עבור לתוכן

קניה קבוצתית לאל-פסק: עדכון - ההרשמה התחילה

באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים? 839 הצבעות

1. 1. באיזה סוג אל פסק אתם מעוניינים?

• זול עם אמפר גבוה. מחיר בחנויות לפני הנחה כ400 ש"ח
    • יקר עם וולטאמפר נמוך. מחיר בחנויות לפני הנחה כ650 ש"ח.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

• תגובות 232
  • צפיות 54.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עדכנתי בפוסט הראשון את פרטי המכירה.

פורסם

מחכה לתשובה לגבי ה ACTIVE PFC וצורת הגל

פורסם
  • מחבר

התשובה שקיבלתי מהם:

התשובה היא מעט מורכבת.

בעיקרון ספקי כוח Active PFC, דורשים גל סינוס טהור, מה שהמערכות הללו לא נותנות.

מה שקורה זה כשספקי כוח כנ"ל מקבלים גל סינוס מדומה / מרובע, זה שהם פשוט צורכים יותר חשמל.

כלומר אם צריכת החשמל של מחשב עם ספק כוח של 600W שהוא A.PFC היא בסביבות ה- 300W בפועל,

אז בזמן הפסקת חשמל המערכת תיתן גל מדומה, מה שיגביר את צריכת החשמל ב- 20%.

כלומר המחשב יצרך עכשיו 360W.

המערכת של ה-800VA יודעת לתת עד 480W, כלומר היא עדין תצליח לגבות את המחשב.

ההמלצה שלנו היא בכל מקרה, בספקי כוח של 600W A.PFC ללכת על המערכת החזקה יותר של ה 1000.

כמו כן, מי שיש לו ספקים חזקים שיותר של 1000 אז הוא באמת יהיה חייב ללכת על המערכות האיכותיות והיקרות יותר כמו :

Jupiter Pro-1500

Jupiter Pro-2000

אם יהיו כאלו, נוכל לתת לכם הנחה באחוז זהה פחות או יותר גם על המערכות הללו.

למאמר בנושא באתר שלנו לחץ כאן - מערכות אל פסק ותפקודן עם ספקי כוח מסוג ACTIVE PFC

פורסם

:xyxthumbs: מעולה. מה שמשתמע מזה , שה UPSים שלהם יעבדו גם עם ספקי ACTIVE PFC

פורסם

לא עניתם לי, דגם ה-1000 יחזיק את המפרט שלי (כולל הרמקולים והמסך)?

פורסם

אני צריך שהUPS יחזיק לי את המחשב פלוס מסך לאזור ה2-3 דקות פעם בשבוע, הUPS הבסיסי יספיק לזה?

פורסם
  • מחבר

עם הספק שלך? קשה לי להאמין.

פורסם

^ למי ענית?

פורסם
  • מחבר

לעופר. אין לי מושג לגביך.

פורסם
התשובה היא מעט מורכבת.

בעיקרון ספקי כוח Active PFC, דורשים גל סינוס טהור, מה שהמערכות הללו לא נותנות.

מה שקורה זה כשספקי כוח כנ"ל מקבלים גל סינוס מדומה / מרובע, זה שהם פשוט צורכים יותר חשמל.

כלומר אם צריכת החשמל של מחשב עם ספק כוח של 600W שהוא A.PFC היא בסביבות ה- 300W בפועל,

אז בזמן הפסקת חשמל המערכת תיתן גל מדומה, מה שיגביר את צריכת החשמל ב- 20%.

כלומר המחשב יצרך עכשיו 360W.

המערכת של ה-800VA יודעת לתת עד 480W, כלומר היא עדין תצליח לגבות את המחשב.

ההמלצה שלנו היא בכל מקרה, בספקי כוח של 600W A.PFC ללכת על המערכת החזקה יותר של ה 1000.

כמו כן, מי שיש לו ספקים חזקים שיותר של 1000 אז הוא באמת יהיה חייב ללכת על המערכות האיכותיות והיקרות יותר כמו :

Jupiter Pro-1500

Jupiter Pro-2000

אם יהיו כאלו, נוכל לתת לכם הנחה באחוז זהה פחות או יותר גם על המערכות הללו.

למאמר בנושא באתר שלנו לחץ כאן - מערכות אל פסק ותפקודן עם ספקי כוח מסוג ACTIVE PFC

גל מדומה ומרובע זה לא אותו דבר. להבהרה מה הצורה של הגלים שעליהם מדברים :

- גל סינוס אמיתי שמגיע מחברת חשמל

- גל מרובע - שעליו UPS APFC לעיתים קרובות (בדרך כלל ?) נופל. היום יש מעט UPSים שנותנים גל כזה

- גל modified אם שלב 1 - מה שיש ב Advice PRPC ולמעשה ברוב ה UPSים הדומים אליו. המדרגה הקטנה באמצע עושה את ההבדל בין ספק שנופל וספק שעובד אבל בנתונים הלא ממש נכונים (וזה לא מסתכם ב 20% צריכת יתר - אלא בכך שה PFC יכול להחליט שהגל לא מתאים לו והספק יתכבה, רק שבדרך כלל זה לא קורה)

- גל modified אם 3 שלבים - מה שיש ב UPSים איכותיים, מבחינת ספקי PFC הגל הזה כבר קרוב ממש לסינוס אמיתי והספקים עובדים עליו בדיוק כמו על סינוס אמיתי

דיי קל למרוח את ההבדל בין הגל ה 2 וה 3 אבל הם גלים שונים מאוד אחד מהשני - איזה מהם בדיוק נותן ה UPS ? את זה עדיין לא ניתן להבין חד משמעית, אני מקווה שהם טוענים שה UPS לא יפיל ספקי PFC וזה המקס' שאליו ניתן לצפות מ UPS במחיר כזה

אין כל קשר בין ההספק של ספק הכוח במחשב. גם בחישוב UPS מתאים למחשב, ההספק של ספק הכוח בכלל לא מופיע באף נקודה בחישוב. להזכירכם, החישוב הוא כזה :

דרישת W מ UPS = ([הספק W של החומרה בתוך המחשב] / [יעילות של ספק הכוח]) + [הספק W של המסך]

דרישת VA מ UPS = ([הספק W של החומרה בתוך המחשב] / [יעילות של ספק הכוח] / [מקדם הספק של ספק הכוח]) + ([הספק W של המסך] * [מקדם הספק של המסך])

בחישובים האלה :

יעילות ספק כוח היא 0.8 בספק 80+ רגיל (0.82, 0.87 בספק bronze silver וכו, 0.5-0.7 בגנרי)

מקדם ההספק של ספק כוח הוא : 0.5 בספק ללא PFC, או 0.7 בספק Passive PFC, או 1 בספק Active PFC. במסך בדרך כלל אין PFC לכן המקדם למסך הוא 0.5

לא נכון לאמר ש "מחשב אם ספק של 600W לוקח 300W". יש סיבה למה שמו למחשב ספק של 600W, הסיבה היא שבמחשב יש I7 ו 2 כרטיסי מסך מפלצתיים, והחומרה הזאת לוקחת איזה 500W. כולל ספק המחשב הזה יקח 625W ולא 300W, ונא להוסיף 40W מסך

במערכות של פחות מ 1000VA / 600W יש בדרך כלל סוללה אחת (לא בדקתי ב UPS של החברה הספציפית), מה שאומר שאם ננסה לקחת ממנו 480W (ובהנחה שה UPS לא יתכבה מעומס יתר), מהר מאוד נצתרך לקנות סוללה חדשה. כבר חישבנו מקודם ש UPS אם סוללה אחת יכול לתת ביציאה שלו 324W לפניי שאנחנו מגיעים לעומס יתר על הסוללה (שאותו היא מחזיקה אבל לא להרבה זמן)

מחשב שבו יש ספק 600W כלשהוא, לא משנה מה ה PFC, כנראה* שגם UPS של 1000 חלש מידי בשבילו. בדוגמה מקודם, מחשב שהחומרה שלו לוקחת 500, הספק הוא 600, החומרה ביחד אם ספק היא 625, ואנחנו כבר מעל המקס' של ספק 1000VA לפניי שהוספנו מסך

(כנראה* = בהנחה שהחומרה שבמחשב אכן לוקחת בהתאמה. מחשב שהיה יכול להסתפק אם ספק של 400 וסתם שמו לו 600, יקח כמו מחשב של 400)

וזה ממשיך.... מחשב שיש לו ספק של 1000 (ובהנחה שהספק הזה אכן מנוצל על ידיי החומרה), יצתרך יותר מ UPS של 1500VA שנותן 900W.... וחוצמזה, מי שיש לו תקציב למחשב שצריך ספק של 1000W + לחשבון החשמל שמחשב כזה מייצר, כנראה שיהיה לו תקציב גם ל UPS נורמלי להגן על המחשב הזה

יש כאן אוליי הנחה מוטעית נוספת : מחשב לא לוקח כל הזמן את ההספק המקס' של החומרה שלו. אם לחשוב לפי זה, ניתן בכלל לשים לו ספק גנרי של "500W". ספק כוח מחשבים לפי המקסימום ולא לפי הממוצע. וכך גם UPS, כי אף אחד לא יודע באיזה רגע הפסקת החשמל תגיע ומה יהיה פתוח על המחשב באותו רגע

:xyxthumbs: מעולה. מה שמשתמע מזה , שה UPSים שלהם יעבדו גם עם ספקי ACTIVE PFC
זה מה שהם מנסים לאמר, אבל יש כמה בעיות אחרות במה שהם אמרו שלא מעודדות במיוחד

אני רק _מקווה_ שאם הם אמרו דבר כזה, זה אומר שהם יעשו "משהוא" אם אחריי שה UPSים נקנו והוכנסו לשימוש, למישהוא כאן (בין אם מישהוא 1 או הרוב) ה UPS פתאום יחליט לא לעבוד. אם ה PRPC לפחות יש קצת ניסיון קולקטיבי בפורום שאומר למה ניתן לצפות, אם ה UPS הזה אין - הוא יכול להיות זהה ל PRPC (וזה רוב הסיכויים שמה שהוא באמת), ויכול להיות שהוא יהיה בעייתי

אני צריך שהUPS יחזיק לי את המחשב פלוס מסך לאזור ה2-3 דקות פעם בשבוע, הUPS הבסיסי יספיק לזה?

תחשב לפי החישוב שלמעלה איזה UPS אתה צריך. במיוחד בשימוש כזה רצוי לוודא של UPS יש מקדם ביטחון כי פעם בשבוע זה הרבה יותר מכמות הפסקות החשמל ש UPS ממוצע נאלץ להתמודד איתה

ואגב, למה יש לך כל כך הרבה הפסקות חשמל ?

פורסם
  • מחבר

הלכתי לאיבוד. בדגם ה1000 יש 2 סוללות, ב800 אחת.

פורסם

יש לך הפסקת חשמל/קפיצת מתח פעם בשבוע?

פורסם

יש לך הפסקת חשמל/קפיצת מתח פעם בשבוע?

ביום שישי עקב הכנות לשבת יש עומס גדול על החשמל ויש נפילה פה ושם. בדרך כלל המחשב מכובה אבל כשהוא דלוק אני מעדיף שיהיה משהו שישמור עליו. ככה שכל מה שאני צריך זה שהUPS יחזיק את המחשב ואת הראוטר של האינטרנט(לא חייב מסך) לאזור הדקה שאני יספיק לרדת למטה להרים את הצ'ופצ'יק.

פורסם

במקום UPS תסדר את החשמל של הבית שלא ייפול. תפתח דיון חדש, תפרט מה מפעילים ואיזה מפסק נופל, ונראה מה קורה שם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים