עבור לתוכן

קניה קבוצתית לאל-פסק: עדכון - ההרשמה התחילה

באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים? 839 הצבעות

1. 1. באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים?

• זול עם אמפר גבוה. מחיר בחנויות לפני הנחה כ400 ש"ח
    • יקר עם וולטאמפר נמוך. מחיר בחנויות לפני הנחה כ650 ש"ח.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ה UPS חייב להיות מתוכנן להחזיק את המערכת בעומס מלא

אחרת, במקרה שהפסקת החשמל מגיעה בדיוק כשהמערכת בעומס מלא, ה UPS לא מחזיק אותה, כיבוי פתאומי - בשביל מה בכלל הוצאת 500 שקל על UPS שברגע שהיית צריך אותו לא נתן לך כלום ?

ו tomerzz הניסיון שלך איתו לא אומר הרבה - למה ?

- המחשב שלך יכול לקחת פחות ממה שחישבת בגלל מה שרץ עליו באותו רגע, או בגלל שיש בחישוב מקדם ביטחון

- ה UPS יכול להיות ללא הגנת עומס יתר כלומר - הוא בעומס יתר, ופשוט לא יכול לכבות את עצמו וממשיך לעבוד עד שאיזה שהוא רכיב יישרף או עד שהסוללה תיגמר

ב UPSים זולים יש רכיבים נמוכים יותר ממה שכתוב על ה UPS - למשל רכיבים ל 400W ב UPS שכתוב עליו 600W. מתכננים לזה שהסוללה תיגמר מהר לפניי שהרכיבים יתחממו עד לטמפ' שבה הם נשרפים - אין ל UPS הזה אף הגנה נוספת מהתחממות יתר. להשתמש ב UPS בעומס יתר מעל מה שכתוב עליו לא נראה לי כמו משהוא מומלץ לעשות - בשלב מסויים הוא יישרף ולך תדע מה עוד הוא יעיף לך בדרך, וראיתי גם UPS שכמעט גרם לשריפה בגלל ממתג שרוף - מה שיכול לקרות כתוצאה מהעמסת יתר (למרות שבמקרה ההוא הממתג נשרף סתם רק בגלל איכות נמוכה של ה UPS עצמו)

• תגובות 232
  • צפיות 54.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחרת, במקרה שהפסקת החשמל מגיעה בדיוק כשהמערכת בעומס מלא, ה UPS לא מחזיק אותה, כיבוי פתאומי - בשביל מה בכלל הוצאת 500 שקל על UPS שברגע שהיית צריך אותו לא נתן לך כלום ?

- המחשב שלך יכול לקחת פחות ממה שחישבת בגלל מה שרץ עליו באותו רגע, או בגלל שיש בחישוב מקדם ביטחון

- ה UPS יכול להיות ללא הגנת עומס יתר כלומר - הוא בעומס יתר, ופשוט לא יכול לכבות את עצמו וממשיך לעבוד עד שאיזה שהוא רכיב יישרף או עד שהסוללה תיגמר

ב UPSים זולים יש רכיבים נמוכים יותר ממה שכתוב על ה UPS - למשל רכיבים ל 400W ב UPS שכתוב עליו 600W. מתכננים לזה שהסוללה תיגמר מהר לפניי שהרכיבים יתחממו עד לטמפ' שבה הם נשרפים - אין ל UPS הזה אף הגנה נוספת מהתחממות יתר. להשתמש ב UPS בעומס יתר מעל מה שכתוב עליו לא נראה לי כמו משהוא מומלץ לעשות - בשלב מסויים הוא יישרף ולך תדע מה עוד הוא יעיף לך בדרך, וראיתי גם UPS שכמעט גרם לשריפה בגלל ממתג שרוף - מה שיכול לקרות כתוצאה מהעמסת יתר (למרות שבמקרה ההוא הממתג נשרף סתם רק בגלל איכות נמוכה של ה UPS עצמו)

יש לך המלצות על UPS יותר רציני ?

פורסם

בתור התחלה, פשוט תבחר UPS שמתאים למחשב שלך מבחינת הספק יציאה וסוללות

פורסם

בתור התחלה, פשוט תבחר UPS שמתאים למחשב שלך מבחינת הספק יציאה וסוללות

תראה אם הבנתי נכון את החישוב. הדרישות של המחשב שלי יהיו בערך 550W עם ספק 80+ ברונז

ואם אני מניח שמסך שידרוש בערך 50W יצא לי דרישה של 750W מהUPS (לקחתי מקדם בטיחות בכל החישובים אז אולי אפילו 700W יספיק)

בכל מקרה קשה להבין בחלק מהספקים על ההספק האמיתי שלהם.

למשל הספק שמופיע פה Aviem Pro 2100 1000VA

רשום במפרט שלו שההספק והVA שלו זהים ועומדים על 1000

זה לא נשמע לי הגיוני אבל אם כן כנראה שהספק הזה באמת יספיק

אם אני הולך על ספק של 1500VA -

http://www.alpesek.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=77

גם בו הם מציינים שהVA שווה לוואט.

לגבי לדעת איזה גל סינוס הספק מוציא אין בכלל על מה לדבר.

אם מסתכלים על מוצר יותר יקר כמו הספק הזה -

http://www.alpesek.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=44

שבו מצויין שיש לו הספק של 865W וגל סינוס טהור אבל יש לו רק בטריה אחת והוא עולה כמעט 2000 שקל

פורסם

מקדם הביטחון כאן כבר נמצא פעם אחת בחישובים של הספק החומרה, כל מה שמעבר לזה לא נדרש (וסתם יגרום לך לקנות UPS גדול יותר)

החישוב הוא כזה :

יצא לך שהחומרה לוקחת 450W

יעילות של ספק ברונז 82% ולכן 450/0.82 = 548W

מסך 50W

ביחד 598W

אתה צריך UPS של 600W. את זה יש ב UPSים של 1000VA

פורסם

אחלה תודה

פורסם

דווקא ל UPS ה"פשוט" שלי יש את כל ההגנות ויותר - הוא מוציא Simulated Sine Wave

פורסם

הכוונה היא לא להגנות מנפילות מתח/ברקים אלא שה UPS מגן על עצמו מעומס יתר - אלה הגנות שונות ובחלק מה UPSים ההגנה מעומס יתר לא קיימת או שהיא "גבוהה" מידי ויש תחום הספקים שבו כבר ניתן לשרוף את ה UPS אבל ההגנה עדיין לא מגיבה

אני לא מכיר את ה OPTI אבל אני לא חושב שהוא בנוי שונה בהרבה מ UPSים אחרים באותו הספק/מחיר

רוב הזמן המחשב אכן לא לוקח יותר מ 300W, אבל מה קורה כשהמחשב בעומס ? יכול להיות שאז הוא כן יעבור את המקס' של ה UPS - ואז או שהמחשב יפול (אז למה יש לך בכלל UPS ?) או שניתן לשרוף את ה UPS עצמו בגלל של UPSים מסוימים אין הגנה נורמלית

עובד לך ושיהיה לך בכיף, אבל אם כבר קונים UPS חדש רצוי שיהיה מחושב לפי ההספק המקס' ובלי להניח ש "המחשב יהיה בדסקטופ כשתבוא הפסקת חשמל"

פורסם

יש תשובה לגבי זה?

אני גם אשמח לדעת אם זה אפשרי לרכוש את המתאם.

ומתי המכירה אמורה לצאת לדרך, כמה אנשים נרשמו ?

(שאלתי במייל אבל לא קיבלתי תשובה)

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו מספר הנרשמים נמוך בהרבה מהכמות הדרושה לביצוע הקניה.

פורסם

בעסה.

אולי יש הרבה מצביעים שלא עוקבים אחרי הדיון (כי היו כמעט 30 הצבעות על האל פסק היקר ).

אולי יש דרך לשלוח להם הודעה ?

פורסם

נכון לעכשיו מספר הנרשמים נמוך בהרבה מהכמות הדרושה לביצוע הקניה.

אני רוצה להזמין, אבל מכיוון שאמרת שההרשמה מחייבת אני מחכה לכל הפרטים - נניח גם לגבי המפצל.

פורסם

לגבי זה לא רלבנטי אם זה לא ה-APC.

אני מעדיף לשלם קצת יותר ולא לקבל מוצר שהאיכות שלו לא ברורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים