

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פרו-טולז \ קיובייס - תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

עכבר - כן

מקלדת - נוטה לכן למרות שהנוכחית גם בסדר

כל השאר לא. יש מסך סבבה ורמקולים סבבה

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

כרטיס קול (יש לי אחד מקצועי)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אני לא בטוח. לא צריך להתחשב בזה בעניין המחיר

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מחפש חנות אמינה ומומלצת באזור דרום ת"א (פלורנטין), אם קיימת

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

שיהיה מארז טוב ואיכותי, שישמור על קירור טוב

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

בגדול אני לא יודע לענות על זה, אבל לא נראה לי שמתוכנן שדרוג מאסיבי

תודה

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 3220 3.3Ghz HyperThreading 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪535

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪354

מארז:

באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Silverstone Strider 400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 1 - מחיר: ₪299

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪464

סה"כ: ₪2081

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2040 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ld5wj1te

מה שאצלך חושב בעיקר בשביל העבודה עם קיובייס/פוטושופ זה המעבד. הבאת תקציב דיי גבוהה לדרישות שלך, לכן אפשר לשים לך מעבד I5 שהוא בעל 4 ליבות שיספק אותך מאוד. כמו כן גם 8GB זיכרון. אתה יכול להתפשר וללכת על I3 שהוא 2 ליבות כבייכול, ולחסוך קצת כסף, הוא גם אמור לעשות את העבודה, לשיקולך.

http://www.tms.co.il/product/11665

כמו כן, אם בכל זאת בא לך לנצל יותר מהתקציב ולקבל ביצועים יותר טובים, למרות שלא חייב, אז חוץ מלהוסיף 300 שקל וללכת על מעבד I5 הייתי גם יכול להמליץ לך ללכת על כונן SSD שמאוד ישפר את מהירות העבודה.

http://www.tms.co.il/product/12275

פורסם

היי,

הימים עמוסים ולא יצא לי עוד להגיע לזה

אני רוצה ממש להזמין היום או מחר

האם יש מה לגעת במפרט? לשנות משהו?

אני מאוד אשמח לדעות של חברים נוספים

דבר נוסף שחשוב לי ולא ציינתי זה אפשרות לחיבור לטלוויזיה רגילה ישנה

כרגע יש לי חיבור S-Video, שנראה ככה:

http://www.coloredhome.com/video/s-video_PC.JPG

עוד דבר שאני לא סגור עליו, מה זה כונן SSD בדיוק?

פורסם

היי שוב,

אני שוב מתעכב על הנקודה שהתעכבתי עם ההזמנה כי קראתי איפשהו שמפרט מומלץ יכול להשתנות אפילו בכמה ימים,

אני מאוד סומך על החברים פה, אבל אני לכשעצמי אין לי מושג מה אני קונה, רק ממש בגדול.

אני אשמח לאישור של המפרט גם היום, שבועיים אחרי

סליחה ותודה

פורסם

המפרט עדיין רלוונטי חוץ מענייני מלאי ומחירים. ההמלצה ל-I5 עדיין בתוקף כמובן.

לגבי הטלוויזיה - לא תוכל לחבר היום מחשב לטלוויזיה עם חיבור כזה אלא אם כן אתה קונה ממיר אקטיבי (לא זול בכלל, עשוי להגיע לכמה מאות שקלים)

פורסם

תודה!

אני אלך על הI5 באמת

לגבי הטלוויזיה -

בטוח בטוח שאין פיתרון הגיוני למצב (מתאמים לS VIDEO אולי)?

זה ממש חשוב

פורסם

אין פיתרון ותיזהר מכבלים פשוטים שמעבירים למשל vga ל-s.video.

פורסם

יש המלצה לעכבר ו\או מקלדת ספציפיים?

פורסם

יש לך העדפות מסוימות?

אתה צריך לשאול באופן פרטני בפורום ציוד היקפי.

פורסם

אני לא צריך משהו מיוחד,

אני פשוט אקח משהו

מה לגבי צורב DVD?

שוב, אין דרישות מיוחדות

פורסם

יש לך סטים אחלה של מייקרוסופט\לוג'יטק.

צורב (אם אתה צריך) אז קח אחד זול של LG\SAMSUNG

פורסם

הסתכלתי בפריטים המומלצים בפורום ציוד היקפי ופירגנתי לעצמי עכבר ומקלדת מומלצות :)

לקחתי צורב של LG. יש צורך אם שלי עדיין עובד (אבל בן 5)? כאילו הייתה איזו התקדמות טכנולוגית בתחום הזה של צורב DVD?

פורסם

אין שום התקדמות, זו מדיה מתה. אם יש לך אחד, תחסוך את ה-110 ש"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים