עבור לתוכן

עזרה בעבודה

Featured Replies

פורסם

מה מצב?

צ'מעו אני עוזר כאן לדוד שלי ויש כמה דברים ששחכתי...

אני צריך רצת עזרה...

הוא צריך לסכם על על אורניום (לא משהו גדול מקס' 2.5 3 דפים)

בנתיים כתבנו את זה:

אורניום

Uranium

אורניום (U),יסוד מתכתי רדיואקטיבי ממשפחת האקטינידים,לבן וקשה.

היסוד המצוי בעל הכבדות הרבה ביותר בטבע.

מצב צבירה בטמפ' החדר מוצק ,מוליך חשמל.

מספר אטומי 92

נקודת התכה 1,132 º

נקודת רתיחה 3,818 º

צפיפות סגולית 18.95 גרם

מערך אלקטרונים: 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 3d10 4s2 4p6 4d10 4f14 5s2 5p6 5d10 5f3 6s2 6p6 6d1 7s2.

האורניום נפוץ מאוד בטבע,אך בריכוז דל. העפרה החשובה ביותר שלו שממנה הופק פעם ראשונה היא פצלת העטרן U3O8 .

האורניום נתגלה ב-1789 על ידי הכימאי (הגרמני) מרטין קלפרות(Klaproth, חי 1743-1813) שנקרא על שם כוכב הלכת אורנוס...........להוסף

בשנת 1896 הבחין אנטואן בקרל בקרינתו,וכך גילה את התופעה "רדיואקטיביות".

אין לאורניום איזוטופים יציבים. מבין תשע הרדיואיזוטופים שמספרם בן 230-240.

הפופולארי ביותר U238 (יותר מ99%) השימושי ביותר U235 הנוח לביקוע גרעיני (על כל בהמשך),זמן מחצית החיים של U235 הוא 70.4 מיליון שנה,של U236 הוא 23.4 מיליון שנה.

האיזוטופ U235 מצוין לביקוע גרעיני, אי לכך ובהתאם לזאת הוא משמש כורים גרעיניים וטילים גרעיניים, עקב ריכוזו הנמוך יש להעשירו אם מיועד לשימוש גרעיני כלשהו,שזה בעצם גורם להדלת אחוז האיזוטופ הבקיע, דוגמא אחת לשיטה לעשות זאת היא:

ספקטרוסקופיית מסות ,והן דורשות כסף וידע רב מאוד.

זמן מחצית חיים של U238 הוא 4.5 מיליארד (!!!) שנה לכן אפשר להעזר בו לתיארוך גיל של סלעים , בין השימושים הלא גרעיניים של האורניום הם היא הוספה למסגות של פלדה ליצירת פגזים\קליעים ח.ש (חודר שיריון) , בעבר, זמן רב לפני שנתגלה האורניום, השתמשו עושי הזכוכית באירופה בתרכובות שלו לצביעת כלי זכוכית וכסף. האינדיאנים באמריקה השתמשו בצבע הבהיר שהופק מתרכובת האורניום בתור צבע מלחמה.

אם יש למישהו מה לתקן אשצח לשמוע..

נ.ב

מישהו יכול להסביר לי מה זה מערך אלקטרונים?

למדתי את זה כלכך מזמן

פורסם

פעם גם היו משתמשים בו כדי לתת לשיניים תותבות ברק טבעי, היה אפילו נשיא אמריקני עם שיניים כאלו (רק שאני לא זוכר איזה).

אולי זה שימושי בתור אנקדותה משעשעת.

אורניום ממוצה (U238 שנשאר אחרי שהפרידו ממנו את ה U235) משמש גם למישקולות איזון במטוסים בגלל הנפח הקטן שהוא תופס.

אולי תעשה טבלה של זמן מחצית החיים של כל האיזוטופים, זה בטח יכול למלא איזה חצי דף.

תקרא קצת פה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/U/key.html

פורסם
  • מחבר

פעם גם היו משתמשים בו כדי לתת לשיניים תותבות ברק טבעי, היה אפילו נשיא אמריקני עם שיניים כאלו (רק שאני לא זוכר איזה).

אולי זה שימושי בתור אנקדותה משעשעת.

אורניום ממוצה (U238 שנשאר אחרי שהפרידו ממנו את ה U235) משמש גם למישקולות איזון במטוסים בגלל הנפח הקטן שהוא תופס.

אולי תעשה טבלה של זמן מחצית החיים של כל האיזוטופים, זה בטח יכול למלא איזה חצי דף.

תקרא קצת פה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/U/key.html

10Q

עשיתי את האיזוטופים + המחצית חיים (עשיתי לזה כמה אפקטים לטבלה בפוטושופ ולא היה לי כוח להעלות :-\)

LOL איזה נשיא זה היה?

פורסם

U238.gif

בעיקרון החומר הבקיע (בכורים בהם משתמשים באורניום) הוא U-235 כאשר באורניום טבעי ישנו 0.07 אחוזים של U235. לשם כך "מעשירים" את האורניום. אחת השיטות הנפוצות היא באמצעות צנטרפוגות. מכיוון שחלקיקי ה-U-238 כבדים יותר מה-235 הם נעים לאט יותר ולכן נוצרת הפרדה בין ה-235 ל-238. שיטה נוספת להפרדה היא באמצעות דיפוזיה. לוקחים סט של הרבה מאוד נפות עם ממברנה מיוחדת. מייצרים גרדיאנט חזק של לחצים ובכך החומר מתחיל לנוע. חלקיקי ה-238 נתפסים בממברנה ורק ה-235 עוברים. זהו תהליך ארוך, המצריך הרבה מאוד נפות כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים