עבור לתוכן

קניה קבוצתית לאל-פסק: עדכון - ההרשמה התחילה

באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים? 839 הצבעות

1. 1. באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים?

• זול עם אמפר גבוה. מחיר בחנויות לפני הנחה כ400 ש"ח
    • יקר עם וולטאמפר נמוך. מחיר בחנויות לפני הנחה כ650 ש"ח.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

חשוב להדגיש לכל בעלי מנגון ה-Active PFC, אנחנו חייבים אל-פסק מיוחד... זה לא מהסוג שמוכרים ב-300 שקל.

אני בדקתי לפני שנתיים בערך והמחיר היה איזור ה-1700-2000 ש"ח. הם קיימים בAdvice ב-1000 ו-1500VA.

אם יהיה מחיר טוב למשהו בסדר גודל הזה.. אני בפנים.

• תגובות 232
  • צפיות 54.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בינתיים זה נראה כאילו כל אחד רוצה משהו אחר חחח

פורסם

יש ספקים שצריכים אל פסק שנותן קו סינוס טהור , והאל פסק הזה עולה הרבה כסף לפני 3 שנים בערך רכשתי אל פסק כזה ביותר מ1000 ש"ח

פורסם

אני מעוניין - צריך למחשב + מסך עם יכולת כיבוי אוטומטית.

שתי שאלות:

[list type=decimal]

[*]האם יש אופציה שבה הספק מכבה את המחשב רק כשהסוללה נהיית חלשה מדי, יעני שלא יכבה את המחשב במיידי?

[*]רק לצורך הארה, מה זה ספק true online ומה ההבדל בינו אל מול הפשוטים יותר לצרכים בייתיים?

פורסם

לשאלה הראשונה, לדעתי האפשרות קיימת. למרות שב UPS שאנו מתכוונים לקנות, בכל מקרה מדובר בדקות של עבודה מקסימום ללא חשמל. הרעיון הוא שבמקרה של הפסקת חשמל תוכל לשמור קבצים ולכבות את המחשב בצורה מסודרת.

ב online ישנם שני מעגלים. אחד מספק חשמל לבטריות, והשני מספק חשמל מהבטריות לציוד שמחובר ל UPS גם כאשר יש חשמל. זאת אומרת, שהציוד מבודד לחלוטין מחברת החשמל, ולכן מקבל חשמל מדויק ויציב מאוד.

בשאר הסוגים, אומנם יש מנגנוני הגנה מפני עלייה ונפילת מתח, אך עדיין במצב עבודה רגיל חברת החשמל היא זו שמזינה את הציוד שמחובר לך ל UPS.

אני יכול להעיד על דגמי ONLINE שאפילו ספקי כוח זולים, מחזיקים מעמד 10-15 שנים תחתם.

פורסם

חשוב להדגיש לכל בעלי מנגון ה-Active PFC, אנחנו חייבים אל-פסק מיוחד... זה לא מהסוג שמוכרים ב-300 שקל.

אני בדקתי לפני שנתיים בערך והמחיר היה איזור ה-1700-2000 ש"ח. הם קיימים בAdvice ב-1000 ו-1500VA.

למה? אני אשמח להסבר.

ועל הדרך אם תאמר לי מה צריך שיהיה באל פסק אני אודה לך.

פורסם
  • מחבר

כעקרון אפשר לקחת ספק רגיל בVA גבוה בהרבה מהצורך לספק עם ACTIVEPFC וזה יעבוד. לא הדרך הכי מומלצת אבל זה עדיין יעלה חצי מלקנות אל-פסק גל סינוס טהור.

פורסם

ממש לא. יש לי אל פסק של APC (ה BR 900GI. אני חושב שהוזכר כאן). הוא לא מספק סינוס טהור והוא מחזיק ספק APFC ללא בעייה מעל חצי שעה. מה שכן, לא רק האלפסק טוב, גם הספק הוא של סיסוניק. האל פסק הזה הוא חצי המחיר מהגבול הנמוך שנקבת.

מה שכן, אם תמשיכו ללכת כאן על הזול, זה בהחלט מה שתקבלו.

פורסם

ZAM חפש בהודעות של 11010010110, לא מזמן הוא כתב הסבר מפורט בעניין

או שתפנה אליו

פורסם

אני אבדוק תודה.

פורסם

לא עברתי על כל הנושא

במקרה הזה בואו נחשב מהסוף להתחלה - יש UPS נתון, לאיזה מחשב בדיוק הוא מספיק ?

לפניי שנתחיל בחישובים של ה UPS עצמו נתחיל מהסוללה. ב UPSים יש בדרך כלל סוללה של 7Ah (או תואמת של 7.5/8/8.5/9Ah שיתר הנתונים שלה זהים). לפי נתוני יצרן, הסוללה הזאת מיועדת לזרם פריקה מקס' של כ 30A - וגם זה ציפיות גבוהות בהחלט מסוללה והיא לא תמיד עומדת בזה לאורך זמן. אבל UPS עובד לעיתים רחוקות ולכן ניקח את נתוני היצרן כמו שהם בלי להוסיף מקדמי ביטחון משלנו

זרם של 30A ב 12V = הספק 360W. מה "נכנס" ב 360W ? היעילות של ה UPS עצמו בהמרה מסוללה היא כ 90%. כלומר אנחנו מתחילים מ 324W בשקע היציאה של ה UPS. מסך LCD 19" או LED 20-22" בבהירות רגילה לוקח 30W. למחשב נשאר 294W. ספק 80+ מוריד את זה ל 235W. אם החומרה במחשב יכולה לעבוד על ספק של 250W, ה UPS הזה יספיק

מסקנה : UPSים ללא 2 סוללות יכולים להחזיק לכל היותר מחשב "שמתאים לספק של 250W". אלה כל ה UPSים של פחות מ 1000VA (כולל PRPC850 וכו), ואצל חברות מסוימות גם דגמי ה1000 וה 1200

למה UPS כזה כן מספיק ? מחשב משרדי אם כרטיס מסך מובנה וכו' ובכללי רוב המחשבים שמסתפקים בספק גנרי פשוט (והוא לא נשרף בהם כל כמה חודשים), ומסך לא גדול במיוחד (המסך יכול להיות גדול יותר על חשבון המחשב)

מכאן והלאה בהמשך החישוב אנחנו מחשיבים רק UPSים שיש להם 2 סוללות, כלומר שההגבלה מבחינת הסוללות היא ל 720W (או 648W אם מורידים את מה שה UPS בעצמו לוקח)

ב UPSים (כולם) יש VA ו W. כמעט בכולם ה W הוא 0.6 מ ה VA. למשל ב UPS של 1000VA ההספק הוא600W (וההגבלה הזאת נמוכה יותר מ 648W של הסוללות לכן היא קובעת). ב 1200W ההספק הוא 720W (אבל הסוללות מורידות את זה ל 648....) וכו

ונניח שיש לנו מסך גדול יותר שלוקח 50W. למחשב נשאר 550W. אחריי ספק 80+ נשאר 440W. כלומר מחשב שמספיק לו ספק של 450W, יעבוד על ה UPS הזה

לדעתי המכנה המשותף שאני ממליץ הוא :

ל UPS תקציבי למחשב של 450W: אדוויס PRPC1050

ל UPS יקר יותר ואיכותי יותר (מומלץ למחשבים שבאמת לא רוצים בהם תקלות של UPS) : אדוויס SL1000 או APC SUA1000 (ב APC יש קטע נוסף של סוללות לא סטנדרטיות ויכול להיות איתם קטע של סוללות מקוריות יקרות וכו' אבל כנראה שניתן לקמבן לשם סוללות רגילות אם צריך)

פורסם

ולאחר קריאה ארוכה של התגובות עד עכשיו

אני לא מצליח להבין מה הבעיה

לתת אפשרות גם לאלו שרוצים לקנות משהו קצת יותר איכותי

אנשים כאן משקיעים אלפי שקלים במחשב כולל המסך

ורוצים לשמור עליהם לכן חלקנו נשמח להשקיע קצת יותר ואפילו יותר עבור אל פסק שנותן יותר

שורה תחתונה

גם אני מצטרף

פורסם

הבעיה שיש לך מגוון גדול מדי של דעות, ולא תוכל לסגור קבוצת קניה בכמות סבירה.

צריך ללכת על המכנה המשותף הגדול ביותר, ו-UPS ב-1000 שקלים ומעלה זה לא מוצר שיותר מ-5-6 אנשים כנראה יקנו.

מי שנוח לו להוציא סכומים כאלו, לא צריך לפחד מעוד 100-200 שח.

פורסם

הספק שלי הוא Active PFC. נראה לי שאני אוותר על UPS ואסתפק באיזה AVR קטן וטוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים