עבור לתוכן

מחשב סמסונג חדש - מאד איטי ומאד חם! מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

יש לי מחשב נייד חדש של סמסונג (סדרה 3, מפרט בצד).

לוקח לו המווון זמן לעלות - בערך דקה וחצי עד שהכל עולה, ניסיתי להעיף ולמחוק את כל התוכנות של סמסונג שמותקנות במחשב, אבל עדיין לא עוזר. יש אפשרות לזרז אותו?

בנוסף לזה טמפ' המעבד במנוחה היא 50+ מעלות ובד"כ 55 מעלות, במאמץ לא גדול הוא עובר בקלות את ה80 מעלות.

האם זה בסדר? יש מה לעשות עם זה?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

הטמפרטורות עשויות להיות תקינות לדגם.

הדרך הכי פשוטה לזרז את העלייה הוא לבצע התקנה נקייה של הWindows מאפס. זה יעבוד לפחות זמנית (עד שתתקין תוכנה/דרייבר שיאטו אותו שוב).

פורסם

ליצרניות המחשבים יש נטייה מעצבנת לדחוף למחשב כל מיני זבל שלא צריכים ורק מאט את הפעולה של המחשב.

אני לא מבין למה אי אפשר להתקין רק את מערכת ההפעלה ואת הדרייברים שצריך וזהו.

אם יש לך באמת אפשרות להתקין התקנה נקיה של וינדוס זה יכול להיות רעיון טוב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... תודה

פורסם

כמה זמן עלייה, זה זמן תקין?

לי יש נייד של דל - vostro 3550 i5.

הווינדווס הותקן על ידי.

את הדרייברים הורדתי מהאתר של דל.

אצלי לוקח לו בין 40 ל- 50 שניות לעלות.

הרבה פעמים זה מגיע ל- 50.

זה נחשב איטי?

היו לי כמה פעמים שאפילו בפחות מ- 40 שניות, הוא עלה, אבל אולי נוספו עוד דברים ועכשיו קשה לי לדעת מה בדיוק מאט את זמן העלייה.

פורסם

זה התעסקות בשטויות. "נחשב איטי, לא נחשב איטי". למה מעניין אותך מה זה "נחשב"? מפריע לך אישית - כן או לא? זה מה שחשוב.

פורסם

מציע לך לפרמט את המחשב ולעשות ניקוי למאורר

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

או שאם זה ממש, אבל ממש מפריע אתה יכול להוסיף ssd למערכת (אם זה אפשרי לדגם שלך ולכיס שלך).

מ-58 שניות ל-15 שניות אחרי שביצעתי שידרוג (מפרט בצד)

פורסם

מ-58 שניות ל-15 שניות אחרי שביצעתי שידרוג (מפרט בצד)

פשוט שכפלת את המערכת הקיימת מדיסק קשיח לSSD וזה הוריד לך מ58 שניות ל15? או שהתקנת מחדש?

פורסם

זה התעסקות בשטויות. "נחשב איטי, לא נחשב איטי". למה מעניין אותך מה זה "נחשב"? מפריע לך אישית - כן או לא? זה מה שחשוב.

אכן, זה זוטות.

אבל הדברים הקטנים האלו לפעמים מפריעים לי :-).

בהתחלה שמתי לב שהמחשב עולה יותר מהר ואז, כאשר התקנתי עוד קצת דברים, עלה יותר לאט.

ניסיתי להוריד דברים שהמחשב מעלה כשהווינדווס עולה, אבל זה לא ממש עזר.

בכל אופן, זה לא מאוד נורא, אבל הייתי שמח לקצר את זמן העלייה ולהחזיר אותו למה שהיה לי ממש בהתחלה.

פורסם

בהתחלה שמתי לב שהמחשב עולה יותר מהר ואז, כאשר התקנתי עוד קצת דברים, עלה יותר לאט.

ניסיתי להוריד דברים שהמחשב מעלה כשהווינדווס עולה, אבל זה לא ממש עזר.

זה בערך המצב כמעט תמיד.

בכל אופן, זה לא מאוד נורא, אבל הייתי שמח לקצר את זמן העלייה ולהחזיר אותו למה שהיה לי ממש בהתחלה.

בשביל זה תצטרך להתקין התקנה נקייה ועליה כמעט שום דבר.

המצב כרגע שיש להשלים עימו (אולי ישתנה בעתיד) הוא שכשמתקינים מספיק דברים על Windows כדי להפוך אותו לשימושי - הוא עולה לאט.

מהסיבה הזו יש sleep / hibernate ולרוב אין צורך לעשות מחזורי boot שלמים לעיתים קרובות.

פורסם

תודה :-)

פורסם

פשוט שכפלת את המערכת הקיימת מדיסק קשיח לSSD וזה הוריד לך מ58 שניות ל15? או שהתקנת מחדש?

לא. התקנתי התקנה נקייה של WINDOWS על הSSD החדש מהמחיצה שבכונן המכאני (המחשב לא הגיע עם דיסק וינדוז).

סה"כ הSSD משפר פלאים לא רק את זמן העלייה של המערכת, אלה גם העתקה/הדבקה/הפעלה של תוכנות/תכנים גדולים.

אך אינו משתלם לשימוש פשוט יחסית.

תבדוק לעומק אם יוצא לך משתלם לרכוש כונן SSD, כי רק בשביל "הפעלת מערכת" לא הייתי רץ אחריו.

פורסם

לא. התקנתי התקנה נקייה של WINDOWS על הSSD החדש מהמחיצה שבכונן המכאני (המחשב לא הגיע עם דיסק וינדוז).

אז הבדיקה שלך לא תקפה. כל התקנה חדשה משפרת זמני עליה, ואי-אפשר לדעת כמה מזה זה הSSD וכמה זו פשוט ההתקנה החדשה.

פורסם

אלא אם כן הוא ביצע התקנה נקיה קודם לכן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים